Črna kronika

Direktor in zdravnik obtožena povzročitve smrti iz malomarnosti

Nova Gorica, 27. 07. 2012 18.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Novogoriško tožilstvo je – po neuradnih podatkih – na sodišče vložilo obtožnico zoper zdajšnjega direktorja šempetrske bolnišnice Silvana Saksido in zdravnika Andreja Bartoliča. Obtožena sta povzročitve smrti iz malomarnosti.

Novogoriško tožilstvo je – po neuradnih podatkih – na sodišče vložilo obtožnico zoper zdajšnjega direktorja šempetrske bolnišnice Silvana Saksido in zdravnika Andreja Bartoliča. Obtožena sta povzročitve smrti iz malomarnosti.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Adelavci
31. 07. 2012 15.32
+1
Zapuščina direktorja: Silvana Sakside 1.208.634 EUR izgube. Najmanj trije propadli milijonski projekti. Med njimi tudi energetska sanacija. Izplačevanje nadurnega dela in dodatka za povečan obseg dela delavcem, ki niso izpeljali projekta ali niso izvedli programa. Izžeti pridni in delovni delavci. Spočiti lenuhi in prijatelji direktorja, ki so zaposleni v zavodu in jih je prav on zaposlil. Ena znana smrtna žrtev. Spodbujanje prikrivanja informacij in laži. Delo izven zavoda. Previsoko izplačevanje potnih stroškov (direktor si izplačuje stroške iz Prvačine, v resnici biva v Novi Gorici. Sporna dotacijska sredstva. Sanacijski ukrepi za manjšanje izgub: ukinitev sadja za paciente in delavce, ukinitev mleka za nekatere paciente. In kaj nam bi on odgovoril na vse te očitke? ''Nisem bil obveščen''
x eror
28. 07. 2012 07.59
+2
Če šole nebi prepisal,preplankal se to nebi zgodilo. Še vrjamete v zdravstvo z neizobraženimi zdravniki??? Premislite!!!
haarpo
28. 07. 2012 01.41
-7
Jest zadnje cajte dam svojcem list papirja in naj napišejo kaj naj naredimo, ker vse vejo!! Ma čisto vse vedo. Inda se seveda podpišejo pod listo "želja"!! Naredim glih tako kot želijo- sam rezultat je vaš oz. po vašem "znanju"!!
ian00
27. 07. 2012 23.10
+8
Žalostno,ampak na goriškem je zdravstvo katastrofa....
23345
28. 07. 2012 11.14
+6
KATASTROFA, NAJ ODGOVARJAJO, ČE SO POGREŠILI.ZAKAJ SE NE KAZNUJE ZDRAVNIKA , KATERI JE KRIV SMRTI ČLOVEKA. SAJ JE TO KOT UBOJ, ŠE POSEBNO, ČE NE SLEDIŠ NITI DIAGNOZI DEŽURNEGA ZDRAVNIKA.NAJ JIH KAZNUJEJO IN IZKLJUČIJO. TAKI DOHTARJI NE BI SMELI VEČ DELATI.
otocanka
27. 07. 2012 22.44
+16
Poznam konkreten primer, ki je tudi privedel do smrti. Če bi zdravniki sledili izvidom in posamezne parametre primerjali še naprej, bi oseba danes živela, saj bi operirali organ, ki je zatekal, tako pa so le zaznali zatekanje, a se k ponovnim preiskavam organa niso vrnili, ampak so ubrali drugo teorijo bolezni. Zaradi tega se je stanje človeka slabšalo, dokler ni bilo že prepozno. Tako je ozdravljiva stvar pripeljala do smrti. Res mi ni jasno, da če nekaj zaznajo, da ni kot bi moralo biti, zakaj tega ne sledijo še naprej ali se izboljšuje ali poslabšuje. če bi ljudje javno spregovorili tudi o (usodnih) napakah zdravnikov, bi bili tudi zdravniki bolj predani svojemu delu. Če npr. ima blagajnik konec delovnega v blagajni mankjo, ga mora sam pokriti, pri zdravnikih se pa vse pomete pod preprogo.