Črna kronika

Doma sta gojila konopljo

Celje, 13. 10. 2011 13.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Osumljenca, stara 19 in 26 let, sta pridelovala konopljo v domači hiši na območju Rogatca. Ker so ju policisti dobili, jima grozi več let zapora.

Zasežena konoplja
Zasežena konoplja FOTO: PU Celje

Policisti so v začetku tedna opravili hišno preiskavo na območju Rogatca, kjer so v stanovanjski hiši našli prostor, prirejen za pridelovanje konoplje.

Pridelovala naj bi jo osumljenca z območja Rogatca, stara 19 in 26 let. Prepovedano drogo naj bi gojila v posebej prirejenih prostorih v domači hiši.

Policisti so zasegli več rastlin različnih velikosti in tri vrečke posušenih konopljinih vršičkov. Zasegli so tudi opremo, s katero sta vzgajala drogo – več različnih električnih naprav, žarnic in ventilatorjev.

Osumljenca bodo ovadili, ker naj bi neupravičeno proizvajala in prodajala droge. Grozi jima do 10-letna zaporna kazen.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (88)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Erin Straus
21. 10. 2011 22.14
HA-HA-HA-HA-HA-HA PA TO DOL PADEŠ, DA NI TO KI ZA GINESOVO KNJIGO REKORDOV!?!? NAJVEĆI ZASEG PO LETU 2000 V ROGATCU!!! HA-HA-HA-AAAAAAA TA RACIJA JE STALA NAS DAVKOPLAČEVALCE SIGURNO 10.000€! TI 2RASTLINI PA STA KOT ZDRAVILO ZA LASTNO UPORABO,KI SEVEDA NI KAZNJIVA VREDNI 100€! PA LAHKO NOČ!!! BEDA OD BEDE,KOK MURIJO NI SRAM!!!! LOL!!! SEJ JIH JE!!!! LOL!!!!
ikoms
14. 10. 2011 22.56
10 let-so sam grožnje da bi ljudi prestrašli,večina jih dobi sam pogojno.
SEBALINO
14. 10. 2011 11.39
+2
še sreča da so zasegli tako ogromno količino droge in po hitrem postopku spravili za zapahe najbolj nevarna kriminalca
TheGlenlivet
14. 10. 2011 11.35
več let zapora za rožce,..heheh,...niste resni!
Alexxsaso@yahoo.ca
14. 10. 2011 09.08
@civitasstain13.10.2011, 19:47-1 Da ne debatirava v tri dni... Napisi kje si doma, pridem z avtom pote pa se hitro odpeljeva k meni (pazi, rad divjam tudi tam 90 km/h). Bom spekel kaksen vesoljski kolacek in bova v zivo kaksno rekla. Ne bo ti zal... Zvedel bos kaj novega, prezivel en fajn vecer... Se nasmejal do onemoglosti....
gram.
14. 10. 2011 01.04
+2
zaradi teh dveh rož jima grozi 10 let?!? kje mi živimo...
mog21
14. 10. 2011 00.11
ko bo sistem razpadu........bo konoplja NUJNA za prezivetje.....LEGALIZE NOW!!!!
Rakia
13. 10. 2011 23.48
Zakaj je konopljo prepovedano gojiti ?? V Ameriki so se površine s konopljo začele bliskovito večati, z 405 ha v letu 1930 so se do leta 1937 povečale na 5670 ha. Bil je načrt, da se vsako leto površine s konopljo podvojijo, saj se je predelovalna industrija hitro razvijala. Konoplja je kazala na ogromne profite in nadomestilo za nafto, lesno in kemično industrijo.. Razvijajoča naftna industrija, kemična industrija in lesna papirna industrija je uvidela, da konoplja predstavlja nevarnost njihovim načrtom. Za tem industrijam so stale najpomembnejše ameriške banke. Tako se je razvil celoten klan proti konoplji, ki je podprl tiste ameriške politike, ki so se borili proti njej z v stilu: "Marihuana, to je najnevarnejšo mamilo v zgodovini človeštva". Glavni vodja proti konoplji je bil Harry J. Anslinger, voditelj FBN (Federal Bureau of Narcotics, iz katerega je kasneje nastala DEA, Drug Enforcement Agency). Anslinger je imel podporo strica njegove žene, finančnega ministra Andrew Mellona, ki je bil veliki lastnik Mellon-Banke, ki je močno sodelovala z Du Pont kemično industrijo.
Vesna Suman
13. 10. 2011 23.30
tak ja pol pa se sprasujemo zakaj je toliko droge po nasih koncah ,,,,pametno sam v zapor y njimi ,,,
Slava_Rusiji
13. 10. 2011 22.03
Jaz vem za dva laboratorija v slo :)
sandibanko
13. 10. 2011 21.55
nekateri zanalšč izkoriščajo državo in raje životarijo,včasih nardijo kej dela na črno in so na socialni,samo zato,ker se zavedajo,kakšne bedaste zakone,politiko in za kakšne slamuhe v javnem sektorju delajo.ni centa neboste dobili iz mojega križa,raje crknem s ponosom,kot pa živim brez njega!!!
sandibanko
13. 10. 2011 21.51
civitasstain-murjak,ti najstniki se navadno tolažijo in so že na rehalibitaciji-kadijo travo,da se ne živcirajo,ker so na socialni-živijo v gnili državi,ki so nam jih starci,policaji,politiki in sodniki nardili!!!
Ponosn_Slovenc
13. 10. 2011 21.10
Slovenska policija je totalno nesposobna gledam komentarje in crkavam od smeha zram ka pa tisti ki se drogirajo z heroinom itd. Tisti pa ne rabijo rehabilitacije po mnenjuenih komentatorjev glede tega kako so pa zvedli pa je ziher bil Eden od kolegov vzrok fausija al pa so ga policaji izsiljeval pa je povedu da bi si rit reso.2 rastlinci hahahaha :) sramota Saj jih ni blo 100 da bi blo Kai vec. Pa prosim lepo da tozijo Policijo ker so krsili zasebnost pa tud ce ni imen se takoj vse zve kdO je bil pa upam da ma Jajckaaaaaa se tozit 24 ur ker so tud krsili zasebnost tistega keremu so to dobili . PS. Policaji nikol Sami ne najdejo vedno jih nekdo prijavi potem se pa ven mecejo kaki majstri so. Lep pozdrav Policiji 24ur in lastnikom Konoplje za tako lepo novicko. Lahko noc vse CAO.
Ponosn_Slovenc
13. 10. 2011 21.02
Slovenska policija je totalno nesposobna gledam komentarje in crkavam od smeha zram ka pa tisti ki se drogirajo z heroinom itd. Tisti pa ne rabijo rehabilitacije po mnenju enih komentatorjev glede tega kako so pa zvedli pa je ziher bil Eden od kolegov vzrok
Albanec
13. 10. 2011 21.02
dej bubsss ne prbiji.........
cipiripi14
13. 10. 2011 20.34
mi res ne gre v glavo kako dobijo vse te laboratorije, če je to doma skrito tujim očem??
bubsss
13. 10. 2011 20.24
clovesko je naredit napako . ne clovesko je ce jo ne priznas . a vsak clovek ampak prav vsak clovek si zasluzi se eno sanso . da pokaze in dokaze sebi i drugim de sposoben in hvalezen drugace ziveti in drugim stem tudi zahvali ker so mu dali sansso in mu hocejo dobro v zivljenju . KDAJ BOMO NJIM DALI SE ENO PRILOZNOST DA OBCUTI IN DOJAME KAJ JE NARDIL IN ZBERE POSTENO ZIVLJENJ ? Ko imajo vse se pred zabo in veliko moznosti zbrat pravo pot !! KO PRIDE IZ ZAPORA Z DIPLOMO IN SE BL NAMAZaN ?? Psa dresiras dokler je majhen , ker pol ko zraste te vgrizne !!! lp Johnny , W.T.F !!!!!!
bubsss
13. 10. 2011 20.05
civitasstain : dej ne prbiji in kov vsi gledas samo na denar in dobicke a v resnici te boli k za te uboge najstnike !! zapor ni resitev !! mladi rabijo dolocene rehabilitacije , veliko pogovora in trdega dela , z psihologi , psihijatri , socijalnimi delavci .... ki imajo tudi narejene programe za primerno in vecinoma uspesne zavode in centre !!! ZAPOR JIH VRZEJO IN NOBEN SE NE UKVARJA VEC Z TEBOj ! DVA VGOJITELJA NA 150 ZAPORNIKOV ?! ki delajo 8 ur dnevno od tega 4 na malicah ... pa tri dni v tednu so bolniski ... MLADI IN SAMI SEBI PREPUSCENI TROPU LEVOV ?! Valda imajo okrog sebe iskusene instruktorje za katero koli delo ko bo prisel ven pa se bl pazljiv in vse !!! ZAPOR NI RESITEV temvec Pogovori in predvsem ukvarjat se znjimi ... ko je notri zaprt je na zalost konec !!" AMPAK DRZAVO SkRBI ZA NJIHOVA ZIVLJENJA "lp Johnny , W.T.F !!!
Kcm Hybrids
13. 10. 2011 19.53
V poduk vsem, ki nasedajo anti-marihuana propagandi, za katero dejansko stoji FARMACIJA in njeni lobiji. Vsak, ki bi se vsaj malo poznimal o travi, bi kaj hitro ugotovil, da so to rastlino v preteklkosti farmacevtske družbe hotele patentirati, saj so ugotovile izjemen potencial te rastline v medicinske zadeve. Ker na naši zemlji obstaja univerzalni zakon, da se obstoječih rastlin ne da patentirati, so farmacevtski lobiji skupaj z vladnimi, pričeli z anti-marihuana propagando. Razumljivo, saj farmacija noče, da bi si človek zdravilo sadil in pridelal oz. izdelal sam. Oni hočejo, da se zdravilo kupi....od njih! V mojem primeru.... Težek astmatik od rojstva, kronično vnetje bronhijev, alergija na pršico. V otroštvu več let zapored v kliniki za pljučne bolezni na Malem Lošinju, potem več let jemanja Ventolina, Beroduala, Seretide itd! Mnogi od teh imajo po dolgotrajni uporabi neprijetne stranske učinke. Potem pa sem poskusil travo. Kadim jo že več kot 17 let - več kot 10 let pa sem tudi BREZ USAKIH ZDRAVIL!!!!! Pozitivno delovanje na moje stanje je potrdila tudi moja zdravnica, specialistka za pljučne bolezni! Nekateri kadijo za zabavo, nekateri pa zato KER IMAMO DEJANSKO KORIST OD TE RASTLINE!!! Me prav zanima kaj vse zdravi alkohol....grem preverit... :)
civitasstain@gmail.com
13. 10. 2011 19.47
sandibanko - Se zavedaš, da same bedarije pišeš? Zame je to dobro naložen denar na policiji, ki je tako dobra. No če bo sodišče tudi dobro sem pa radoveden? Ti "ubogi" najstniki, ki uživajo travo, bodo enkrat na socialni podpori in na zdravilišču, če se nebo hitro in pravočasno ukrepal, da še ne bodo bolj zlezli na krivo pot kot so že. No ja, o tajkunih imaš pa tudi prav.....