Črna kronika

Dve hudi nesreči avtobusov terjali skoraj 30 žrtev

Rabat, 10. 07. 2012 15.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V Maroku sta se zgodili dve prometni nesreči, v katerih sta bila udeležena dva avtobusa. Skupaj sta nesreči terjali 27 žrtev, med njimi pa sta bili tudi dve turistki, ena iz Nemčije, druga pa iz Nizozemske.

Leta 2010 je v nesreči avtobusa na severu Maroka umrlo osem portugalskih turistov, 13 pa jih je bilo ranjenih.
Leta 2010 je v nesreči avtobusa na severu Maroka umrlo osem portugalskih turistov, 13 pa jih je bilo ranjenih. FOTO: Reuters

V ponedeljek sta se v Maroku zgodili dve hujši prometni nesreči, v obeh pa sta bila udeležena avtobusa. Prvi avtobus, ki je bil na poti med Esauiro in Agadirjem, se je v ponedeljek zvečer prevrnil čez rob avtoceste. Pri tem je umrlo 17 ljudi, med njimi pa sta bili tudi obe omenjeni turistki. Njuno smrt sta potrdili tudi zunanji ministrstvi obeh držav.

Še pred tem pa je drugi avtobus drvel po gorskih poteh vzdolž Mediterana in trčil v bližini mesta Nador. Pri tem je umrlo 10 ljudi, 33 pa jih je bilo poškodovanih. Med žrtvami so bile tudi tri ženske in eno mlado dekle.

Maroko je precej priljubljena destinacija za turiste, predvsem evropske, še posebej pa jih privlačijo obalna letovišča ob Atlantiku. Ameriško zunanje ministrstvo pa na svojih spletnih straneh opozarja, da veliko nevarnost v državi predstavlja ravno promet. Čeprav imajo v Maroku veliko modernih avtocest, ki povezujejo večja mesta, pa so druge povezave bolj slabe. Gre za bolj ali manj dvopasovnice, ki so pogosto v slabem stanju, hkrati pa so tudi maroški vozniki precej brezskrbni. Pogosto namreč prehitevajo tudi v zavojih.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Peter ?adež 1
14. 07. 2012 02.10
zakaj povdarijo 3 zenske in eno dekle kaj pa 6 moskih zakaj niso omebe vredni in ja sanos zakaj so umrli a ti se prevezes ce gres kdaj za svtobusom?
Ramzess
10. 07. 2012 19.19
+1
Če kakšen rob se je prevrnil prvi avtobus, in v kaj je trčil drugi avtobus? Od česa so umrli, če se je avtobus samo prevrnil, ...
Ramzess
10. 07. 2012 19.21
To ni avtocesta (AC) pač pa lokalna cesta. Avtobus se je prevrnil čez rob mostu v potok.
chepps
10. 07. 2012 16.43
+3
lansko jesen bil v Maroku,ja res vozjo kot bi bili naviti,plus tega da so avti katestrofa