Črna kronika

Drama ob prisilni izselitvi

Krško, 19. 11. 2009 11.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Kar deset policistov in službeni pes so pomagali sodnemu izvršitelju pri prisilni izselitvi 70-letnega in 61-letne dolžnice. Čeprav sta jima uslužbenki centra za socialno delo ponudili pomoč, je nista sprejela.

Sodni izvršitelj je včeraj dopoldne ob asistenci krških policistov iz stanovanjske hiše prisilno izselil 70-letnega in 61-letno dolžnico iz okolice Krškega, so sporočili iz PU Krško.

Sodnemu izvršitelju je pri opravljanju njegovih nalog asistenco nudilo deset policistov z enim službenim psom, prisilna izselitev pa je trajala dobri dve uri.

Ker dolžnika ob prihodu nista odprla vrat, so policisti v stanovanje vstopili na silo in tako sodnemu izvršitelju omogočili izvršitev uradne naloge. Na kraj dogodka so poklicali tudi zdravnico in reševalno vozilo, saj naj bi se 70-letnik slabo počutil. Ker je oviral delo sodnega izvršitelja in ni upošteval zakonitih ukazov policistov, so morali uporabiti fizično silo ter sredstva za vklepanje in vezanje. Zdravnica je za 70-letnika odredila prisilno hospitalizacijo, zato so ga v spremstvu policistov z reševalnim vozilom odpeljali v psihiatrično bolnišnico.

Na kraju dogodka sta bili tudi uslužbenki centra za socialno delo, ki sta se z obema pogovorili. Kot je za 24ur.com povedala direktorica Centra za socialno delo Krško, so bili o deložaciji obveščeni, tako kot so ob vsaki deložaciji doslej. 61-letnico, gre za Marijo Cener, ki je pred časom grozila, da se bo pred parlamentom zažgala, če ji država ne vrne nazaj, kar ji pripada, so povabili na razgovor že pred prisilno izselitvijo in ji ponudili prvo socialno pomoč. Gre za pomoč pri reševanju stanovanjskega problema, ponudili pa so ji tudi nastanitev v stanovanju za brezdomce, ki ga ponudijo osebam ob deložaciji. Cenerjeva je ponujeno pomoč zavrnila, kljub vsemu pa so ji na centru za socialno delo še vedno pripravljeni pomagati, je dodala direktorica centra.

Pri prisilni izselitvi so pomagali tudi policisti.
Pri prisilni izselitvi so pomagali tudi policisti. FOTO: Dare Čekeliš

Kot je še povedala, so po deložaciji stopili v stik tako s policisti kot zdravstvenim osebjem in za 70-letnika, če bi bilo to glede na njegovo starost in invalidnost potrebno, ponudili interventno namestitev v socialno-varstvenem zavodu.

Policisti so pri pomoči prisilne izselitve na kraju zasegli tri lovske puške, dve so našli v spalnici, eno pa v kleti, in nekaj deset nabojev različnih kalibrov. Vse puške so bile nabite in pripravljene za strel. Kot lovec je 70-letnik za dve puški posedoval ustrezne orožne listine, za eno pa policisti še preverjajo legalnost posesti. Ker puške in strelivo ni bilo hranjeno na primeren način, bodo policisti uvedli postopek o prekršku zaradi kršitev določil zakona o orožju in obenem predlagali pristojnemu organu, da se mu orožje trajno odvzame.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (72)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ajams
21. 11. 2009 06.50
+1
Kar ne morem verjeti, da se to dogaja. Kaj ni nobene institucije, kjer bi lahko civilna inciativa posegla? Koliko podpisov bi morali zbrati, da bi se začelo reševanje primera v smer, kot je navedeno v tedniku, ko svetovalci jasno poudarijo, da je to zmota sodišča in dacarjev? Če ve kdo, kaj bi lahko kot posamezniki pomagali, povejte. Res bi bilo prav, da se zganemo tudi mi in pomagamo. Veliko mailov dobivam za podporo ljudem v raznih eksotičnih dražava, kaj pa tu? Smo res nemočni. Brez znanja sem in brez idej. Pa vi??
skripko6@gmail.com
20. 11. 2009 19.19
preveč komentarjev moral bi se zbrat pa v podporo gospe pred parlament pol pa po poti matije gubca vasih so se uprli za 10% kolk nam jemljejo zdaj........
uporabnica991
20. 11. 2009 09.11
@pikanet: na javnih dražbah lahko kupuje kdorkoli. Če si zainteresiran, lahko tudi ti stopiš do kateregakoli sodišča, na dražbi odkupiš nepremčnino in jo potem z dobičkom prodajš.
pikanet
20. 11. 2009 09.03
+1
Zanimivo bi bilo raziskat,kdo od sodnih izvršiteljev na dražbah odkupuje take nepremičnine za smešno nizke cene.Kaj to ni kaznivo dejanje.Večina se jih takoj proda naprej po še enkrat višji ceni,kar si najbrž prav fino delijo.
SARSAL99
20. 11. 2009 08.49
rkl.ti si prava sramota za nas.si prepričan katera kri se pretaka po tvojih žilah.
snezana67
20. 11. 2009 08.46
+1
Pa saj ne morem verjet, da obstajajo tako stari pa nesramni ljudje.... Boga drzava jim je vse ponudila, "stanovanje" za brezdomce, nujno medicinsko pomoc ( zakaj so jo ze rabili?)....pa saj sta ze toliko stara, da cloveskega dostojanstva res ne potrebujeta....BRAVO SLOVENIJA - ZMAGALA
Kaja Kova? 1
20. 11. 2009 08.16
+1
Sramota za državo, da se spravlaja na stare ljudi, namesto, da bi jim pomagala.Za vse je denar in ga mečejo skozi okno.da pa bi malemu človeku pomagali to pa ne.FEEEJJJJJJ IN FUJJJJJJJ TAKA DRŽAVA
killi-123
20. 11. 2009 07.06
In potem smo vsi enaki pred zakonom???
bradonja
20. 11. 2009 06.53
Nič drugega kot sramota sramota za tako pravno državo .
rkl
20. 11. 2009 06.44
hja pač nista bila roma, ste že slišali za deložacijo romov iz brezpravnih gradenj???...pa policija, pa socijalni delavec, pa zdravnica, no gasilcev ni blo....bi se to tako delalo v romskem naselju?
bnam 2707
20. 11. 2009 03.33
+1
V takih časih,ko je prebivalstvo na robu preživetja,bi morala država z zakonom uvesti moratorij tudi za malega človka in ne samo za tajkune in druge velike gospodarstvenike.To kar se dogaja tukaj ni normalno in bi morali na ulici zahtevati pravno državo vsi skupaj solidarno.Navsezadnje nihče ne ve,kdaj bo palica udarila po njemu.
z3b7
19. 11. 2009 23.53
Sramota za to nenormalno državo!Da mečejo stare ljudi iz tistega kar si človek sam ustvari na cesto!Čisto vsak je danes zapufan kaj naj druga rečem!Tudi poslanci na vladi so isto zapufani pa naj kdo reče da niso!Ti,ki so kar precej pokradli veliko stvari pa jih nebo policija preganjala iz stanovanja ali hiše!Žalostno,da se je za razjokat,ko vidiš kaj počnejo z nemočnimi starimi ljudmi!!Kaj pa je ta socialna služba pa naj bo to Krška ali pa Sevniška naredila kaj dobrega za nemočne ljudi-družine v taki situaciji?Ta rajši podpira tiste lenuhe,ki kradejo pa pijance in drogeraše!Za take pa je pomoč in denar!Za enega reveža pa naj bo to sam ali pa družina za take pa ni pomoči!Rajš bi videli,da bi vsi pocrkali--poginli kot živali!Sramota za našo državo 1000 krat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!...
Renata.
19. 11. 2009 23.18
tukaj z ljudi, ki si zaradi starosti ne morejo več pomagati, ko jih država tako ponižuje, huje kot z živalmi ravna. So pa vsi šli nogomet pogledat ... Slovenijaa gre naprej! le kam??? ah ja, v Afriko, saj res - divjina.
ajams
19. 11. 2009 22.53
Neverjetno....da se še tu brišejo mnenja. Samo povedala sem, da poznam primer iz tv in že so me zbrisali. Veliki brat ima res veliko bratov in to črnih. Ste gledali tednik folk? groza, kar s postle so bolnika vrgli iz bajte!!
reloaded
19. 11. 2009 22.52
ah dejto no. direktor IUV ne plačujem meni penzije, njegova žena direktorica DURS a po o tem nič ne ve. jaz sem pa zdej brez penzijo. bog pomagi ministrom preierjem prejšnjim in sedanjim strankam. le kje živimo, še indijaci so zakurili na hribu ogenj in si tako jvedel kaj se dogaja za sesednjimi hribi. v času vseh možnih računalnuikov in poročil pa tega noben ne opazi. dva stara reveža pa zna DURS izselt iz stanvanja,.... mal se zamislte dragi moji
Klizma
19. 11. 2009 22.17
bravo držva, ful sem "ponosna" nate, še bolj pa bom, ko bo iz "pravnih"razlogov, deložiran kdo od novodobnih tajkunov! ! ! ! Vse "pohvale" zopet- NAŠEMU SODSTVU !!!!
Borut Bizjak 1
19. 11. 2009 22.05
Itaq da DURS ne bo priznal da je napako naredu! Ku bi ga pol moški in ženska še tožla za povzročeno škodo, ki pa verjetno ni mala.Bolš enga iz bajte vržt, ku je cel živlenje garal da si je neki ustvaru. Pol pa use skup prodat za drobiž!! Prekleta banda požrešna!!! Ne vem kaj je une tri puške nabite šparu. Strelat bi nej začel po njih ku so pršl na dvorišče!
zurc
19. 11. 2009 20.36
pa še to ,poznam primer ker sem iz njunih koncev.Imela sta tudi vikend v pravem pomenu besede ,velik res lepo narejen in opremljen pa še na zelo lepi lokaciji pa so jim tudi tega prodali za 20000 uero,a vreden sigurno 80000 ali celo več .potem pa je to pravična prodaja .Lahko se samo reče banda požrešna pokvarjena
zurc
19. 11. 2009 20.20
banda pokvarjena .Že tako je človek čisto na psu pa mu še treba nove in nove ovadbe pisat in nabijat dolgove .Namesto da bi lepo orožje pobrali in konec ampak ne ,človeku še eno kazen napisat,vse samo za denar
vindiesel
19. 11. 2009 18.13
To se pa lahko dogaja samo tle pr nas u gnili do konca zafurani SLOVENIJI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!