Črna kronika

Josef postal pošast zaradi Hitlerja

Amstetten, 12. 05. 2008 10.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Josef Fritzl trdi, da ga je odraščanje v nacističnem režimu spremenilo v tiranskega posiljevalca. Od Hitlerja je prevzel vero v strogo disciplino.

73-letni Josef Fritzl, ki je 24 let svojo hčerko in otroke zadrževal v kleti, je svojim sojetnikom dejal, da se tudi sam vidi kot pošast. Hkrati pa meni, da je k oblikovanju njegovega značaja močno prispeval nacistični režim.

Fritzl si je v kleti želel ustvariti drugo družino.
Fritzl si je v kleti želel ustvariti drugo družino. FOTO:

V pogovoru s svojim odvetnikom je dejal, da je od Hitlerja prevzel vero v strogo disciplino in potrebo po stalnem nadzoru. "Odrasel sem v nacističnem režimu in to je pomenilo nadzor in spoštovanje avtoritete. Verjetno sem prevzel te vrednote. Seveda je bilo vse podzavestno,“ je povedal Fritzl.

Prizadet je bil, ker se nikoli ni mogel zanesti na očeta, razvil pa je tudi sprevrženo obsedenost z lastno materjo, ki je bila karakterno zelo močna ženska. Z njo je želel imeti spolno razmerje, hkrati pa si je srčno želel tudi številčne družine.

Nenavadno normalno življenje

Dejal je, da je bila njegova žena Rosemarie popolno nasprotje matere, vendar je v njej videl osebo, s katero bi si lahko ustvaril veliko družino, o kateri je sanjal dolga leta.
Ko so se jima rodili otroki, pa je Josef dobil nove sanje.

Odvetniku je priznal, da si je želel imeti skrivno družino v kleti. S hčerko je želel imeti normalno družinsko življenje in se z njo pogovarjati o vsakdanjih stvareh. Povedal je, da sta prvi spolni odnos imela leta 1985, potem pa je njegova želja po spolnem stiku z Elisabeth le še rasla.

Trije otroci, ki so bili skupaj z materjo zaprti v kleti, so Josefa klicali dedek, saj Elisabeth ni želela, da bi slutili temno resnico. Josef je skriti družini prinesel tudi televizor, Elisabeth pa je otrokom razlagala, kako so podobe, ki jih vidijo, izmišljene. Zatrjevala jim je, da je njihovo življenje edina realnost, ki obstaja.

Elisabeth je navdušena nad svobodo

Medtem je za britanski Sunday Mirror spregovorila Elisabethina sestra Gabriele Helm in opisala Elisabethino trenutno razmišljanje. "Vse kar hočem, je normalno življenje s svojimi otroki,“ so bile Elisabethine besede, ko je dojela, da je končno svobodna. "Nikoli več ne želim videti njegovega obraza,“ je dejala.

Fotorobot 42-letne Elisabeth. Kljub ujetništvu Elisabeth deluje povsem normalno.
Fotorobot 42-letne Elisabeth. Kljub ujetništvu Elisabeth deluje povsem normalno. FOTO:

Gabriele je Elisabethino srečanje z materjo Rosemary opisala kot izredno čustveno. Elisabeth je padla v materin objem in dejala: "Ne morem verjeti, da sem končno svobodna. Si to res ti?“

Ko se je ponovno srečala s svojimi tremi otroki, ki so živeli normalno življenje, medtem ko je bila sama skupaj z ostalimi tremi zaprta v kleti, jih je stisnila k sebi in jih božala po obrazu. Navduševala se je nad njihovo lepoto.

"Nihče od nas ne more verjeti, kako normalno deluje Elisabeth,“ je povedala Gabriele. "Je zdrava in zelo zgovorna,“ je še dodala. Zadnji dogodki so zelo pretresli družino Fritzl, saj njeni člani niso vedeli, kaj se dogaja.

Trenutno Elisabeth skupaj s svojimi otroki živi v posebni kliniki, medtem ko se njena hčerka Kerstin še vedno bori za življenje. Elisabeth in njen najmlajši sin Felix morata nositi temna očala, saj so njune oči občutljive na svetlobo. Čeprav je dejala, da se ne želi nikoli več srečati z očetom Josefom, pa družinski prijatelji pravijo, da ima očeta še vedno rada.

Oglasil se je tudi Elisabethin odvetnik Christoph Herbst, ki pravi, da Elisabeth komaj čaka, da ponovno začuti dežne kaplje na svojem telesu. Govorice, da Elisabeth nima zob in ne more govoriti, niso resnične. "Če bi jo spoznali in ne bi vedeli, kaj se ji je zgodilo, bi mislili, da ni nič drugačna od ostalih,“ je dejal Herbst. Najbolj srečen je videti prav najmlajši Felix, ki vse spravlja v smeh. Na kliniki ga učijo tudi, kako teči, saj v kleti tega ni mogel početi.



  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (44)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Belmin Sadikovic
26. 10. 2009 19.22
dej to je treba dat do smrtno kazen
dhorva31
17. 05. 2008 20.48
Ga je treba mantrati in hudo kaznovati ne pa po desetih letah da bi že bil zunaj na slobodi.Koliko je pa on zmantral svoje otroke in zlorabjal ženino odsotnostimed tem ko je ni bilo.Vse bi se mu moralo plačevati v trikratni meri in ga zapreti nekje med pedofilami da ga malo rastrgajo praseta!
459261
13. 05. 2008 10.28
Bravo,čeb bil Hitler živ,našim otrokom nebi blo treba gledat Big Brotherja in takih kozlarij,ki jim mešajo glavo in mentaliteto.
bar76182
13. 05. 2008 09.13
Ah daj daj foter stari.....in zdej je vsega Hitler kriv......najlažje se je na druge zgovarjat.........če si bil vzgojen v nacističnem režimu....škoda da nisi dobil šusa v glavo. Men da bi to foter naredu, mu z golimi rokami zlomim hrbtenico......če ne zarad sebe, pa definitivno zarad otrok. Vso ostalo familijo, najbolj apeliram na mater je pa lahko sram....vedeli so, kaj se dogaja, pa niso pomagali hčeri in njenim otrokom. Tako mater bi obesila in naj jo zlinčajo do smrti. Mati, ki ne brani svojih lastnih otrok je najbolj zanikrn osebek, kar se jih lahko kdaj rodi.
dreamhorse
13. 05. 2008 07.34
Hvala bogu, da so na prostosti, še vedno pa ne verjamem, da mati tega ni vedela... In njemu, njemu privoščim vse najslabše...
direktna
13. 05. 2008 06.57
Hvala bogu da so prosti in da lahko normalno živijo.
bexi
12. 05. 2008 23.51
tanja12 to so že pojasnjevali ... vsi so vedeli, da so trije otroci, katere sta ob skupaj vzgajala (fritzl in mama), njeni, vedar so mislili, da je vsakega posebaj prinesla na prag hiše in ga tam pustila svojim staršem, saj ga sama kao ne bi bila sposobna vzgajati. na ta način so tudi vedeli, da je še vedno živa, amapk niso vedli kje je, saj so mislili, da noče imeti stikov z družino. v resnici je otroke na prag pred vrata hiše vsakič prinesel fritzl ... TO DEFINITIVNO NI NEPRIŠTEVNOST, KOKR SE ON ZAGOVARJA, DA JE. TO VSE JE DO POTAKOSTI PREMIŠLJENO DEJANJE (OZIROMA SERIJA DEJANJ ALI KAR ŽIVLJENJE)
tanja12
12. 05. 2008 22.42
ja sej je blo že napisano da naj bi elizabeth pobegnila od doma, oz.da jo je oče prisilil da je napisala neko poslovilno pismo,češ da je odšla in naj je ne iščejo. tak da to je še dokaj jasno kako mama ni nič ukrenila in pa sestra...samo to je pa res čudno kako je lahko 3otroke prinesel ven, oz.kaj je rekel ženi in drugi hčerki kdo so in čigavi so..pojasnila glede tega pa še nisem zasledila..če kdo ve, naj me razsvetli :) lp
484575
12. 05. 2008 22.38
GNOJJJJJJJJJJJ gluup zabittttttttt UBIJTE GAAAA ZASLUŽ SIIIIII
katjap@hitri.com
12. 05. 2008 22.12
tut jaz se sprašujem kje je bla elizabethina sestra pa mama...kak niso nič opazli....
Buena Vita
12. 05. 2008 21.18
dajte že spravite tokreaturo dol s portala kaj vam je tako lep,24 ur.com
Frosty
12. 05. 2008 21.16
@ dodoman20 Možno, da je smešno. Ti pa garantiram, da je cinično :)
pipek007
12. 05. 2008 21.00
počasi nabit na kol, pa infuzijo dat da bo dlje živel gnoj en.
dodoman.20@gmail.com
12. 05. 2008 20.59
frosty....zanimivo, da se zahvaljuješ bogu za to, da ne verjameš vanjga..ni to zanimivo?:) Še bolj je zanimivo, da vsi znate reči nekomu bok, ko ga vidite, nevete pa kaj ta besedica pomeni....:)
Frosty
12. 05. 2008 20.29
Hvala bogu, da sem ateist!
dodoman.20@gmail.com
12. 05. 2008 20.22
am..kar se tiče vas anti-bog manijakov pa....glede tega debila fritza nima bog blage veze, če obstaja ali ne...torej pustite svoje anti-cerkvene frustracije za članke o pedofilji pri župnikih inp... Tokrat ste napadat začeli vernike zgolj zato, ker je nekdo rekel: molil bom za to punco?....zakaj bi blo to narobe? nič drugače ni kot, če nekdo reče: želim vso srečo...namreč tudi sreča ne obstaja...pa jo vendar zaželite.
Nataša Hribernik
12. 05. 2008 20.21
Mene pa sam neki zanima! Pr 18ih jo je zaprl ne...pa ka ni noben opazu da je ni več, mela je sestro/e pa mater, ka ni nobena opazla da je ni več med njimi al kk? Pa trije otroci so normalno živeli??? Ka ko so se rodili jih je nesu vn pa jih je "normalno" vzgajo al kk? Men to ni čist jasnu? Al z ženo nista bla več skupi al kk da ni opazla da ene hčerke pa ni več???
dodoman.20@gmail.com
12. 05. 2008 20.17
napaka pri pošiljanju komentarja..tipično za vašo stran 24kur.com
dodoman.20@gmail.com
12. 05. 2008 20.11
E-OL
12. 05. 2008 19.11
pa še to: ..."družinski prijatelji pravijo, da ima očeta še vedno rada." ---> in kdo so oni, da govorijo o njenih čustvih glede na to, da je, roko na srce, sploh ne poznajo tako zelo dobro?!? IRONIČNO DO KONCA. jst bi ga zadavla lastnoročno