Črna kronika

V Avstriji povzročil nesrečo, divjal v Slovenijo, poškodoval policiste, nato pa v bolnišnici umrl

Maribor, 10. 11. 2012 16.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na relaciji Avstrija-Slovenija se je odvijala prava filmska akcija. 44-letni Dunajčan, ki naj bi v Avstriji povzročil prometno nesrečo, je bežal pred avstrijskimi prometnimi policisti vse do Slovenije. Ko so ga le ujeli, je bil odpeljan v murskosoboško bolnišnico, kjer pa je umrl.

Policija
Policija FOTO: Blaž Garbajs

Avstrijskim policistom dopoldne kljub okrepitvam ni uspelo ustaviti pobeglega 44-letnega voznika.

Kot so pojasnili na PU Murska Sobota, so nekaj pred 11. uro, avstrijski policisti tudi slovenske kolege obvestili o tem, da zasledujejo neznanega voznika osebnega avtomobila znamke seat leon z avstrijskimi registrskimi oznakami, ki je v Avstriji povzročil prometno nesrečo in se ne ustavi.

Čez minuto so še enkrat obvestili OKC PU Maribor, da je vozilo na nekdanjem mejnem prehodu Šentilj vstopilo v Republiko Slovenijo in da za njim izvajajo čezmejno zasledovanje po avtocesti in prosijo za pomoč.

Z Generalne policijske postaje so sporočili, da je generalni direktor policije Stanislav Veniger v primeru čezmejnega zasledovanja imenoval komisijo z namenom razjasnitve vseh okoliščin in ukrepanja policistov.

Pobegli voznik je vožnjo nadaljeval proti Madžarski, kjer so murskosoboški policisti vozilo prvič ustavili v bližini izvoza za Turnišče, vendar je voznik odpeljal naprej in pri tem poškodoval službeno vozilo slovenske policije. Drugič je bil ustavljen v bližini počivališča Pince.

Vozniku je bila odvzeta prostost. Pri tem sta bila en slovenski in en avstrijski policist lažje telesno poškodovana, oba imata odrgnine in vreznine.

Vozniku je bila zaradi slabega zdravstvenega stanja takoj nudena zdravniška pomoč v murskosoboški  bolnišnici, kjer pa je okoli 13. ure umrl, so še zapisali na PU Murska Sobota.

Kot poroča avstrijski krone.at, naj bi vozniku, ki je bil močno razburjen, v bolnišnici dali pomirjevalo, nato pa naj bi umrl. Vzrok smrti, morebitno prisotnost drog in alkohola bodo ugotavljali z obdukcijo.

 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja