Črna kronika

FOTO: 75-letnica zašla in padla v meter in pol globoko luknjo, kjer je preživela kar dva dni

Ljubuški, 01. 08. 2017 12.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Več kot 40 gorskih reševalcev je v vasi Radalj pri Ljubuški iskalo 75-letnico, ki je odšla na sprehod in se ni vrnila. Po dveh dneh so jo našli v meter in pol globoki luknji – močno dehidrirano in poškodovano, a vendarle živo. Uspeli so jo izvleči iz razpoke, ki je bila izziv celo za šolane alpiniste.

Več kot 40 gorskih reševalcev je v vasi Radalj pri Ljubuški (BiH) cel konec tedna iskalo starejšo gospo, ki je odšla na sprehod in se ni vrnila.

Šele po dveh dneh iskanja so reševalci gorsko-reševalne službe GSS BiH 75-letnico našli v meter in pol globoki luknji – močno dehidrirano in poškodovano. Nemudoma so poklicali pomoč in jo odpeljali v bolnišnico.

"Kasneje smo poklicali v bolnišnico, kjer so nam rekli, da ji gre dobro. Dobila je infuzijo in na srečo ni huje poškodovana," so za 24sata povedali gorski reševalci, ki so klic, da se je ženska izgubila, prejeli od policije.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

75-letnico, ki ima poslabšan vid in težave z demenco, je iskala njena družina, a je ni mogla najti. Gospa je sicer večkrat sama tavala po vasi, vse poti naj bi dobro poznala, saj je tu pazila ovce, dokler je bila zdrava.

Reševalci so med iskanjem našli njen pulover, ki ga je verjetno izgubila med potjo, kasneje pa tudi ruto, zato so sklepali, da se nahaja nekje v bližini. Našli so jo 300 metrov stran od najdene rute in 600 metrov od vasi in jo uspeli izvleči iz razpoke med dvema stenama, ki je bila izziv celo šolanim alpinistom.
 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Uporabnik599200
01. 08. 2017 16.50
-6
Sem gledal podoben primer na Horror Channel.. Samo tam so jo dali ven po kosih, da je bilo hitreje..
TomažNovak
01. 08. 2017 13.29
+32
Pravilno: pri Ljubuškem, ne pri Ljubuški. Mesto v Hercegovini se namreč imenuje Ljubuški in ne Ljubuška. Slovenščina na tem portalu tone z nadsvetlobno hitrostjo.
_grdi_
01. 08. 2017 20.03
-4
Pravilno bi bilo (če že) z nadzvočno hotrostjo, saj z nadsvetlobno hitrostjo ni mogoče tonit. Nadsvetlobna hitrost ne obstaja. Je zgolj svetlobna, ki pa ne mora biti presežena. Si dokaj površna.