Črna kronika

Eden jo je zamotil, drugi je kradel

Ljubljana, 16. 08. 2016 12.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

V Kamniku in Mengšu je nepridiprav skušal zamotiti prodajalko, njegov pajdaš pa je iz blagajne skušal ukrasti denar. Policisti so obravnavali tudi več vlomov v stanovanja, hiše in avtomobile.

Policisti se te dni veliko ukvarjajo tudi s preiskavami ropov, tatvin in vlomov, a kot so nam pojasnili na Policijski upravi Ljubljana, policisti ne beležijo drastičnega povečanja teh dejanj v primerjavi z drugimi obdobji.

S Policijske uprave Ljubljana so sporočili, da so bili minuli petek obveščeni o dveh drznih tatvinah na območju Kamnika in Mengša. ''V obeh primerih je takrat še neznani storilec prodajalki zamotil z domnevnim nakupom in poskušal odtujiti denar iz blagajne. Na območju Mengša je poskušal izvršiti tatvino denarja v cvetličarni, na območju Kamnika pa je v papirnici zamotil prodajalko, medtem pa je drugi neznani moški poskušal iz blagajne odtujiti denar,'' so pojasnili in dodali, da je prodajalka neznanca zalotila in zavpila, zato je moški denar izpustil in zbežal. Nato je iz trgovine zbežal še drugi osumljeni in pri tem prodajalko odrinil. Občani so tega moškega prijeli. Policisti so ugotovili, da opis osumljenca pri poskusu drzne tatvine v Mengšu ustreza moškemu, ki so ga prijeli občani. Na PU Ljubljana so navedli, da gre za 50-letnega državljana Češke, ki je bil po postopku policistov izpuščen. Možje v modrem sicer nadaljujejo z ugotavljanjem okoliščin obeh dogodkov.

O podobni kraji poroča tudi Policijska uprava Kranj. V petek dopoldne je moški z vprašanji o določenem izdelku zamotil prodajalko v trgovini na Cesti maršala Tita na Jesenicah, njegov pajdaš pa je medtem iz blagajne ukradel denar.

Oškodovanca porinil in ga poškodoval

Ljubljanski policisti so v nedeljo popoldne obravnavali tudi rop na Čerinovi ulici v Ljubljani. Ugotovili so, da je okoli 13. ure do oškodovanca pristopil neznanec in ga odrinil, da je padel, pri čemer se je lažje poškodoval. Iz roke je oškodovancu padla denarnica, mobitel in ključi. Storilec je predmete pograbil in zbežal. Opis storilca ni znan, saj ga oškodovanec ni videl. Policisti nadaljujejo z delom.

V soboto pa so bili policisti obveščeni o drzni tatvini, ki se je zgodila v bližini križišča Igriške in Rimske ulice. Do oškodovanke je pristopil neznani storilec, prerezal ročaje na platneni vrečki, ki jo je oškodovanka držala v roki, nato pa vsebino vrečke pograbil in zbežal. Oškodovanka ni bila telesno poškodovana.

Več vlomov v stanovanja

Vlomilec
Vlomilec FOTO: Thinkstock

V petek zjutraj je neznanec skozi odprto okno vstopil v spalnico stanovanja na Hrenovi ulici v Ljubljani. Iz omarice je ukradel nakit, vreden okoli 600 evrov. Pri dejanju ga je zalotila oškodovanka, a je tat pobegnil.

Prav tako v petek je neznanec vlomil v stanovanje na Beljaški ulici v Ljubljani. Neznanec je ponoči vlomil skozi vhodna vrata pritličnega stanovanja, kjer je ukradel mobilni telefon in nakit in lastnika tako oškodoval za približno 500 evrov.

Neznanec je v petek zvečer vlomil tudi v hišo v okolici naselja Mala Račna. Z zbranimi obvestili in ogledom kraja so policisti ugotovili, da je neznani storilec v večernem času vlomil skozi pritlično okno, pregledal notranjost prostorov in ukradel nakit. Z dejanjem je povzročil za nekaj več sto evrov škode. Policisti nadaljujejo z delom.

V soboto zjutraj pa je neznanec vlomil v pisarno na območju Zagorja, kjer je ukradel računalnik in tako povzročil za nekaj sto evrov škode.

Sinoči pa so ljubljanske policiste obvestili tudi o vlomu v stanovanje na Kogojevi ulici v Ljubljani. Neznanec je vlomil med vikendom in ukradel računalnik, denar, nakit in kovček z oblačili. Z dejanje je lastnico oškodoval za približno 3000 evrov, so navedli na PU Ljubljana.

Na kranjski policijski upravi pa so obravnavali tudi več vlomov v avtomobile, in sicer v petek ponoči so policisti to dejanje obravnavali na Zlatem polju v Kranju, denarnico je nepridiprav ukradel iz avtomobila na Spodnjem Brniku, na Polici pri Naklem pa si je storilec zvečer po vlomu v avtomobil prilastil več predmetov večje vrednosti.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

stella83
16. 08. 2016 16.13
Isto se je dogajalo prejšnji teden v Novem mestu.. Sta dva veselo kradla po trgovinah..