Črna kronika

Dva ropa, dve različni banki, a ista storilca. Italijana ropala na enak način, z istim orožjem

Kranj, 13. 03. 2015 09.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Italijana, ki sta februarja oropala banko v Izoli, sta isto kaznivo dejanje storila že januarja v Kranjski Gori. V obeh primerih sta se na rop dobro pripravila, saj sta si banko pred kaznivim dejanjem nekaj časa natančno ogledovala. Ropala pa sta na povsem enak način.

Italija, ki so ju 16. februarja prijeli med ropom poslovalnice v Izoli, sta osumljena, da sta 23. januarja oropala banko v Kranjski Gori, je sporočil tiskovni predstavnik PU Kranj Bojan Kos.

Italijana, stara 48 in 58 let, sta januarja v jutranjih urah vstopila v banko v Kranjski Gori in s pištolo ter vpitjem zagrozila uslužbenki, da bi prišla do denarja. Po dejanju sta se z avtomobilom alfa romeo giulietta hitro odpeljala proti Ratečam in naprej proti Italiji. Med ropom ni bila poškodovana nobena oseba, roparja pa sta odnesla večjo količino denarja.

Ropala sta na povsem enak način, z enakim orožjem.
Ropala sta na povsem enak način, z enakim orožjem. FOTO: PU Koper

Na rop sta se dobro pripravila

Kriminalisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da sta se nepridiprava še z enim neznanim storilcem na rop dobro pripravila. Banko sta si nekaj časa natančno ogledovala, potem pa sta jo oropala. Ropala sta na povsem enak način kot v Izoli, z enakim orožjem, kot je bilo zaseženo 58-letnemu osumljencu.

Tudi podrobnosti bančnega ropa v Izoli razkrivajo, da sta si roparja nekaj dni prej ogledala poslovalnico in se pripravila na rop. Prav tako sta bila roparja zelo nasilna, saj sta uslužbenke brcala in jim grozila s pištolo.

Med zbiranjem obvestil so kriminalisti zbrali dovolj dokazov za kazensko ovadbo. Če storita rop dve ali več oseb, ki so se združile zato, da bi ropale, ali če je vrednost ukradene stvari velika in si je storilec hotel prilastiti stvari take vrednosti, se storilec kaznuje z zaporom od treh do petnajstih let, še pojasnjujejo na policiji.
 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

llalalala
13. 03. 2015 15.11
+9
Ko pride revolucja bo to dnevno na sporedu, VIVA LA REVOLUCION!
Ramzess
13. 03. 2015 12.50
-2
Na enak način, torej banki nista bili tako zelo različni, ... mislim fizično, ne po imenu.
brabusednet
13. 03. 2015 11.14
+12
Naši tajkuni so oropali banke na stotine miljonov in to brez orožja,kar prek telefona nekateri.Sedaj so pa revčki še zboleli od stresa.
razocarani
13. 03. 2015 16.05
+1
od stresa bolujemo mi mali narod ,gospode tajkuncke bolijo samo rokce ko prestevajo te naropane cekincke v tujih bankah ,malo jih bolijo tudi useska ko poslusajo kako tecejo obresti na te velikanske vsotice ,,se najhuje pa jim je ko razmisljajo kako naj se porabijo cekincke ,,jim ze primankuje fantazije kaj z vsem tem denarjem ,,in da si malo pozdravijo vse te bolecine imajo odlicno zdravilo se vec pokrasti ,,