Črna kronika

FOTO: Huje poškodovanega voznika odpeljali v UKC Ljubljana

Nova Gorica, 10. 07. 2012 16.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na hitri cesti Ajdovščina–Selo se je zgodila prometna nesreča, v kateri je bil huje poškodovan voznik tovornega vozila, ki je bil hkrati tudi povzročitelj nesreče. S helikopterjem so ga prepeljali v ljubljanski klinični center.

Že včeraj smo poročali, da se je na hitri cesti med Ajdovščino in Selom okoli 17.30 zgodila prometna nesreča, v kateri sta bili udeleženi dve tovorni vozili. Danes so s PU Nova Gorica sporočili, da je bil pri tem huje poškodovan 33-letni voznik, ki naj bi bil tudi povzročitelj nesreče. Pri vožnji iz smeri Ajdovščine mu je v bližini Vipavskega Križa začelo zanašati zadnji del polpriklopnika, pri tem je nekontrolirano zapeljal v levo, prebil odbojno ograjo, ki ločuje smerni vozišči hitre ceste, in zapeljal na nasprotno vozišče, prebil tam še obrobno ograjo in ograjo na mostu nad lokalno cesto, ki vodi proti Malim Žabljam.

Vlečno vozilo je viselo z mostu nad lokalno cesto, s polpriklopnika pa se je na cesto vsul papir, ki je bil naložen na paletah. V tem času pa je iz nasprotne smeri pripeljal 50-letni voznik drugega vlečnega vozila s polpriklopnikom. Skušal je zavirati in se umakniti v levo na prehitevalni pas, vendar pa je kljub temu s prednjim desnim delom vozila trčil v streho polpriklopnika.

33-letni voznik je ostal ukleščen v kabini in je bil huje poškodovan. S helikopterjem so ga odpeljali na zdravljenje v ljubljanski klinični center. 50-letni voznik je bil k sreči nepoškodovan. Omenjena hitra cesta je bila prevozna šele danes nekaj minut po 1. uri.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

24Petelinov
11. 07. 2012 17.49
+4
Sredinska ograja služi kvečjemu za lovljenje pajkov in mušic, tovornjaka še nikoli nobenega ni ustavila. Takle pač mamo in bolje ne bo nikoli.
slovenianight
11. 07. 2012 22.50
+4
točno tako, vedno pišejo o "odbojnih ograjah", o "varnostnih ograjah", ampak imamo le "ograje"...se še spomnete kako je v avstriji pred par meseci "varnostna ograja" obrdžala tovornjak na cesti ne da bi padel iz mosta ? Italijani so ob prvi taki nesreči ko je tovornjak prebil ograjo (na žalost je bilo tam 7 mrtvih) celoten avtocestni odsek "Portogruaro-Benetke" zamenjali z betonsko ograjo...pri nas se pa že več kot pol leta dajejo ali bojo ali ne, odstranili eno cestninsko postajo. kar tako naprej.