Črna kronika

Devetletna deklica, ki jo je voznik začetnik zbil na prehodu za pešce, je hudo poškodovana

Maribor, 13. 09. 2016 08.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

21-letni voznik začetnik je 23. avgusta na prehodu za pešce zbil devetletno deklico, ki je z mamo in še tremi otroki pravilno prečkala cesto. Deklico je odbilo na del avtobusnega postajališča, kjer je obležala. Njene telesne poškodbe so takrat opredelili kot lažje, a so zdravniki pozneje ugotovili dodatne poškodbe.

23. avgusta ob 15.38 je 21-letni voznik začetnik vozil osebni avtomobil po regionalni cesti v naselju Zgornji Duplek, iz smeri Spodnjega Dupleka proti Dogošam. Ob tem je dohitel pred seboj vozečo kolono osebnih vozil, ki je zmanjševala hitrost in se ustavljala pred zaznamovanim prehodom za pešce, na katerem so bili pešci.

Prehod za pešce
Prehod za pešce FOTO: Thinkstock

Ker je vozil z neprilagojeno hitrostjo in se ni uspel ustaviti na koncu kolone oz. pred prehodom za pešce, je pričel s prehitevanjem kolone po desni strani, po razširjenem delu vozišča, ki se na koncu zaključi z avtobusnim postajališčem. V tem času je regionalno cesto, iz voznikove leve strani, po zaznamovanem prehodu za pešce, v spremstvu matere pravilno prečkala 9-letna deklica. Mati je med prečkanjem po zaznamovanem prehodu za pešce ob sebi imela še tri otroke, ki pa so skupaj z njo uspeli ubežati trčenju z vozilom opisanega voznika, 9-letnica pa ne. Po trčenju je deklico odbilo na del avtobusnega postajališča, kjer je obležala telesno poškodovana in od koder je bila z reševalnim vozilom prepeljana v UKC Maribor.

Njene telesne poškodbe so bile takrat opredeljene kot lahka telesna poškodba. Zaradi tega policisti o prometni nesreči do sedaj tudi niso obveščali javnosti. Kasneje so zdravniki ugotovili dodatne poškodbe, ki pa so opredeljene kot posebno hude telesne poškodbe. O tem so bili policisti Postaje prometne policije Maribor obveščeni 10. septembra.

Deklica je že v domači oskrbi, policisti pa bodo voznika osebnega avtomobila kazensko ovadili, so sporočili s PU Maribor.

V drugi nesreči lažje poškodovana šestletna deklica

V ponedeljek okoli 19.55 pa je 39-letni voznik osebnega avtomobila na Ulici Eve Lovše v Mariboru zaradi nepravilne strani vožnje trčil v tovorno (kombinirano) vozilo, ki ga je vozil 39-letni voznik. V trčenju sta se slednji in njegova šestletna sopotnica lažje telesno poškodovala. Deklico so v UKC Maribor odpeljali z reševalnim vozilom, poškodovani voznik pa je zdravniško pomoč v UKC Maribor poiskal sam, po zaključenem ogledu kraja prometne nesreče.

Povzročitelj prometne nesreče, ki se v nesreči ni poškodoval, je vozil osebni avtomobil brez vozniškega dovoljenja, poleg tega pa je elektronski indikator pokazal, da je imel v organizmu 0,82 mg/l alkohola. Policisti so mu vozilo zasegli in mu tako preprečili nadaljnjo udeležbo v cestnem prometu, zaradi suma storitve kaznivega dejanja Nevarna vožnja v cestnem prometu po 324. členu Kazenskega zakonika pa ga bodo ovadili pristojnemu tožilstvu, so še zapisali na PU Maribor.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni