Črna kronika

FOTO: Dijaki pogrešani že peti dan

Celje, 27. 04. 2012 10.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Matic Kašnik, Žan Britovšek Kamnik in Nace Camlek so še vedno pogrešani. Policisti še vedno izvajajo vse aktivnosti, da bi jih našli, in dosledno preverjajo vsa obvestila in informacije, ki jih dobijo.

Kljub številnim informacijam, kje bi dijaki lahko bili, iskanje še ni obrodilo sadov.
Kljub številnim informacijam, kje bi dijaki lahko bili, iskanje še ni obrodilo sadov. FOTO: PU Celje

16-letni Matic Kašnik iz Mislinje, 15-letni Žan Britovšek Kamnik prav tako iz Mislinje in 17-letni Nace Camlek iz Slovenj Gradca so še vedno pogrešani. Po štirih dneh iskanje ni obrodilo sadov, policisti pa še vedno izvajajo intenzivne aktivnosti, da bi najstnike našli. Kot je povedal predstavnik Policijske uprave Celje Peter Pungartnik, še dobivajo obvestila in različne informacije od ljudi ter vse dosledno preverjajo. A do sedaj mladeničev še niso našli.

V torek so policisti sicer zaznali klic z mobilnega telefona enega od fantov. Ta je najbrž za trenutek vklopil telefon. Signal je prihajal iz Primorske, zato je policija tam okrepila preiskavo. Obvestila pa še vedno zbirajo tudi drugod po državi in tudi v tujini. Podatki o pogrešanih so tudi vneseni v schengenski informacijski sistem, podatkovno bazo, ki pokriva Evropo in do katere imajo dostop varnosti organi vse članic Evropske unije.

Opis pogrešanih

Matic Kašnik je visok okoli 180 centimetrov, svetlo rjavih kratkih las. Ob odhodu od doma je bil oblečen v spodnji del bele trenirke, modro majico s kratkimi rokavi, siv pulover in črno jakno. Obut je bil v športne copate znamke Adidas. S seboj ima  nahrbtnik črne barve z napisom Nike.

Nace Camlek je visok okoli 176 centimetrov, vitke postave in svetlih kratkih las. Ob odhodu od doma je nosil črno-oranžne športne copate znamke Nike in črno šolsko torbo znamke Nike. Podatkov o oblačilih, ki jih je imel oblečena ob odhodu od doma, policija nima.

Žan Britovšek Kamnik je visok okoli 180 centimetrov, močnejše postave in kratkih svetlih las. Podatkov o oblačilih, v katera je bil oblečen ob odhodu od doma, policija nima. S seboj ima nahrbtnik črne barve.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja