Gospodarstvo
Oglas

Do poplačila terjatev tudi z brezplačno spletno aplikacijo Izterjaj si sam

Ljubljana, 21. 06. 2016 13.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Kako se lahko upniki samostojno podajo na pot izterjave in pri tem privarčujejo nemalo denarja? Od 1. junija je to mogoče z novo spletno aplikacijo Izterjaj si sam, kjer si lahko brez računalniškega znanja in z le nekaj kliki izdelate opomin, ga natisnete, pošljete in pričnete z izterjavo.

Problematika odprtih terjatev je prisotna povsod

Neplačniki v Sloveniji hromijo poslovanje zdravih podjetij in praktično vseh, ki k poslu pristopajo resno in predano. V podjetju Ipom – Izterjava po meri ugotavljajo, da problematika ne izbira podjetij po dejavnosti, velikosti ali lokaciji. Poleg podjetij so na udaru tudi javne in javno-zasebne organizacije; tako ni nenavadno, da več deset-tisoč evrske terjatve bremenijo šole, občine, društva, klube ipd.

Preventivni pristop v podjetju je ključen za uspeh. Izterjaj si sam.

Aktivno delo s terjatvami je ključnega pomena za uspešno vzdrževanje nizkega deleža odprtih postavk v finančnem prometu podjetja – v Sloveniji podjetja praviloma tej problematiki ne posvečajo dovolj pozornosti in s tem izgubljajo dragocene »prve minute«, ko dolžniku dolg še vedno predstavlja obratovalen strošek, ki je kot tak predviden v trenutnem poslovanju. Takšen pristop takoj prinese rezultate vsaj pri dolžnikih, katerih dolg je zgolj posledica neprevidnosti ali nekega drugega zunanjega dejavnika. Tisti dolžniki, ki dolgu ne oporekajo, ga največkrat poravnajo takoj ob prvem prejetem opozorilu.

IPOM - 2
IPOM - 2 FOTO: IPOM
Kaj lahko podjetje stori samo? Izpolnite obrazec na Izterjaj si sam in izdelajte opomin.

Pobudo za dosego poplačila dolga mora vsekakor prevzeti upnik in takoj po preteku valute začeti s postopki opominjanja. Ravno z namenom, da se pospeši postopek in olajša tudi nadaljnje reševanje terjatev na višjih stopnjah, so v podjetju iPOM – Izterjava po meri razvili brezplačno spletno aplikacijo Izterjaj si sam, s katero lahko podjetja v samo dveh korakih izdelajo in pošljejo opomin svojim dolžnikom.

Rešitev je enostavna, hitra in povsem brezplačna

Storitev Izterjaj si sam je v preteklosti že omogočala samostojno pripravo opominov in požela veliko zanimanja med obiskovalci naše spletne strani. Po lanski nadgradnji spletnega mesta ipom.si je letos sledila nadgradnja storitev Izterjaj si sam. Storitev uporabnikom omogoča pripravo in izpis opomina z vnosom le nujno potrebnih podatkov za korektno izvajanje izvensodne izterjave. Takšen opomin upnik enostavno pošlje dolžniku.

Do opomina v dveh korakih

Na povezavi Izterjaj si sam izpolnite obrazec, natisnite opomin ter ga pošljite dolžniku.

Pri pripravi opomina upnik vpiše ključne podatke o dolgu (višina, referenca, datum zapadlosti) in dolžniku (naziv in naslov) ter doda podatke za izvedbo plačila in kontakt. Po potrditvi podatkov si lahko uporabnik ogleda opomin in ga natisne. Obenem na e-poštni naslov prejme datoteko z opominom.

Pomemben je posvet s strokovnjaki

IPOM - 3
IPOM - 3 FOTO: IPOM
A delo z neplačniki ni vedno tako enostavno in zahteva resen pristop z nekaj birokracije in strateškimi pristopi. Pri upravljanju terjatev gre namreč nujno upoštevati dejavnike, kot so starost in višina terjatve ter bonitetno stanje dolžnika. Več kot priporočljivo je, da se upnik takoj poveže s specializiranim podjetjem za izterjave, ko je pri vsaj enem izmed treh omenjenih dejavnikov stanje zaskrbljujoče.

Če imate tudi v vašem podjetju dolžnike, lahko z brezplačno spletno aplikacijo Izterjaj si sam takoj izdelate opomine za vaše dolžnike, za pomoč pri zahtevnejših primerih ali pri večjem številu dolžnikov pa se obrnite na strokovnjake podjetja Ipom - Izterjava po meri, kjer podjetnikom želijo predvsem čim več posla in čim manj dolžnikov.

Ste pripravljeni na dolžnike?

Izkoristite promocijski popust in s kar 40% popustom za vaše podjetje naročite Gradivo za brezplačno upravljanje terjatev. V gradivu prejmete 16 različnih obrazcev in dopisov, scenarijev, opisov postopkov, shem ter drugo gradivo za sodne in izvensodne postopke z dolžniki. Gradivo vsebuje pet priročnikov pri izterjavi. Zagotavlja osnovo za delo posameznikom, ki se v podjetju ukvarjajo s področjem izterjav, lastnikom podjetja pa nudijo podlago za izboljšave, pocenitve in vodenje postopkov.

Pri naročilu uporabite kodo ipom5let, akcija pa traja do 15.7.2016.

Za več informacij obiščite http://www.ipom.si - Izterjava po meri ali pišite na info@ipom.si.

IPOM - 1
IPOM - 1 FOTO: IPOM

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni