Črna kronika

V Pesnici umrl v nesreči pri delu

Nova Gorica, 03. 07. 2010 08.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Včeraj so se zgodile tri nezgode pri delu. V Pesnici pri Mariboru je delovni stroj do smrti poškodoval delavca, pod Nanosom je bil en moški huje, en pa lažje poškodovan pri podiranju dreves, pri Godoviču pa je kosilnica poškodovala domačina.

Na krožišču v Pesnici pri Mariboru se je v petek okoli 12.30 zgodila delovna nesreča, v kateri je delovni stroj hudo poškodoval delavca. Posredovali so reševalci mariborske nujne medicinske pomoči, ki pa so ugotovili, da je poškodovani zaradi hudih poškodb umrl.

S Policijske uprave Nova Gorica so sporočili, da sta v petek zjutraj 65- in 69-letna moška iz vipavske občine na pobočju Nanosa podirala drevesa. Nekaj minut po 7. uri je padajoče drevo oba moška poškodovalo po glavi. 65-letnik je utrpel hujše poškodbe, zato so ga s kraja dogodka s helikopterjem prepeljali v ljubljanski klinični center. Drugi moški pa je utrpel lažje poškodbe in so ga na zdravljenje prepeljali v bolnišnico Šempeter.

Okoli 11. ure pa je 61-letni domačin iz Godoviča na travniku s kosilnico kosil travo. Na strmem pobočju je med košnjo izgubil ravnotežje in padel po brežini. Pri padcu pa se je nanj skotalila še kosilnica. Poškodovani domačin se je izpod kosilnice rešil sam in se odplazil do bližnje hiše in poklical pomoč. Poškodovani je bil s helikopterjem odpeljan v ljubljanski klinični center.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

scrtica
03. 07. 2010 16.32
stihl Da ti odgovorim na tvoje vprašanje. Za helikopterski prevoz se odloči zdravnik na kraju dogodka (nesreča, bolezen..), ko ugotovi, da bi bilo bolje, da ponesrečenca ali nenadno obolelega do bolnišnice pelje helikopter. Največkrat je vzrok narava poškodbe (več hudih poškodb-politravma, poškodba hrbtenice), kjer štejejo minute. Zraven pomisli še kje so se zgodile te nesreče (težko dostopni teren) in seveda oddaljenost ekipe od bolnišnice in navsezadnje tudi usposobljenost ekipe (helikoptersko je mnogo bolj). Aja. Pa še nekaj. Manjše reševalne službe imajo dežurno samo eno urgentno ekipo in če gre ta s ponesrečencem v najbližjo bolnišnico, bo področje, ki ga pokrivajo kar nekaj časa brez ustrezne urgentne ekipe oz. če bodo kje drugje potrebovali pomoč, bodo čakali najbližjo naslednjo ekipo (drugi kraj) oz čakali, da se zbere ekipa iz pripravljenosi, če jo v zdravstvenem domu imajo (šparanje). Helikopterski prevoz najpogosteje uporabljajo v Kočevju, Idriji, Bovcu in Tolminu. Poglej zemljevid, izračunaj oddaljenost in morda ti bo jasno zakaj.
mona
03. 07. 2010 11.32
eden redkih korektno napisanih člankov.HVALA
matildica7
03. 07. 2010 11.17
Prevoz s helikopterjem marsikomu reši življenje,saj je hiter prevoz poškodovancev zelo pomemben,tu štejejo zlate minute do čimprejšnje pomoči.
binglec123
03. 07. 2010 11.14
stihl, nauči se slovensko...
proofreader
03. 07. 2010 10.58
Nesreča nikoli ne počiva. Previdno!
stihl
03. 07. 2010 09.20
zkwa pa usee neki s helikoptrjam vozjo zdej?