Črna kronika

Dekle v Ilirski Bistrici naj bi v najetem stanovanju posilil 24-letnik

Ilirska Bistrica, 10. 05. 2012 15.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Koprski kriminalisti so našli osumljenca, ki naj bi med prvomajskimi prazniki posilil dekle v Ilirski Bistrici. A to naj se ne bi zgodilo v zapuščenem hotelu, pač pa v najetem stanovanju. 24-letnemu državljanu Kosova, ki so mu že odvzeli prostost, zdaj grozi do deset let zapora.

Koprski kriminalisti so uspešno preiskali kaznivo dejanje posilstva, ki naj bi se na podlagi prijave zgodilo 2. maja okoli ene ure zjutraj. Kot smo poročali, naj bi neznani storilec v okolici zapuščenega hotela Lovec v Ilirski Bistrici fizično napadel oškodovanko in jo prisilil v spolni odnos.

Posiljevalec
Posiljevalec FOTO: Thinkstock

Kriminalisti so na kraju kaznivega dejanja opravili ogled kraja dogodka in zavarovali sledi, ki bi lahko služile za identifikacijo neznanega storilca. Z zbiranjem obvestil in ugotovitvami s kraja ogleda kaznivega dejanja so ugotovili drugačne okoliščine, in sicer da naj bi bilo kaznivo dejanje storjeno v prostorih najetega stanovanja v Ilirski Bistrici. Prijava je zaradi strahu oškodovanke pred maščevanjem neznanega storilca vsebovala napačne podatke.

K uspešnosti preiskave kaznivega dejanja je v veliki meri pripomoglo tudi sodelovanje občanov Ilirske Bistrice. PU Koper

Na podlagi novo ugotovljenih dejstev so koprski kriminalisti s pomočjo policistov iz Ilirske Bistrice v torek ugotovili, da je kaznivega dejanja posilstva osumljen 24-letni državljan Kosova z začasnim prebivališčem na območju Ilirske Bistrice. Istega dne so mu odvzeli prostost in mu preiskali stanovanje, kjer so zasegli predmete, ki bodo služili kot dokaz v nadaljnjem kazenskem postopku. Nacionalni forenzični laboratorij je s preiskavo najdenih bioloških sledi s kraja kaznivega dejanja in primerjavo z DNK-profilom osumljenega potrdil, da je prijeti dejanski storilec.

Policisti so zoper osumljenca podali kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja posilstva, za kar Kazenski zakonik predpisuje zaporno kazen od enega do 10 let. Osumljenca so danes privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku okrožnega sodišča iz Kopra.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou