Črna kronika

FOTO in VIDEO: Požar povzročil za milijon evrov škode?

Mislinja, 21. 05. 2011 08.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V kraju Tolsti Vrh pri Mislinji je zagorelo v podjetju Naturales. Gmotna škoda še ni ocenjena, bo pa po pričakovanjih ogromna. Zakaj je zagorelo, še ni znano.

V kraju Tolsti Vrh pri Mislinji je v jutranjih urah zagorelo v manjšem proizvodnem podjetju Naturales, kjer izdelujejo pohištvo. Požar se je vnel v proizvodni hali, veliki 600 kvadratnih metrov. Ogenj je med drugim uničil vse stroje in orodje v delavnici, polizdelke, viličarja ter rezan les.

Pri gašenju je sodelovalo večje število gasilcev iz PGD Mislinja, Dolič-Šentflorjan, Dovže, Turiška vas, Golavabuka, Šmartno in Slovenj Gradec. Zavarovali so sosednjo hišo in požar pogasili. Odločili so se, da bodo pustili, da del še neobdelanega lesa pogori, ponoči pa bo v bližini poslopja ostala gasilska straža. 

Po predvidevanjih bo nastala večja gmotna škoda, je sporočil predstavnik za stike z javnostmi s PU Slovenj Gradec Peter Pungartnik. Po ocenah poveljnika PGD Dolič Šenflorjana Boštjana Pavliča, bi lahko znašala tudi do milijon evrov.

Policisti bodo z ogledom kraja dogodka začeli predvidoma jutri zjutraj. Vzrok požara pa še ni znan.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (64)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bruteforce750
23. 05. 2011 23.39
Pa še nekaj če imaš toliko za komentirat.. lahko se dogovorima jutri pa se dobima nekje v Mislinji na pijači da to v živo pokomentirama pa mi verjetno ne bo žal tistih par minutk "prostovoljstva" da ti polomim krempeljčke pa da vidim če boš lahko še kaj tipkal in komentiral tule gor...
bruteforce750
23. 05. 2011 23.35
@simongasilec Lej gospod pametni.... kolker tule vidim kakšne komentarje pišeš mi ne deluješ preveč intelegent... vrjetno si že z težavo dokončal kakšen skrajšan program.... ..... ja a to glede teh prostovoljnih prispevkov ti še ne veš da smo PGD Mislinja, Hilda Tovšak in Ivan Zidar hudo obogateli... in da to tajkunstvo je dobilo ime iz naslova prostovoljnega gasilstva ne pa iz Vegrada in SCT-ja..... Zdaj pa vrjetno bi res lahko kaj pomagal na kraju samem ne pa, da si se tam potikal še z kamero in snemal. To se vidi kakšen mojster si..... Ko si že tako deloven in vseved raje bi doma kaj delal ne pa da imaš cel dan čas tukaj preverjat komentarje in komentirat....
osemnajst
23. 05. 2011 21.11
Svegel......imaš prav bolje da ne kritizirajo nas gasilcev ker nobene neve kdaj jih bo potreboval !
svegel
23. 05. 2011 19.15
@simongasilec Poznam enega takega kot si ti, gasilci so nabirali denar za motorno crpalko, pa mozakar ni hotel ni prispevati in kaj se ke zgodilo? ez nekaj mesecev mu je v skeden udarila strela
svegel
23. 05. 2011 19.05
@neznani12345 To se vedno dogaja, najbol pametni so tisti ki nimajo pojma v gasilstvu. Znajo kritizirat in dajat opazke, da bi se pa prijel kaksnega dela pa rajsi pobegnejo, nekateri se toliko niso da bi ponudili kaksno osvezilno pijaco ki pa v taki vrocini ,ki dalajo gasilci se kako prav pride. ZATO VAS NAPROSAM NE KRITIZIRAJTE GASILCEV KER JIH ZE JUTRI LAHKO POTREBUJETE. KAKO JIM BOSTE POTEM LAHKO POGLEDALI V OCI
simongasilec
23. 05. 2011 16.41
sej problem je biu v obveščanju ostalim gasilci ste nardili kar ste lahk
arok
23. 05. 2011 16.05
Ne mi pametovat tu. Če je kdo pametn bi priš zadnič ko je gorelo tja pa pametovav da bi ga položo dov zravn onih štukov. Prokleti svijakarji. Človek svoj čas in zdravje razkira za druge pol te pa še šimfajo. Svije tovste ka niste gasili ka pol a mate obleke al ne poscali bi se gor tej pametnjakoviči, če je blo tk lahko za pogasit ko prajite. Ogenj je biv že tok razvit da je blo glih tk ko smo gasili ko bi pluvali gor. Če je pa kdo zajebov pri obveščanju in pošiljanju pozivov pa ni problem gasilcev. Vedno se najdejo pametni komentatorji.
simongasilec
23. 05. 2011 14.50
mislim da je bil poziv okoli 4:20 4:30 sej vseeno te dve cisterne res nebi mogle biti hitrešje to je vredu ampak na ostale se je čakalo več kot 50 minut ..za razliko so mogoče poklicni pripravljeni in čakajo in vrjetno bi prej prispeli na kraj kot pa v eni uri sej se vidi tam na posnetku da je že vse v ognju in lep čas gori na kraju pa samo kombi in 2 cisterni.. sej gasilci ste naredl kar ste lahk nimam nič proti komu ampak prihod cistern oz. oseba ki naj bi bila glavna in je bila na kraju v civilu SRAMOTA!.. plus še nekaj: pred leti je tukaj prav kjer je zgorelo potekala vaja če je biu mogoče kdo takrat je cisterna iz velenja prišla v okoli 20 minutah in use ostale tudi ne pa 1 uuuura!
osemnajst
23. 05. 2011 14.05
Simongasilec: PGD Mislinja je dobila poziv če se ne motim okoli 4:48 na sam kraj požara so prišli v 7 minutah,potem so bile poklicane še PGD Dovže in Dolič,nekaj minut čez 5 pa so poziv dobile ostale enote iz Slovenj Gradca. Ali mi lahko poveš kaj bi naredila poklicna enota ? Ali imajo oni mogoče v cisteni več vode kot prostovolno društvo Golavabuka ki je imela 7500L vode in je šla nazaj v Mislinjo 7x po vodo ? Prosim da ne pišeš takšnih neprimernih komentarjev da bi raje počakali na poklicno enoto iz Ljubljane ki bi potrebovala do Mislinje najmanj 50 minut ali več. Čudno da ne rečeš da bi prišla na pomoč kakšna cisterna iz Krasa kjer pa imajo vrjetno res veliko vode v cisterni. Še enkrat ti povem da tega objekta se ni dalo rešit v nobene primeru,ker ko je prišla Mislinja na kraj je že gorelo pri vsakem oknu vem in strehi.
mato888
23. 05. 2011 13.58
in kaj bi uni naredili boljše in več? tega pa nisem vedov da imajo poklicne enote cisterne brez dna....nikoli ne zmanjka vode!
simongasilec
23. 05. 2011 13.48
ja boljše bi blo 10-15 minut počakat na poklicne gasilce kot pa da se eno uro res močno trudita 2 ekipi po eni uri pridejo pa iz sgja in ostalih.. v eni uri bi na kraj dogodka prišla poklicna enota iz nevem ljubljane ne pa sgja!
mato888
23. 05. 2011 13.18
lejga simongasilce * No po tvoji teoriji je prostovoljstvo kar nekaj. In če je kar nekaj bi ti pripeljal poklicno enoto iz Raven na Koroškem in iz Velenja. On potrebujejo minimalno 10 do 15 minut! In kaj bi naredili? Prosim povej kaj bi ti naredil pametni človek!
osemnajst
23. 05. 2011 11.39
Neznani12345 se podpisujem pod tvojo izjavo ! Točno tako je kot si napisal.
simongasilec
23. 05. 2011 11.18
neznani 12345 ..aktivnosti z družino??pa kaj je s tabo narobe sej veš v kaj se spuščaš ko greš gasilcem sicer pa tole prostovoljno gasilstvo tu okoli je karnekaj! kaj bi pa rad meu od tega namest da bi pomagal bi še pa meu kaj od tega a ni tak že dosti da poberete velik denarja po domovih ko je pa treba pomagat bi še pa rad meu kaj od tega..zgleda ne razumeš besede prostovoljno!
MB-KAPS
23. 05. 2011 08.45
simongasilec malo se umiri
neznani12345
23. 05. 2011 07.43
simongasilec in podobni; intervencija o kateri je govora se je za gasilce začela zgodaj zjutraj in končala v soboto pozno zvečer. Na požarišču so gasilci ostali več kot 15 ur, nato pa so se in se še izvajajo kontrole požarišča. Vse to PROSTOVOLJNO, nihče ni vprašal kaj bo imel od tega, katere aktivnosti z družino je za ta prosti dan moral odložiti, nihče ni vprašal kdaj se bo spočil....... Glede natolcevanj o neučinkovitosti in praznih cisternah pa samo to: 200% lahko zatrdim, da so prvi posredovalci seboj pripeljali polni cisterni vode. Najprej PGD Mislinja, ki je začela z gašenjem, nato pa še PGD Dolič, ki je najprej napolnil cisterno PGD Mislinja, hkrati pa začel z gašenjem. Torej imate načeloma prav iz vidika, da je polovica cisterne PGD Dolič šla za polnjenje cisterne iz Mislinje, druga polovica pa za gašenje. Tudi ostale cisterne, ki so bile aktivirane so pripreljale na požarišče količine vode, ki ustrezajo vrsti vozila. Za vse tiste, ki pa boste zdaj udrihali po meni pa le tole; ni potrebno biti heroj na forumih in pametovati, vrata gasilskih domov so vedno odprta in lahko besedo o tem spregovorimo iz oči v oči, a saj vem, da je lažje biti skrit za vzdevkom in kritizirati delo drugih, pa čeprav v svoje izjave niti sam ne verjameš....
osemnajst
22. 05. 2011 22.40
Prva je prišla PGD Mislinja,druga pa PGD Dolič če se ne motim in ti dve sta bile polne. Druge pa so bile klicane na pomoč kakor hitro se je dalo. Če bi gorel samo en prostor bi se lahko še kaj pogasilo z notranjim napadom ker pa je gorelo vse skupaj pa je bila zelo zelo mala možnost da bo še ostalo kaj celega. Tako da upam da se vzdržite vseh nepotrebnih komentarjev.
simongasilec
22. 05. 2011 22.30
..tudi če si bil...ja ampak prva ki je prišla je bila napol prazna ali druga..in pol 50 minut ni bilo nobene žau..sej tisti ki ste samo gasili nemorte nič sam tisti ki bi mogli priklicat še ostale al kakorkoli posredovat glej vsi ki so bli na kraju so kritizirali delo gasilcev in ja preden so šle nazaj po vodo je itak prepozn, je pa res ja da je blo težko karkoli rešit vrjamem
osemnajst
22. 05. 2011 22.22
simongasilec: Ali je kdo rekel da nisem bil na samem kraju ? Pa tudi če je bila napol prazna so imele druge cisterne toliko več vode in so šle po njo v Mislinjo ter Dolič. Sicer pa v nobenem primeru se ni dalo rešiti da bi Žaga ostala cela..
simongasilec
22. 05. 2011 22.01
osemnajst! ..ablablabla če bi bil na kraju samem bi videl zmešnjavo..če se ne motim je bla prav cisterna iz doliča napol prazna nebom pa trdil ..!