Črna kronika

Dvojico v zadnjem trenutku rešili pred smrtjo v valovih

Dubrovnik, 25. 07. 2011 11.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V enem trenutku sta uživala v visokih valovih, v naslednjem sta se borila za življenje. Le prisebnosti štirih mladeničev se lahko dva turista, ki počitnikujeta v Dubrovniku, zahvalita, da se nista utopila.

Le malo je manjkalo, da bi se v Dubrovniku zgodila tragedija. Dva kopalca so namreč valovi odnesli proti skalam in sama se nista mogla rešiti iz morja.
Le malo je manjkalo, da bi se v Dubrovniku zgodila tragedija. Dva kopalca so namreč valovi odnesli proti skalam in sama se nista mogla rešiti iz morja. FOTO: Reuters

Ne le pri nas, vreme te dni tudi ob jadranski obali ni nič kaj prijazno. Prav to je razlog, da bi se v Dubrovniku skoraj zgodila tragična nesreča, poročajo hrvaški mediji. Veter je namreč močno razburkal morje in številni kopalci so uživali v valovih. Razmere so postajale vedno bolj nevarne, zato je večina zapustila morje. Dva turista med igro nevarnosti nista opazila, vse dokler ju ni večji val zanesel proti skalam. Tam bi se skoraj utopila, a jima je na srečo na pomoč nemudoma priskočila četverica prisebnih mladeničev. Prijeli so se za roke, saj so bili le tako dovolj varni pred valovi, nato pa plavalca enega za drugim potegnili na suho.

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Sunny08
25. 07. 2011 16.20
hja...zame pa namakanje v naši umazani mlakuži res ni dopust... grem pa raje v toplice... Hrvati so čist kul... sej se povsod najde kdo, ki je nesramen - pa tudi v naši trgovini ena prodajalka ni nikol prijazna (ostalih 5 pa vedno) - kar še ne pomeni, da v to trgovino nikoli več ne bom šel..:) Drugač pa vsaka čast fantom, da so pomagali!:)
Maximus
25. 07. 2011 15.29
+1
Vsem ki vehamentno kritizirate hrvaško. Precej časa sem jo bojkotiral zaradi ekstremne neljubeznivosti in nevarnosti. Sporočam vam, da kot vse drugo, je tudi Hrvaško zajela sprememba. Preživel sem enega lepših dopustov na otoku Krk, počutil pa sem se.... kot doma(v Sloveniji), če ne morbiti, zaradi čistosti morja, še lepše. Korak k dobremu pa bomo morali narediti tudi sami. Kar pa se nesreče tiče, hvala bogu, da se je srečno končalo. In v igri se na marsikaj pozabi, to bi lahko tudi sami vedeli.
STELA_
25. 07. 2011 15.17
sej isto se dogaja tud v planinah...nasrkajo pa reševalci
Jelenka2
25. 07. 2011 15.15
men je tudi največji žur v valovih plavat :) sam raj ne zravn skal
Ulikses
25. 07. 2011 14.35
+1
no, moram priznat, da mam že malo poln kufer laičnih turistov, ki tako zelo podcenjujejo moč morja...kolkokrat se zgodi na naši obali, da je treba reševat tujce (no, tudi slovence s kontinenta), ki si mislijo, da so požrli vso pamet tega sveta in da zmorejo premagat morje tudi v razmerah, ko tudi domačini ne hodimo noter... kolkokrat se zgodi, da se morajo pomorski policisti in reševalci iz vode izpostavljat v težkih razmerah zaradi takih bizgotov.
Senior68
25. 07. 2011 12.47
Hrvaška najnevarnejša država na svetu. Pred Somalijo.
AlenkaNN
25. 07. 2011 12.15
kaj zdaj admin??!!??...hotela dati ''tom.tom''-u PLUS, pa mi ne dovoliš....kaj te briga, če se strinjam z njim
odkimasin
25. 07. 2011 12.03
-1
NIkol več na Hrvaško morje! Slovenija moja dežela!
Maček2
25. 07. 2011 12.02
+1
samo,da se je vse srečno končalo. vsa čast rešiteljem za prisebnost in pogum.