Črna kronika

Preprodajali kokain in heroin

Ribnica/Kočevje/Obrežje, 04. 01. 2013 11.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ljubljanski kriminalisti so razkrinkali preprodajalce drog z območja Ribnice in Kočevja. Prijeli so tri osebe, stare 22, 29 in 32 let, ter jih privedli pred preiskovalnega sodnika. Policisti so pri njih odkrili tudi avtomatsko puško in pištolo. Na Obrežju pa so zasegli več kot deset kilogramov droge.

Heroin
Heroin FOTO: PU Koper

Ljubljanski kriminalisti so v četrtek na območju Ribnice in Kočevja na podlagi odredbe sodišča opravili več hišnih preiskav v zvezi s kaznivimi dejanji, povezanimi z nedovoljeno trgovino s prepovedanimi drogami. Trem osebam, starim 22, 29 in 32 let, so odvzeli prostost in jih bodo privedli pred preiskovalnega sodnika.

Večmesečna kriminalistična preiskava je pokazala, da več oseb prodaja oziroma organizira prodajo prepovedane droge na območju Ribnice in Kočevja. Policija je pri tem naštela sedem domnevnih storilcev, ki jih sumijo 21 kaznivih dejanj. Trem so v četrtek odvzeli prostost, so zapisali na Policijski upravi Ljubljana.

Kriminalisti so med preiskavami zasegli 10 paketov s heroinom in kokainom za nadaljnjo prodajo, gotovino, avtomatsko puško in pištolo.

V četrtkovih aktivnostih so kriminalistom na pomoč priskočili tudi policisti Generalne policijske uprave ter več policijskih postaj z območja ljubljanske policijske uprave.

Na Obrežju zasegli več kot deset kilogramov droge

Policisti na mejnem prehodu Obrežje so med božično-novoletnimi prazniki v dveh osebnih avtomobilih našli in zasegli več kot deset kilogramov prepovedane droge konoplje. Pri tem so priprli voznika obeh avtomobilov, 23-letnega državljana Bosne in Hercegovine s stalnim bivališčem v Nemčiji ter isto starega državljana Hrvaške.

Policisti so 26. decembra malo pred 22. uro pri opravljanju temeljite mejne kontrole, pregledu osebe, prtljage in vozila, v sodelovanju z mobilnim oddelkom brežiških carinikov ob pregledu rezervnega kolesa v avtomobilu bosanskega državljana našli in zasegli nekaj več kot pet kilogramov konoplje.

Na silvestrovo okoli 11. ure dopoldne pa je mejni prehod  pripeljal še Hrvat, pri katerem so policisti prav tako opravili temeljito mejno kontrolo in pregled vozila. Prtljažni prostor avtomobila je bil prazen, vendar so policisti pod ploščo v prostoru za rezervno pnevmatiko našli pet večjih zavitkov, v katerih je bilo dobrih pet kilogramov konoplje.

Obema so drogo zasegli in jima odvzeli prostost. Ogledov, ki so ju opravili novomeški kriminalisti, se je udeležil tudi okrožni državni tožilec, osumljenca pa so policisti s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zoper oba odredil pripor, so sporočili iz novomeške policijske uprave.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ietsspesiaals
05. 01. 2013 00.33
+6
10kg droge sm mislu kokain heroin pol pa vidš daj trava ahahahahahahahaha
civitasstain@gmail.com
05. 01. 2013 13.47
-12
Isto sranje, le drgačno pakovanje.........
civitasstain@gmail.com
04. 01. 2013 19.27
-5
Dobra novica. Spet rešili nekaj mladine od drog. No ja ..... Kam s prepprodajalci bi vam pa rad dal nasvet: Ne v zapor, da bi na državne stroške jedl, pa televizijo gledal.......
Ranunculus
04. 01. 2013 12.58
+26
Drugi del clanka bi lahko izpustili, pa bi clanek dobil plus. Ko zacnete pisati o aretiranih zeliscarjih me spravite v slabo voljo.