Črna kronika

Domnevno vpleteni v ugrabitev Škrbićeve vztraja pri svoji nedolžnosti

Ljubljana, 25. 09. 2015 12.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Milanu Trivkoviću, ki ga obtožnica poleg ugrabitve Zorice Škrbić bremeni še hudodelskega združevanja, je danes ponovil besede s predobravnavnega naroka, da ne more priznati nečesa, kar ni storil. Vztraja, da je bil tedaj na pikniku.

Sojenje ugrabiteljem Zorice Škrbić
Sojenje ugrabiteljem Zorice Škrbić FOTO: 24UR

Na ljubljanskem okrožnem sodišču so danes začeli soditi edinemu od štirih znanih domnevnih ugrabiteljev Zorice Škrbić, Milanu Trivkoviću. Trviković, ki ga obtožnica poleg ugrabitve bremeni še hudodelskega združevanja, je danes ponovil besede s predobravnavnega naroka, da ne more priznati nečesa, kar ni storil.

V belem avtomobilu naj bi opazoval Škrbićevo

Kakor piše v obtožnici, je Trivković v pod lažnim imenom kupljenim belim avtomobilom opazoval Škrbićevo, da bi združba, ki je načrtovala njeno ugrabitev, prišla do podatkov o njenih vsakodnevnih navadah, načinu življenja, kdaj se odpravlja v službo in kako.

Blagoj Sazdov in Željko Petrović sta že pred tedni na sodišču priznala, da sta prav ona dva ugrabila Škrbićevo ter jo dolge ure mučila. Dekletu sta 26. junija lani nekaj pred sedmo uro zvečer v središču Ljubljane zaprla pot, jo zbila s kolesa, zvlekla v prej omenjeno belo alfo in odpeljala, je ugotovilo sodišče, ko ju je obsodilo na 14 oziroma 15 let zapora.

Senad Livadić, ki naj bi priskrbel spremljevalno vozilo, pa bo v zaporu dve leti in dva meseca. To vozilo je sledilo alfi z ugrabljeno Škrbićevo, v njem pa naj bi sedela vsaj dva neznanca, eden ga je vozil, drugi pa z zadnjega sedeža opazoval, ali jim morda sledi policija, piše v obtožnici.

Umor v Podpeči
Umor v Podpeči FOTO: POP TV

Na gozdni poti je na alfo po mnenju tožilstva počakal Trivković in prevzel krmilo vozila ter ga odpeljal do neposredne bližine kraja mučenja. Pot naprej je bila namreč neprevozna, zato je moralo ugrabljeno dekle s svojima mučiteljema pot nadaljevati peš. Trivković naj bi, potem, ko je trojico pripeljal v gozd, odšel.

Če bi imel kar koli z dejanjem, bi se pogodil s tožilstvom, ki mu je ponujalo dve leti in devet mesecev zapora v zameno za priznanje krivde, je danes na sodišču zatrdil Trivković. Ker ni kriv in je priprt po krivici, pa želi oprati svoje ime, je nadaljeval.

Pravi, da je bil tedaj doma

Obtoženi trdi, da ostalih obtoženih oziroma danes že obsojenih ne pozna. Na dan ugrabitve je bil doma, kjer so imeli piknik, zadnji gosti so domov odšli šele okoli polnoči, je povedal.

Trivković sicer živi le okoli 500 do 700 metrov od kraja, kjer so Škrbićevo mučili, povedal je tudi, da je travnik, kjer so očividci opazili parkirano belo alfo od njegovega doma oddaljen okoli 200 metrov. Pojasnil je še, da pot od njegove hiše do gozda ni prehodna, saj vmes teče potok.

Sojenje Trivkoviću se bo nadaljevalo prihodnjo sredo, določeni so tudi že datumi v oktobru. Med pričami, ki jih bodo vabili na sodišče, bodo tudi partner Škrbićeve in njena družina.

Škrbićevo, dolgoletno partnerko enega od obsojenih za rop banke SKB, so ugrabili, da bi izdala, kje se skriva plen iz ropa SKB. V gozdu južno od Ljubljane so jo priklenili za drevo ter jo celo noč mučili.

Zelo hudo poškodovano so za roke odvlekli nazaj do vozila in jo odvrgli v Podpeči. Padec je povzročil še dodatne poškodbe in ženska je umrla na kraju dogodka.
 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni