Črna kronika

Dojenčka vzel iz vozička in ga vrgel na tla

Split, 18. 04. 2009 15.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V Splitu je duševni bolnik pristopil do vozička, v katerem je bil dvomesečni dojenček, ga vzel ven in vrgel na tla. Policija je moškega že prijela, zdravniki pa se za življenje dojenčka še borijo.

V Splitu, ob plaži Bene, označeni za kopanje, se je okoli 12.45 zgodil grozljiv incident. Neka ženska se je skupaj z bratom in nečakom sprehajala, v vozičku pa je peljala dvomesečnega dojenčka. Kar naenkrat je do njih pristopil neznani moški, jih odrinil, iz vozička vzel dojenčka in ga vrgel na tla. Pretresene priče so povedale, da se je vse skupaj zgodilo v pičlih nekaj sekundah. Otrokova mati in stric sta padla po tleh, moški pa je dojenčka, preden ga je vrgel v tla, udaril, nato pa je poskusil nanj še skočiti. Za tem je zbežal v gozd.

Po prijavi so na kraj dogodka hitro prišli štirje policijski avtomobili in reševalci. Policisti so moškega, ki jim je bil znan že od prej, saj gre za duševnega bolnika, ki ga sicer zdravijo na psihiatričnem oddelku splitske bolnišnice, ujeli po nekaj sto metrih in ga aretirali. Policija zaradi zaščite njegove identitete podrobnosti o njegovem zdravstvenem stanju ne daje.

Reševalci so dojenčku nudili takojšnjo medicinsko pomoč, nato pa so ga odpeljali v splitsko bolnišnico. Zdravniki se borijo za njegovo življenje, saj ima možganski edem (otekline možganov) in notranje krvavitve. Po prihodu v bolnišnico se je zlomila tudi otrokova mati, zato so jo namestili v eno od sob.