Črna kronika

FOTO: Če dijak ne bi presenetil napadalca, bi lahko pobil precej več učencev

Portland, 12. 06. 2014 07.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V javnost so prišle podrobnosti streljanja na srednji šoli v Oregonu. Žrtev in napadalec se nista poznala, policija pravi, da je bil ustreljeni najstnik le na nepravem kraju ob nepravem času in je presenetil napadalca. Če se to ne bi zgodilo, bi lahko bilo žrtev precej več.

Ameriški mediji so objavili podrobnosti torkovega streljanja na srednji šoli pri Portlandu v zvezni državi Oregon. Napadalec je bil 15-letni Jared Michael Padgett, ki je polavtomatsko puško AR-15 spravil v torbo za kitaro in se s šolskim avtobusom odpravil v šolo.

Odkorakal je v telovadnico, ki je ločena od razredov, in odšel v garderobo. Pri tuših se je želel namestiti oprtnik z devetimi napolnjenimi nabojniki in športno čelado. Policijski predstavnik je pojasnil, da je kar nekaj časa porabil v garderobi.

V tem času je vanjo vstopil 14-letni bruc Emilio Hoffman, ki je Padgetta presenetil med pripravljanjem. "Zdi se, da se je Hoffman znašel na napačnem kraju ob napačnem trenutku," dodaja policija.

Padgett je Hoffmana s puško ustrelil dvakrat v prsi, zaradi česar je umrl na kraju samem. Učitelj telesne vzgoje Todd Rispler je slišal streljanje in je v garderobi opazil Padgetta. Takoj je zbežal in mu je že skoraj uspelo zapustiti telovadnico, ko ga je napadalec oplazil z enim nabojem.

Učitelju je uspelo priti do stavbe z razredi, kjer je poklical pomoč, med tem pa je Padgett prišel iz telovadnice. Prva sta se odzvala policista, ki na šoli skrbita za varnost, prišlo pa je tudi več lokalnih policistov.

Dve ekipi policistov sta vstopili v telovadnico. Ena izmed njiju je takoj naletela na Padgetta, ki je zbežal in se zaprl v enega izmed prostorov. Policisti so slišali glasne strele in tudi sami skozi vrata streljali nazaj.

Padgetta so našli zgrudenega na stranišču. Obdukcija je pokazala, da je umrl zaradi rane v glavi, ki si jo je z omenjeno puško prizadel sam, imel pa je tudi manjšo rano na levi peti. Tja ga je zadel eden izmed policistov.

Policisti so ugotovili, da je imel Padgett pri sebi še polavtomatsko pištolo in velik nož, ki ju ni uporabil. Orožje naj bi dobil doma.

Če ga 14-letni Hoffman in učitelj telovadbe ne bi zalotila, ko še ni bil pripravljen, bi s številnimi naboji, ki jih je imel pripravljene, morda lahko ubil precej več dijakov. Policija pravi, da ni odkrila nobene povezave med Hoffmanom in Padgettom.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

leanna1
12. 06. 2014 22.18
+1
Folk ni vec normalen..
Roadkill
12. 06. 2014 13.02
-1
...ko nenormalne stvari postanejo nekaj normalnega
lordslayer
12. 06. 2014 10.48
+3
zgleda je takšno pobijanje ratalo popularno ...
vesolj?ica1
12. 06. 2014 09.43
-1
Vidš... napadalec ni poslušal Lady GAGE... Pa Bibera... zato je pa z pištolo okrog hodil.. ne pa z žiletko, da si lahko žile reže...
an?ka30
12. 06. 2014 09.39
+6
Ma kaj to normalno že al kaj????? Pa kaj noben ne misli ukrenit????
GlavniModerator
12. 06. 2014 08.22
+15
ta pobijanja po solah so skor taka stalnica k samomorilske bombe v iraku.....
kiki46
12. 06. 2014 08.43
+6
in posilstva v državah Islama in hinduizma
vesolj?ica1
12. 06. 2014 09.44
+1
Pa si pregledal, statistiko posilstev in abortusev v ameriki?
vesolj?ica1
12. 06. 2014 09.45
+4
No samo da ti povem... če se zgodi posilstvo v muslimanskem svetu... imajo oškodovanci pravico do krvne osvete... kar pomeni, da ni pametno reskirati.... mislim, da je kr več tega v ameriki....