Črna kronika

FOTO in VIDEO: Seno je zagorelo

Selnica ob Dravi, 21. 04. 2009 07.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

50 gasilcem je uspelo pogasiti požar, ki je zajel gospodarsko poslopje v Spodnjem Slemenu. Pred ognjenimi zublji so rešili tudi živino in preprečili, da bi se ogenj razširil na stanovanjski del.

Včeraj nekaj po 22. uri je ponovno zagorelo seno v gospodarskem poslopju v Spodnjem Slemenu, v občini Selnica ob Dravi. Ogenj je pogasilo 50 prostovoljnih gasilcev iz gasilskih društev Slemen, Selnica ob Dravi, Smolnik in Bistrica ob Dravi.

Požar v Spodnjem Slemenu-5
Požar v Spodnjem Slemenu-5 FOTO: Jani Dolinšek

Ogenj je uničil del ostrešja na gospodarskem poslopju v velikosti 5 krat 7 metrov, nekaj uskladiščenega lesa in okoli 1,5 tone sena. Gasilci so pred ognjem še pravočasno rešili živino in preprečili, da bi se ogenj razširil na stanovanjsko hišo. Pristojne službe vzrok požara in materialno škodo še ugotavljajo.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (31)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ravnjakgrega
25. 04. 2009 14.46
pa še to alvo, do gasilcov se pač nekateri zelo grdo obnašajo, oni tak sami vedo kdo so (tebe ne mislim), in tisti naj se malo vprašajo ne pa da se tak nesramno vedejo pa to še do povelnika :(
ravnjakgrega
25. 04. 2009 14.34
no ALVO tak odnos je pa že čist drugačn zaj, jaz pa vem da sem mogoče bil malo glasn včeraj ampak mislim da vemo vsi zakja, ker je pač en malo preveč nesramno govoril. ja, pa jaz tud upam da bo zaj miro pa da ne bo več problemov. drugač pa te poznam:)
zajec87
25. 04. 2009 12.48
+1
ja grega super si, hvala ti da si si vzel čas in prišel malo šrajat sem v grabo. grega to kar sem pisal ni nobeno mišljenje ampak je resnica, ki pa včasih tudi boli_!! ono s petjem, se je uredilo, tako da si ne beli glave več stem. tudi nam je čudno kaj se dogaja ampak si vido kake so bile bale v sredini, če bi jih včeraj pustili cele bi pom oje lahko še enx prišli nazaj. upam da se je zdaj končalo in da se nebo več pozar ponovil. in bomo lahko vsi skupaj mirno spali.
ravnjakgrega
25. 04. 2009 02.47
anonimnež, z tabo pa se popolnoma strinjam, ampak tak pač je, eni ljudje, nebom povedal kdo, so pač taki, da čeprav jim pomagaš ko so v stiski te vseeno napadaja in se do tebe obnašajo zelo žaljivo. plus tega še kričijo da je treba določene gasilce v pgd slemen obesit. To je pa res tista taprava sramota, da kljub temu da smo bli prvi na požaru pa prvi obvladali ogenj se nekateri zelo nesramno obnašajo do nas. ampak tak pač je, pametuje lahko vsak....
ravnjakgrega
25. 04. 2009 02.41
ALVO, evo gasilci smo prišli zaj domu a si vido??? tak da te prosim če se začneš malo obnašat pa se postavit v kožo gasilcev pa boš vido da ni tak fajn, če se mantraš celo noč pol pa ti en taki smrkovec ko ti vso moralo pokvari. tak da se pomiri pa se začni obnašat. Pa še nekaj do jutri bom zvedal kdo si ker tak se nemore doben obnašat
Barbara Hadner
24. 04. 2009 21.35
nevem kak ste lahko tako nori in si tukaj nekaj grozite, v oči si poglejte in razjasnite stvari. nekaj pa je tukaj sigurno narobe, saj so gasilci ravnokar zopet šli na požar in to na isti objekt. kdo je zdaj tukaj budala? če lastnik trdi da sam ne požiga ima očitno takšne dobre SOSEDE. zdaj je namreč že peti požar, ki ga gasijo PROSTOVOLJNI GASILCI, katerim ni težko odit na PETI požar istega objekta. to pa bi že moral nekdo bit kaznovan in drago plačat za to
lojzek-kobanski
24. 04. 2009 18.13
klej nikec brezveze nekaj pametuješ tukaj sej sploh enves kdo sta ta dva naturalec te bo ... alvo pa pokopal glej js pa pridem navijat
nikec_
24. 04. 2009 15.03
sicer pa...res se je škoda tukaj kregat z ljudmi kakeršna sta vidva naturalec in alovo, ki po vajinih komentarjih sodeč nista končala niti osnovne šole....in ja, kaj misliš da je tak težko ugotovit kdo sta in prit z vama obračunat za take žaljivke? na vajinem mestu bi malo pazo kaj govorita, ker sploh ne vesta kdo sem....tak da..smirita živce...če pa sta živčna ker niste meli tega zavarovanega, pa oprosti samo norci nimajo hiš in ostalih objektov zavarovanih ;) lep dan vama želim :))))
nikec_
24. 04. 2009 14.58
še dobro da vidim med drugimi komentarji da ne nisem jaz butast ampak ti naturalec...
nikec_
24. 04. 2009 14.57
ja naturalec pridi srečajma se na 4 oke :D še tu ti povem kdo sem :D pridi če upaš pametnjakovič pametn......itak da so gasilci opravli svoje delo.....če pa lastnik pri svojih letih ni dovolj odgovoren, da bi poslušal nasvete gasilec, ki so mimogrede naredli izpit in majo sigurno malo več pojma not pa tvoja naturalična pamet =) si je pa popolnoma sam kriv :)
ravnjakgrega
24. 04. 2009 13.55
pa še nekaj ALVO, glede na tisti tvoj komentar da ste sami rešli živali, pa sami za vse poskrbeli, NEVEM ZAKAJ STE SPLOH KLICALI GASILCE ČE STE VSE SAMI NAREDLI???? tak da nehaj bluzit kaj vse ste sami naredli:(((
ravnjakgrega
24. 04. 2009 13.51
še zaj pa nevem kdo je tisti pametni alvo???????? pa ki so meli gasilci pevske vaje, to je hvaležnost da se ti gasilc sredi noči vstane pa gre pomagat gasit, pa čeprav ma drugi dan službo, gre vseeno vsak takoj pomagat a pol pa neki pametnjakovič tu piše da so meli pevske vaje pri gasilskih avtih gasilci:((((((( Res me zanima kdo si ALVO pa upam da se boš predstavo, ker tak odnos do ljudi ki ti pridejo zastonj pomagat ko si v stiski nemoreš met:(( bi rad tebe vido če bi bil gasilc pa bi ti ob 11 zvečer piskal pozivnik ti bi pa vedo da se morš ob 4 zjutraj vstat pa it delat, me zanima če bi šel pomagat??? tak da če te je kaj v hlačah se predstavi ker bi res rad slišal keri sosed pa zakaj si tak nehvaležn?
ravnjakgrega
24. 04. 2009 12.47
naturalec zaj pa te jaz tud poznam :))) se men se sploh ni za kregat zarad takih oslarij, samo pač nisem vedo kdo vse komentira:))
naturalec
24. 04. 2009 10.17
Ravnjak. Ti me dobro poznaš samo malo premisli logično pa boš prišo do zaključka. S tabo se pa res nebom krego za take bedarije se predolgo poznamo. D.R.
ravnjakgrega
23. 04. 2009 21.32
saj, po požaru je lahko vsak pameten, pa lahko vsak kritizira pa išče napake, in potem je najlažje obsodit gasilce, a ko jih rabiš jih pa še vseeno pokličeš:) pa še nekaj, naj bolj mi gre na živce ko vsi pod nekimi niki pišete, a nima doben dovolj jajc da bi napisal njegov priimek in ime pa bi se pol usto dalje. tak da bilo kdo di NATURALEC pa čeprav se delaš močnega tu ko pišeš, nimaš dovolj jajc da bi se vsaj predstavo kdo si pa bi pol govoril naprej pa obtoževal gasilce, ne pa da nekaj groziš za brezveze z nekim čudnim niko :))
Barbara Hadner
23. 04. 2009 20.10
da nas je bilo 50, je bila pomota, bilo nas je 36
Barbara Hadner
23. 04. 2009 20.06
no zdaj pa še da jaz povem kako in kaj je bilo. sam sem sodeloval na vseh požarih, ampak še takšnega požara nismo imeli pa sem že 25 let gasilec. prišlo je do obtožb zaradi tega, ker lastnik na prvih dveh ni dovolil, da se do konca počisti seno z objekta in vsa krama, katera je bila na objektu. kljub opozorilom oziroma predlogu vodje intervencije. požarna straža pa je bila po predpisih, če pa ne verjamete pa se lahko pozanimate na centru za obveščanje, saj smo jih obvestili. sicer pa je res najboljše kr gasilce za vse obtožit, ampak najprej se je treba prepričat, pol pa govorit
hito
23. 04. 2009 07.46
Straže so imeli . Ampak če bil vsaj en avto 2gasilca na terenu, bi se ogenj lahko pogasil prej. Vse skupaj ni tako čudno če pomisliš da je gorelo na enem koncu, ostalo pa je bilo še polno sena in ostale robe. Ne razumem da niso gasilci organizirali straže, mislim da bi morali gasilci najbolj vedeti česa vse je zmožen ogenj. kaj pa lahko en laik naredi ko opazi ogenj-druga kot pa da pokliče obveščevalni center. Slišal sem da so tudi sami gasili in preprečevali da bi se ogenj širil naprej!
Klamzi
22. 04. 2009 22.36
Zaj so vsi pametni pa šinfajo... Te bi sami pogasili, pa si organizirali stražo, sej pa je te vaša hiša al kaj pač je... Nekaj pa je treba tud sam naret, ne pa za vsako iskro gasilce obtožit da so slabo pogasili....
zajec87
22. 04. 2009 19.44
+1
nikec ti si bolano dete, prosim poišči si pomoč, preden mi tebe najdemo.