Črna kronika

FOTO: Hudo nesrečo, v kateri je umrl pešec, povzročil 75-letnik, ki je izsilil prednost

Celje, 25. 01. 2017 10.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

75-letnik je zapeljal v križišče in pričel zavijati levo, v trenutku, ko sta mu nasproti pravilno pripeljala 19-letnik in 31-letnik. 19-letnik je skušal preprečiti trčenje, a njegovo vozilo je zaneslo v robnik prehoda za pešče in v 38-letnega pešca, ki je čakal na zeleno luč. Pešec je umrl na kraju nesreče.

Že včeraj smo poročali o tragični prometni nesreči v Celju, v kateri je umrl 38-letni pešec, danes je policija sporočila podrobnosti nesreče.

75-letni voznik, ki je vozil po Mariborski cesti iz smeri Dečkove ceste in je zavijal na Kovinarsko ulico, je zapeljal v križišče in pričel zavijati levo, v trenutku, ko sta mu nasproti pravilno pripeljala 19-letni voznik, ki je vozil po desnem pasu in 31-letni voznik osebnega vozila, ki je vozil po levem pasu.

19-letni voznik je skušal preprečiti trčenje in je zavil desno, da bi obvozil vozilo 75-letnika, 31-letni voznik pa je z istim razlogom zapeljal levo.

Pešec podlegel poškodbam na kraju nesreče

Vozilo 19-letnega voznika je bočno zdrselo proti desnemu robu vozišča, kjer je s pnevmatikami trčil v robnik prehoda za pešce, nato pa je njegovo vozilo odbilo v semafor, postavljen na prehodu in v 38-letnega pešca, ki je s kolesom stal ob drogu semaforja in čakal na zeleno luč.

Pešec je utrpel tako hude poškodbe, da je umrl na kraju nesreče. 31-letni voznik, ki se je prav tako umikal 75-letnemu povzročitelju prometne nesreče, je trčil v vozilo povzročitelja, njegovo vozilo je nato odbilo v vozilo 28-letne voznice, ki je pravilno pripeljala po srednjem prometnem pasu Mariborske ceste iz smeri Dečkove ceste.

V prometni nesreči so se lažje poškodovali še 19-letni voznik osebnega vozila in njegov 17-letni sopotnik ter 28-letna voznica osebnega vozila.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3