Črna kronika

Do zob oborožen prvošolček

Baltimore, 02. 04. 2008 13.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V ZDA je sedemletni učenec v šolo prišel z dvema nabitima pištolama. Poskušal ju je skriti, a mu ni uspelo.

V osnovno šolo v ameriškem kraju Baltimore je komaj sedemletni učenec prinesel kar dve pištoli. Obe sta bili nabiti.

Deček je v šolo prinesel kar dve pištoli.
Deček je v šolo prinesel kar dve pištoli. FOTO: Reuters

Da je oborožen, so odkrili, ko mu je pištola padla iz žepa, poroča CNN. Učiteljica mu jo je takoj zaplenila, dečka pa odpeljala v pisarno in poklicala policijo. Možje v modrem so nato pregledali njegovo omarico in tam odkrili še drugo pištolo.

Policija je prepričana, da je prvošolček orožje našel pri stricu, kjer je preživljal vikend. Bil je prepričan, da sta igrački, zato ju je vzel. Policija je prepričana, da ju ni nameraval uporabiti in da ni želel nikomur škodovati.

Policija zato dečka ne bo več obravnavala, zagovarjati pa se bo najverjetneje moral njegov stric. Proti njemu nameravajo vložiti kazensko ovadbo zaradi ogrožanja otrok. Poskrbeti bi moral namreč za to, da orožje ne bi bilo dostopno otrokom.

Težave pa čakajo tudi nečaka. Na njegovi šoli namreč velja pravilo, da vsakega učenca, ki tja prinese orožje, nemudoma izključijo.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

HellWolf
16. 08. 2008 16.20
Kr nej majo ameriko. Tuki na sončni strani alp je še kr lepo...
Ramzess
03. 04. 2008 10.21
Kaj naj človek reče na to? "Učiteljica mu jo je takoj zaplenila, dečka pa odpeljala v pisarno in poklicala policijo. Možje v modrem so nato pregledali njegovo omarico in tam odkrili še drugo pištolo." Zelo tipično za današnji režim, toda kje so tu starši, oz skrbniki otroka. Vsi enaki pred zakonom torej, nič novega. "Policija je prepričana, da ju ni nameraval uporabiti in da ni želel nikomur škodovati. Policija zato dečka ne bo več obravnavala, zagovarjati pa se bo najverjetneje moral njegov stric." Zelo dvoumno rečeno, kajti če bi do česa prišlo, četudi to nehotene sprožitve in poškodbe, bi razmišljali in ravnali povsem drugače, prepročanje bi, brez argumentov, hitro spremenili. "Težave pa čakajo tudi nečaka. Na njegovi šoli namreč velja pravilo, da vsakega učenca, ki tja prinese orožje, nemudoma izključijo." Hudo, otrok bo na škodi, sedaj in kasneje, zaradi nedolžne napake. Pristojni (šole in oblasti) tako reč zelo neradi 'pozabijo'. Ironija je, da niso majhni otroci edini, ki ne ločijo med originalom in igračo, pristojni, zaposleni šole, policija, ipd., so enaki, oz. še hujši, policija te lahko zaradi nepravile presoje in ločevanja, nekateri celo telefona ne ločijo od pištole, ubijejo, pa nikomu ništa. Otrok je zaradi svoje napake, katere niti posledic se ne zaveda, še nanjmanj vreden obsojanja, deležen bi moral biti le ustreznega pouka, da te napake ne bi več ponovil, vendar ne, v nasprotju s tem, ga bo to breme, ki so mu jo naložili, nespametni prenagljeni odrasli, spremljajo vse življenje, saj bo 'ožigosan' kot eden izmed tistih, ki je prinesel orožje, kar dva kosa, v šolo. Nedolžna napaka zaradi nevednosti, ki je za otroka dovolj primerno opravičilo, in starost, ko je to 'storil', pa sploh nista več pomembna. Tipičen primer, kjer ima nedorečen in luknjast zakon prednost pred dejstvi (zagovori in opravičili), in celo pred življenjem nekega majhnega otroka, ki je tako postal potencialen zločinec, vreden nadzora s strani (paranoične) oblasti. Deček se niti ne zaveda, kakšno breme si je nakopal in kaj ga čaka, kakšne težave ga čakajo v prihodnje, tako nedolžno oropan izobrazbe, in kolikor toliko zdrave in lepše prihodnosti. Morda pa le obstaja možnost, na tem svetu, tudi za tega fantka. Morda pa le ni vse tako črno, v odraslem svetu paranoje, prenagljenih odločitev in ...
kriss714@amis.net
02. 04. 2008 21.29
A oborožitev še ne spada med temeljne otrokove pravice? Če še ne, bo pa kmalu, razen, če bomo zatrli feminajzarsko mafijo.
Tadej Hiti 1
02. 04. 2008 20.12
haha pa ne me basat, mulac kje si jo pa dobo!! mOrda od fotra, fotr pa mafijas, hehe. Ampak je pa bolna amerika ej pobijajo se mladostniki ker spilajo Cs pa tako, pa ste noobi ej mal se smirite.
agent_mi6
02. 04. 2008 18.22
pa mamo "jamesa bond"
Kaj hočemo, je to pač dežela kavbojcev.