Črna kronika

Po eksploziji v Zagrebu policija prijela več osumljencev

Zagreb, 25. 01. 2013 21.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hrvaška policija je le nekaj dni po tretji eksploziji v Zagrebu prijela več moških, ki naj bi bili odgovorni zanjo. Podrobnosti še niso znane, a do osumljencev so jih najverjetneje pripeljali posnetki nadzornih kamer. Kot je znano, je eksplozija odjeknila na Trgu bana Jelačića, pri čemer pa ni bil nihče poškodovan.

Le dva dni po eksploziji na Trgu bana Jelačića v Zagrebu je hrvaška policija prijela skupino moških, ki naj bi bila zanjo odgovorna, poroča hrvaški spletni portal 24sata.

Po njihovih neuradnih informacijah so prijeli več oseb, ki jih sumijo izdelave in aktivacije eksplozivnega telesa, več podrobnosti pa za zdaj še ni znanih.

Kot poroča Dnevnik.hr, gre večinoma za mlajše moške iz naselja Jelkovec.

Eksplozija v Zagrebu - 5
Eksplozija v Zagrebu - 5 FOTO: Reuters

Spomnimo. V sredo okoli 2.25 je pri spomeniku na trgu odjeknila eksplozija. V njej ni bil nihče poškodovan, nastala je le materialna škoda na eni od plošč, s katerimi je trg tlakovan.

Policisti so ugotovili, da je bil eksploziv domače izdelave. Čeprav so opravili razgovore z več očividci, niso dobili nobenih koristnih informacij. Zaradi suma, da je storilec po dejanju odvrgel kakšen predmet, je pirotehnik v posebni zaščitni obleki pregledal šest smetnjakov v bližnji okolici, a ni našel ničesar.

Za tem so se policisti lotili pregledovanja posnetkov nadzornih kamer. To je očitno obrodilo sadove. Še posebej so se osredotočili na rdeči avtomobil ford, ki so ga kamere ujele, kako kmalu po eksploziji zapušča kraj dogodka.

Gre že za tretjo eksplozijo v Zagrebu v zadnjem mesecu dni. Prva je odjeknila 9. januarja, druga pa 11. januarja na avtobusni postaji. Pri tem je bil poškodovan 53-letni Vojislav Blažević, ki je tudi glavni osumljenec zanjo. Trenutno je v zaporniški bolnišnici, ker zavrača hrano.

Policisti so skrivnostni že od samega začetka preiskovanja in ne želijo govoriti o povezavi med vsemi tremi eksplozijami.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

HooplaToopla
26. 01. 2013 23.34
+1
Nadzor je kompleten. Kamere povsod. Prisluškujejo. Vsak čas bomo tudi na temle forumu poleg plusov in minusov pričeli za pleteničenje dobivati posebne policijske točke. Če boš napisal, da Janša in Zoki nista v redu 1 točko. Če boš napisal da sta lopova in kriminalca 5 točk. Če boš omenil molotovko ali tlakovce, 10 točk. Ko jih boš zbral določeno število, bodo pa pozvonili. Hop Cefizelj, z nami.
spletni_nepridiprav
26. 01. 2013 16.54
-3
to se zgodi če je na oblasti levičarska politična opcija
LubaGela
26. 01. 2013 16.27
Hahaha.. Kiri mutavci na 24 ur: "Trenutno je v zaporniški bolnišnici, ker zavrača hrano." KER zavrača hrano.