Črna kronika

FOTO: Hrvaško pretresa nova tragedija: s 5-letnim sinom v avtu zapeljala v jezero

Čakovec, 09. 07. 2015 18.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V akumulacijskem jezeru na reki Dravi so našli truplo komaj 5-letnega dečka. Kmalu so na dnu opazili tudi vozilo, stekla je iskalna akcija, dan kasneje pa so odkrili tudi truplo matere. Kako sta pristala v vodi, še ni ugotovljeno, a hrvaški mediji poročajo, da naj bi mati otroka ubila namerno.

Tragedija na jezeru pri Čakovcu - 3
Tragedija na jezeru pri Čakovcu - 3 FOTO: Barbara Štrbac, reporterka Nove TV

Včeraj so v akumulacijskem jezeru na reki Dravi v bližini Donje Dubrave našli truplo dečka. Neuradno naj bi ga popoldne opazili tamkajšnji ribiči, stekla je policijska akcija, nakar so ga potapljači iz Čakovca potegnili na kopno. Obdukcija je pokazala, da se je 5-letni fant utopil.

Da bi ugotovili, kako se je znašel v vodi, so Kriminalisti in potapljači nadaljevali s pregledovanjem jezera, nakar so proti večeru v vodi opazili vozilo. Zaradi slabe vidljivosti so morali iskanje prestaviti na danes. Kot poročajo hrvaški mediji, so vozilo z razbitim vetrobranskim steklom zjutraj potegnili iz jezera. Z zbiranjem obvestil so ugotovili, da je v vozilo nazadnje sedla prav mati umrlega petletnika. V vozilu so našli njene dokumente, je potrdil tiskovni predstavnik policije Radovan Gačal. Po intenzivni iskalni akciji so v popoldanskih urah v jezeru našli tudi njeno truplo.

Tragedija na jezeru pri Čakovcu - 1
Tragedija na jezeru pri Čakovcu - 1 FOTO: Barbara Štrbac, reporterka Nove TV

Kot so še pojasnili policisti, je 29-letnica v vodo očitno zapeljala z visoko hitrostjo, in sicer na odseku ceste, kjer tudi sicer beležijo večje število prometnih nesreč. Zaenkrat še ugotavljajo, kaj je bil vzrok nesreče, a v medijih se pojavljajo tudi informacije, da bi lahko 29-letnica namenoma zapeljala v jezero. Nekateri namreč poročajo, da naj bi pred tem svoje namere najavila na družbenem omrežju Facebook. Policisti teh informacij še niso potrdili, preiskava pa je še vedno v teku.

Tragedija na jezeru pri Čakovcu - 2
Tragedija na jezeru pri Čakovcu - 2 FOTO: Barbara Štrbac, reporterka Nove TV


 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3