Črna kronika

Domnevna roparja SKB ostajata v priporu

Ljubljana, 22. 03. 2012 13.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Pritožbi zoper sklep o priporu domnevnih roparjev trezorja SKB sta zavrnjeni. Šlo naj bi za 34-letnega Dejana Vidmarja in 31-letnega Saša Noseta, tretjega znanega roparja še iščejo, identiteta preostalih dveh še ni znana.

Privedba enega od osumljencev na zaslišanje pred preiskovalno sodnico v nedeljo, 18. marca
Privedba enega od osumljencev na zaslišanje pred preiskovalno sodnico v nedeljo, 18. marca FOTO: Kanal A

Domnevna roparja SKB po odločitvi zunajsodnega senata ostajata v priporu, so potrdili na sodišču. Odvetnik enega od osumljencev Gorazd Fišer je pojasnil, da bi v primeru zavrnitve pritožbe lahko vložil še zahtevo za varstvo zakonitosti, ves čas pa ima obramba pravico predlagati odpravo pripora ali nadomestitev z milejšim ukrepom.

V petek, 16. marca, so aretirali domnevna roparja sefov SKB. Šlo naj bi za 34-letnega Dejana Vidmarja in 31-letnega Saša Noseta, ki ostajata priprta. Tretjega znanega osumljenca, starega 28 let, iščejo z mednarodno tiralico. Skupno pa naj bi bilo pet roparjev, identiteta dveh naj še ne bi bila znana.

Trezor SKB so oropali v noči na 1. november 2005. Roparji so v banko prišli nekaj pred 23. uro, onesposobili varnostnika, prinesli orodje za vlamljanje in plastične zabojnike. Vlomili so v 428 sefov, še v dodatnih 29 so skušali vlomiti, a jim ni uspelo. Kraj kaznivega dejanja so zapustili okoli 6. ure, po oceni policije pa so povzročili za okoli 32 milijonov evrov škode.

Spremljajte 24ur.com na Facebooku in Twitterju!

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Erin Straus
22. 03. 2012 16.14
+3
če sta domnevna roparja, zakaj sta v priporu!? kakšna pravna država neki pa je to!!!
tehno
22. 03. 2012 17.42
+3
domnevno nej bi tud tovšakova pa zidar marsikaj nardil, domnevno nej bi tud janša imel prste pri patriji, pa so na svobodi...samo upam, da so res domnevni in naj najprej potem tožijo novinarje za objavo ime, potem pa še vse ostale!
LectorH
23. 03. 2012 15.10
Sploh pa sta amaterja in bi ju lahko izpustili, ker so vkradli samo 30 miljonov. Za hildo, zidarja, bavčarja & co. so res amaterji.