Črna kronika

FOTO: Cigarete v polpriklopniku, ponaredki v zabojnikih

Ljubljana, 26. 10. 2011 17.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Cariniki na Starodu so v tovornem vozilu našli 107.800 skritih cigaret, cariniki v Ljubljani pa so v zabojnikih, ki so pripotovali iz Turčije, odkrili več kot 55.000 drugih ponarejenih izdelkov.

Cariniki so na mejnem prehodu Starod 25. oktobra pregledali tovorno vozilo, ki ga je vozil hrvaški državljan. V polpriklopniku s srbsko registracijo so med deli obutve in šivalnimi stroji odkrili 539 zavojev cigaret različnih blagovnih znamk, opremljenih s srbskimi tobačnimi znamkami. 107.800 neprijavljenih cigaret je bilo skritih na dnu polpriklopnika, so sporočili iz Carinske uprave.

Ljubljanski cariniki so že avgusta za podrobnejši pregled izločili tri zabojnike. Pripotovali so z vlakom iz Turčije in bili prek Kontejnerskega terminala Ljubljana namenjeni na Nizozemsko in v Francijo. Delni pregled je razkril, da se pod deklariranim blagom, pitno vodo v plastenkah, skriva še drugo blago. Cariniki so zato odredili praznjenje zabojnikov v carinskem skladišču. Med plastenkami so odkrili 55.453 kosov ponarejenega blaga, in sicer toaletnih vodic, majic, trenirk in modne obutve 28 blagovnih znamk.

V nadaljnjem postopku so vsi imetniki pravic zaščitenih blagovnih znamk potrdili, da gre za ponaredke in poslali zahtevke za uničenje blaga pod carinskim nadzorom, so še sporočili iz Carinske uprave.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kim llsung
28. 10. 2011 14.55
nevem zakaj ljudje kupujejo ponaredke ker se oblacijo zarad drugih kao ima se ce nimas za original pac nosi po svojih zmoznostih itak se pa vidi da je fake
karlek
27. 10. 2011 11.39
mater še v Indiji s sloni teptajo ponaredke vi pa hočete to na police, pa kaj je zvami, ste vsi čisto zblojeni al kaj ponaredki so kot piše bili namnejeni naprej v druge države članice kjer bi se prodajali kot pravi se pravi nekdo bi se krepko okoristil, očitno eni na teh straneh samo butate v prazno, namesto, da bi malo prebrali kakšen predpis pa bi videli kaj morjao s tem narediti, stvar imetnikov licenc teh blagovnih znamk je da odločijo ali dovolijo prodajo lai pa se vse uniči, očitno tej naši deželici ni pomoči glede na to kakšne državljane ima,
denis25
27. 10. 2011 11.21
js bi pa meu tele supergice :)
Libra77
27. 10. 2011 08.59
Dragi sodržavljani, tukaj imate na sliki eden izmed produktov, ki se masovno kupuje z denarjem, katerega vsi zaposleni nudimo za socialno podporo najbolj šibkim in nezaposlenim državljanom. Kot davkoplačevalec mi ni težko, da mi odtrgajo ta delež, ker je to potrebno in po ustavi, težko pa je sprejeti, ko veš, da mame, ki seveda po manjšinskem prepričanju ne smejo delat, ta denar v večini nudijo glavi družine, ta naredi nakup več kontejnerjev cigaret in s tem zaposlijo tiste otroke, ki bi v bistvu morali biti v slovenskih šolah. Temu se reče inflitriranje v večinsko družbo, čeprav se predstavniki teh manjšin že leta sklicujejo na njihove težave, ker jim mi zavračamo vstop v našo družbo. Tako je krog sklenjen, večina dela in podpira, manjšina pa izkorišča, prekupčuje, izsiljuje in krade žlahtne kovine, za nameček pa prodaja cigarete, ki so po nemških raziskavah še do 4x navarnejši kot tisti, ki so po evropskih zakonih skladiščeni.
wankahh
26. 10. 2011 22.38
če daš 185 € za trenerko si zaslužiš dobit ponarejeno :)
smoljo
26. 10. 2011 22.25
javno razdelit,to in zastonj,pa bo.ne pa unicit.govorim za blago,ne za cigarete,alkohol in ostale opojne substance ,da ne bo pomote
MOSSAD002
26. 10. 2011 18.28
Sem enkrat kadil tele prešvercane čike skor kozlala...ejga Za te čike je pa res škoda dnarja..pa to
Jesus Christ
26. 10. 2011 18.20
Res je, ne bi rabili uničiti tega! Sicer VEM, da se VEDNO kakšen primer obdrži in potem z njim višji cariniki presenetijo doma otroke in žene, tega ne more noben zanikati, ker predobro poznam situacijo, videl/slišal na lastne oči. Aaampak.... mnogi, ki pa prisegate na blagovne znamke... Kaj mislite, da takšni ponaredki ne končajo na policah slovenskih priznanih, modnih/športnih trgovin pod pretvezo, da so originali? Zamislite se kaj kupujete in kako se iz ponaredkov delate *.
dr.Savec
26. 10. 2011 17.58
Glede ponaredkov, naj magari na njih prišijejo neko oznako, magari velko 10X10 cm, ali jo tako ali drugače deformirajo , da kasneje ne bo več za nadaljno "prodajo" in z njimi obujejo( kot je ze blazhh rekel) klošarje , ter magari pošljejo oblačila v revne predele sveta. Ker uničeno nikomur ne služi.
blazhh
26. 10. 2011 17.48
uničenje blaga, klošarji pa bosi