Črna kronika

Devetletna deklica skrivnostno izginila s poroke, policija sumi, da je bila ugrabljena

Pariz, 30. 08. 2017 17.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V mestu Pont-de-Beauvoisin v francoskih Alpah poteka obsežna iskalna akcija za devetletno deklico, ki se je skupaj s starši udeležila poroke, nato pa izginila brez sledu. Trije policijski psi so njeno sled zavohali, nato pa jo vsi izgubili na istem mestu – zunaj na parkirišču, kar nakazuje na to, da jo je nekdo odpeljal z avtomobilom. Vse kaže, da gre za ugrabitev.

Devetletna deklica Maelys de Araujo je izginila v nedeljo okoli 3. ure zjutraj. Policija sumi, da je bila ugrabljena.
Devetletna deklica Maelys de Araujo je izginila v nedeljo okoli 3. ure zjutraj. Policija sumi, da je bila ugrabljena. FOTO: AP

Devetletna deklica Maelys de Araujo se je minuli konec tedna udeležila poroke v mestu Pont-de-Beauvoisin v Alpah – skupaj z mamo, ki je nevestina sestrična, očetom in starejšo sestro. Izginila je okoli 3. ure v nedeljo zjutraj.

Gregoire, eden od udeležencev poroke, je za časnik Le Parisien povedal, kaj se je dogajalo, ko so gostje opazili, da je ni nikjer. "DJ je po mikrofonu sporočil, da pogrešajo otroka. Kar naenkrat so jo vsi začeli iskati – v dvorani in zunaj. Bilo je grozno. Biti priča izginotju devetletne deklice ni kar tako. Najprej smo mislili, da je zaspala v kakšnem kotu ali med igranjem skrivalnic, po uri iskanja pa smo poklicali policijo," je povedal. Prepričan je, da je deklico nekdo ugrabil.

"Preiskujemo vse možnosti," je 48 ur po dekličinem izginotju povedala lokalna tožilka Dietlind Baudoin, ki dvomi, da bi deklica nalašč pobegnila.

Tudi vodja policije Yves Marzin je razkril, da so trije policijski psi zavohali sled dekličine igračke, nato pa jo vsi trije izgubili na istem mestu – zunaj na parkirišču, kar nakazuje na to, da so jo odpeljali z avtomobilom. "Ena od verjetnih teorij je, da se je mala Maelys odpeljala z avtomobilom, tako ali drugače," je dodal.

Išče jo 150 ljudi, tudi jamarji in potapljači

Deklico od danes zjutraj išče okoli 150 ljudi, poleg policistov tudi prostovoljci, jamarji, potapljači, reševalni psi in helikopterji. "Ne bomo izgubili upanja, da bi našli kakšno sled," je povedal vodja francoske žandarmerije Jean Pertue.

A dejstvo je, da se iz ure v uro zmanjšuje verjetnost, da je pobegnila ali da se je zgodila kakšna nesreča, in povečuje verjetnost, da je bila ugrabljena, je razkril vir blizu preiskave.

Policisti, ki so v javnost pa posredovali fotografijo deklice, opravljajo razgovore z najmanj 250 ljudmi – 180 je bilo gostov poroke, še približno 70 pa se jih je udeležilo dveh drugih zabav, ki sta potekali v bližini. Preiskali so tudi domove bližnjih sosedov.

Psi so dekličino sled izgubili na parkirišču, kar nakazuje na to, da jo je nekdo odpeljal z avtomobilom.
Psi so dekličino sled izgubili na parkirišču, kar nakazuje na to, da jo je nekdo odpeljal z avtomobilom. FOTO: AP

Potapljači medtem preiskujejo bližno reko Guiers, katere okolica je poraščena z gostim rastlinjem. "Glede na čas, ki je pretekel od izginotja male Maelys in glede na vse okoliščine, žal ne moremo izločiti možnosti, da gre za kaznivo dejanje," je še dejala tožilka, a javnost hkrati posvarila pred prehitrimi zaključki.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ramzess
30. 08. 2017 20.10
-7
In nihče nič videl nič slišal, ... morali bi zapreti vse na mestu tj. omejiti odhod = beg in nihče ne odide, dokler ne spregovorijo.
Model1a
31. 08. 2017 05.15
+2
ob treh so jo pogrešili... eno uro so jo iskali, predno so poklicali policijo. v eni uri si ž avtom vsaj 100 km stran od tam, kjer je bila ugrabljena...
Ramzess
30. 08. 2017 20.06
-19
Tako ali drugače, neodgovorni straši, četudi je gostija, moraš paziti na svoje otroke, ... ni navedeno v kakšnem stanju so bili starši in bližnji sorodniki, mislim na opitost, nihče pa ni pazil na otroka, oz. otroke.
Ramzess
30. 08. 2017 20.04
-4
Če bi pobegnila, se psi ne bi ustavili na istem mestu, ... razen če je pobegnila z avtom, če se je odpeljala, potem je treba le ugotoviti čigav avto manjka.
Ramzess
30. 08. 2017 20.02
-2
Se je odpeljala, ali so jo odpeljali, ... res je, da je mogoče tako ali drugače.
Ramzess
30. 08. 2017 20.01
-6
Glede na čas, je že bilo krepko po poroki, ceremoniji, ter 'globoko' v času gostije.
TheTruth4u
30. 08. 2017 19.10
+74
Nekaj najhujšega kar se ti lahko zgodi. Ljudi, ki ugrabljajo otroke, bi morali žive odreti.
venera007
30. 08. 2017 19.13
+13
kitzbill
30. 08. 2017 20.00
+16
Ramzess
30. 08. 2017 20.08
-44
Prvi so odgovorni straši, očitno sta bila zabava in alkohol, in še kaj pomembnejša od otrok, pol pa se čudijo, in jok in stok, čemu neki.