Črna kronika

Policist pred očmi otrok ustrelil nekdanjo ženo in njenega partnerja

Sisak, 12. 06. 2013 08.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
G.G./STA/U.Z.
Komentarji
0

V Hrvatski Kostajnici je 40-letni policist zagrešil hud zločin. Najprej je ustavil avtomobil, v katerem sta bila njegova nekdanja žena in njen sedanji partner, nato pa oba ustrelil z avtomatsko puško. V avtomobilu so bili tudi otroci, ki so ostali nepoškodovani.

Mestece Hrvatska Kostajnica, ki leži ob meji z Bosno in Hercegovino, je bilo včeraj zvečer prizorišče dvakratnega umora.

40-letni moški, zaposlen na policiji, je okoli 21. ure v naselju Graboštani v filmskem slogu ustavil avtomobil, ki ga je vozil 45-letni moški. V tem avtomobilu so bili tudi njegova nekdanja žena, njuni hčerki, stari 8 in 9 let, ter 17-letni sin voznika, poroča Dnevnik.hr.

Policist je nato iz prtljažnika svojega avtomobila potegnil avtomatsko puško in večkrat ustrelil proti avtomobilu, v katerem je bilo pet oseb. Njegova nekdanja žena in voznik, njen sedanji partner, sta umrla na kraju dogodka, otroci pa so ostali nepoškodovani.

Policisti so osumljenca že prijeli.

Po neuradnih podatkih naj bi policija v preteklosti večkrat posredovala zaradi družinskega nasilja, ko sta se 40-letnik in njegova nekdanja žena sprla. Policist naj bi tudi po ločitvi večkrat grozil, da jo bo umoril, ker se menda ni mogel sprijazniti s tem, da sta se razšla. Dnevnik Nove TV pa celo poroča, da je bil moški zaradi družinskega nasilja že pravnomočno obsojen na leto dni zapora.

"To je tragedija. Preiskava še poteka, lahko pa povemo, da storilec pri dejanju ni uporabil svojega strelnega orožja, saj mu je bilo to v preteklosti odvzeto zaradi težav, ki smo jih že imeli z njim," je povedal glavni policijski inšpektor Vlado Dominić.

SORODNI ČLANKI

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3