Črna kronika

FOTO in VIDEO: Vlak eksplodiral na tirih

Varšava, 08. 11. 2010 19.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V mestu Bialystok na Poljskem sta se zaletela tovorna vlaka. Eden je prevažal gorivo, zaradi česar je ob trku najprej odjeknila silovita eksplozija, nato pa je vagone zajel požar.

V Bialystoku na severovzhodu Poljske sta navsezgodaj zjutraj trčila tovorna vlaka. Prvi se je od zadaj zaletel v kompozicijo cistern, polnih goriva. Zato je ob trku najprej odjeknila močna eksplozija, nato pa je izbruhnil požar. Ogenj je zajel dve lokomotivi ter 11 cistern, njegovo širjenje pa so nato ustavili gasilci, ki so hkrati krotili plamene in hladili preostale vagone, da jih ne bi zagorelo še več.

V nesreči sta bili po podatkih spletnega portala Poland.pl ranjena dva človeka, smrtnih žrtev pa na srečo ni zahtevala. Zgodila naj bi se, ker prvega vlaka niso pravočasno umaknili na stranski tir. 

Lokalne oblasti so okoliške prebivalce potolažile, da ni neposredne grožnje za njihovo zdravje. Kljub temu so za danes odpovedali pouk v bližnji šoli, poslovno stavbo poleg prizorišča nesreče pa so izpraznili. 

Zaradi nesreče je obstal železniški promet med Varšavo in Bialystokom, v tem mestu pa je bil močno oviran tudi cestni promet, saj so nekaj cest zaprli, da bi gasilci lahko brez težav dosegli kraj nesreče.
 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

playback
09. 11. 2010 21.00
To se pri nas zagotovo ne more zgoditi, ker imamo premiera Pahorja, ki se spozna na železnice, jih varuje in jih bo saniral do konca leta 2010 !!! Naslednje leto bo vse daljinsko vodeno iz Pahorjeve pisarne. Vozovnice pa bomo naročali pri gospodu Vlačiču. V preprodaji pa pri ex poslancu Prijatelju. Ko bo Pahor saniral železnice, bom jaz preplaval reko Nil !!!
York
09. 11. 2010 20.40
+1
Vlak eksplodiral na tirih Lahko vlak eksplodira še kje drugje, razen na tirih?
makdo
09. 11. 2010 11.56
super logiko vidim pri vseh komentarjih doslej: Če lahko v ZDA svinjajo, zakaj nebi še mi... Kaj vam ni jasno? Njih manipulirajo, pri nas imamo še nekaj glasa tudi navadni državljani, malo, ampak vseeno nekaj. Sam se bom, če gre vse po slabem, boljše počutil, kr bom vedel, da sem naredil kar sem lahko, da do tega ni prišlo. ZDA in vsi podobno misleči, pa bodo rekli: Oh, glej ti to, res se je zgodilo, kakšna škoda..., če bi le prej vedel. Ne bo padla krona, če daš neonko v plafonjero, vržeš organske odpadke v pravi smetnjak, voziš manjši avto, in si doma raje oblečeš daljše rokave ter debelejše nogavice. Še bi lahko našteval, čeprav je to stvar zdrave pameti in ne predpisov vlade.
Dejan Zajebancije
09. 11. 2010 08.06
Kdo bo dal emisijske CO2 kupone za tole? In kdo jih bo dal za ZDA in Kitajsko, ki še vedno veselo svinjata v dobro svojega gospodarstva in države, nori evropejci pa zategujemo pas, čeprav nam gre slabše kot pa je v ZDA... Do kdaj bomo še taki bedaki in sami sebi delali škodo s temi pretiranimi in zlaganimi okoljevarstvenimi CO2 blefi??
Justiceiscoming81
08. 11. 2010 23.18
@jacfive Jaz moram pa varčne žarnice potem uporabljat, zato da bom spustil 3 grame manj CO2 na leto v ozračje... -hahahaha, sam res
jacfive
08. 11. 2010 19.54
Jaz moram pa varčne žarnice potem uporabljat, zato da bom spustil 3 grame manj CO2 na leto v ozračje...
Darko32
08. 11. 2010 19.36
To je slika, katera se lahko zgodi tudi pri nas, če bodo posamezniki razlagali predpise po domače. Če 12 cistern po 75000 litrov goriva začne goreti pa si lahko samo mislimo kaj se zgodi.