Črna kronika

Darsova nadzornika pobegnila v avto

Dane, 04. 09. 2008 10.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Trije bolgarski državljani so fizično napadli nadzornika Darsa, ki sta ustavila njihov avto, ker ni imel vinjete.

Nadzornika Darsa sta se pred nasilneži "skrila" kar v avto.
Nadzornika Darsa sta se pred nasilneži "skrila" kar v avto. FOTO: DARS

Kot so sporočili s Policijske uprave Koper, sta v sredo popoldan dva nadzornika, oba stara 34 let, ustavila bolgarski avtomobil, ki je po avtocesti vozili brez vinjete. Ko je nadzornik hotel kaznovati voznika, so se vsi trije člani bolgarske družine razjezili. Nadzornika Darsa sta se pred njimi zaklenila v avtomobil. Tujci so razbijali po avtomobilu vse do prihoda policije.

Za vožnjo motornih vozil, katerih največja dovoljena masa ne presega 3,5 ton, po avtocestah in hitrih cestah je od 1. julija letos obvezna uporaba vinjet.
Za vožnjo motornih vozil, katerih največja dovoljena masa ne presega 3,5 ton, po avtocestah in hitrih cestah je od 1. julija letos obvezna uporaba vinjet. FOTO: POP TV

Za tri Bolgare, dva stara 41 let, eden pa 22, so policisti napisali plačilne naloge za kršitev javnega reda, za odmetavanje smeti v naravi, kazen, ker niso kupili vinjete, in obvezen nakup vinjete pa jim je naložil še nadzornik.

  • 9
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (52)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bkaval
29. 10. 2008 14.48
Skrajni čas, da Romuni preplavijo evropske prestolnice kot so Berlin, Pariz, London in še katere, pa bodo videli g. Barosa in ostali, kako stvar okoli EU počasi razpada. Propadlo je Rimsko, Frankovsko, tudi Napoleonovo cesarstvo, da o tretjem raichu ne govorim. V naravi je tako, da vse propada, tako države, podjetja, osebe. Kdaj bo konec tega nakladanja.
veteran_91
04. 10. 2008 03.02
OBOROŽITI KONTROLORJE Z STRELNIM OROŽJEM IN DOLOČILO DA LAHKO V SAMOOBRAMBI UBIJEJO KRŠITELJA ČE JIH SKUŠA NAPASTI. KONC KOMEDIJE !
deadea
07. 09. 2008 04.21
me zanima kdaj bodo taborniki stopili v akcijo. kaj bo pa ko bo darsovec ubit? jim bodo dali se orozje ?
bohosz
05. 09. 2008 13.31
skoda da niso ti darsovi nadzorniki po gobcu dobili
Mitraa
05. 09. 2008 13.14
Res je. Carinike, namesto da jih pošiljajo iz (recimo) Jesenic delati v Metliko, naj jih prekvalificirajo v "redarje" vinjet in ob enem opravljajo nadzor nad "cvičkarjem" v dizelskih avtomobilih.
trapo
05. 09. 2008 09.44
Na žalost je sprejetih preveč zakonov kdo vse lahko ustavlja na cesti - od carine, mestnih komunalnih redarjev, inšpektorji za promet, vojaška policija in ne nazadnje cestninski nadzorniki. Pa še pri policiji je problem - civilno vozilo s civilisti (samo prehiti te vklopi svetleči napis ti pa ustavi). Ne veš če je pravi. V španiji in Franciji so tako oropali že več ljudi, naša vlada pa kar dovoljuje ustavljanje vsem po vrsti.
megla007
04. 09. 2008 20.27
palhi75 04.09.2008, 16:03 "...Bolgari "Bratkoti", pa tudi Romuni na naših cestah so skupina ljudi, ki jih Berlusconi uvršča v "vojsko zla"!!! Cestninske nadzornike in ostale neoborožene pooblaščene osebe pa je potrebno oborožiti in opremiti s prisilnimi sredstvi ... Potem pa bo vsaka pooblaščena oseba zares imela avtoriteto, ne pa tako kot sedaj, ko ima avtoriteto samo oborožena policija ..." Yes, dajmo vsakemu klovnu v odbojnem brezrokavniku orožje, pa elektrošokerje,... aja, pa mimogrede varnostniki so tudi oboroženi, poleg naše preljute policije (toliko v vednost, za tvojo kokošjo glavo)... Potem dajmo še varnostnikom, pa gasilcem, pa zdravnikom, policijska pooblastila pa orožje v roke. Potem pa uvedimo še zakon, ki ga pozna le Amerika, da lahko vsakdo nosi orožje po svoji svobodni izbiri za samoobrambo,... pa se lahko potem samo še na ulici postrelimo. Daj malo misli, breden kokodakaš neumnosti. Vsak klovn me pa tud ne bo na AC ustavljal. Ustavljam IZKLJUČNO POLICISTOM V UNIFORMAH !!!!
trapo
04. 09. 2008 18.50
Kar so jih kaznovali so jih premalo. Verjetno so bili "turisti" na tatvinskem pohodu, a ne. Tonček Malo jih poglej kako se vozijo pri nas. Spremljal sem en avto bolgarskih "gradbincev". Samo 10 dni potlej so imeli po bližnje srečanje - na srečo nedolžnih s tovornjakom. Sicer samo zvita pločevina ampak že prvi dan sem rekel da se bodo zaleteli na tem križišču. Zmotil sem se za 10 dni, kar je pa tudi vse.
luciluk
04. 09. 2008 18.31
sej tako je ce zivis v eni najbolj demokraticnih drzav evrope, kjer lahko vsak kirminalec dela kar hoce in je uboga socialna reva, ki je nihce ne razume in ga bo sodnica spustila na prostost, ker edino ona razunme okenske okvirje na dveh nogah. Bljak pa taka Slovenija.
frelc
04. 09. 2008 17.52
Tonček Balonček z lepim se hvališ drgači pa nadzorniku je še premalo ne preveč, še 2x tolko bi jih moglo bil!pa mogoče veš kolko plačilnih nalogov na dan izdajo? na dan so pa 3do 4 avti od ene baze na cesti in vsak avto izda v popvprečju 15plačilnih nalogov, tako zdej pa računaj. isarajli ti pa nevem kok si star sam rad bi te vidu kako bi se ti spravu na 3bolgare oziroma kogar koli, ti ljudje niso normalni, briga njih pa tudi če te ubijejo, tako da zadrži malo zase določene stvari in hrabre izjave!! A ti misiliš da nadzorniki so pa oboroženi al kaj? fora je pa v temu da nimajo nobenih pooblastil da bi se lahko branli al pa kakor koli!!!
Matki
04. 09. 2008 17.50
S temi Bolgari in Romuni so samo problemi povsod po EU. Napaka EU je bila, da so jih sploh spustili v EU, ker niso zreli za to in še dolgo ne bodo. Poznam nekaj Bolgarov niso nevem kako slabi ljudje, ampak razmišljajo samo o tem kako kaj zgoljufat itd.. za vinjete ja njihova priljubljena fora, da jo premažejo z oljem potem pa jo lahko brez problema prenašajo z avta na avto..
Tonček Balonček
04. 09. 2008 17.21
Ah, sam s ese po avstriji ne le enkrat vozil brez vinjete in le enkrat sem doživel, da sem bil ob plačilu predornine pod V. Turami opozorjen, d aje nima. Vztrajal sem, naj se tisti tip briga za tunel, ne za vinjete, pa mi je zabrusil, d abo poklivcal policijo, če ne kupim vinjete kar tam! Potem sem jo pač kupil! Smešno je, da imamo pri 550 km avtotcest celo armado nadzornikov s kombiji, plus policiste in ne vem še koga! Pri teh cemnah vinjet je strošek nadzora enormno visok!
rerereb
04. 09. 2008 17.10
hahaha, še pred dvema mesecama so se na darsu hvalili,kako usposobljeni so ti nadzorniki, potem se pa zaklepajo pred tremi tujci, ki niso oboroženi.sam bi jih nalomu, pa potem poklical policijo...bi si zapolnili na čigavem teritoriju so iskali probleme.
.eu.
04. 09. 2008 17.04
Bolgari pametni v Sloveniji keri frajerji
An-Nagm
04. 09. 2008 16.44
Primoz1986 ŠE PREMALO SO TE KAZNOVALI AVSTRIJCI!! SI SEPAČ HOTEL "ŠVERCAT" TAKO KOT TELI TRIJE BOLGARI!!
Primoz1986
04. 09. 2008 16.15
jaz jih čisto razumem, vem kak sem bil jaz razp...an ko so me avstrici kaznovali zaradi vinjete, na mojo srečo majo oni dosti nižje kazni kot mi
kritika@email.si
04. 09. 2008 16.10
Sem policist in po mojih izkušnjah so najbolj problematični Romuni in Bolgari medtem, ko so Albanci najbolj agresivni. Verjamem pa, da so moji kolegi ustrezno ukrepali in bolgare ustrezno kaznovali tudi za fizični napad in ne le za vožnjo brez vinjete.
Uroš Palhartinger
04. 09. 2008 16.06
...pa kazni za uporabo avtocest nujno povišati, kajti brez vinjete se vozijo le Romuni, Bolgari in Turki na delu v Z. Evropi ...
Uroš Palhartinger
04. 09. 2008 16.03
Bolgari "Bratkoti", pa tudi Romuni na naših cestah so skupina ljudi, ki jih Berlusconi uvršča v "vojsko zla"!!! Cestninske nadzornike in ostale neoborožene pooblaščene osebe pa je potrebno oborožiti in opremiti s prisilnimi sredstvi ... Potem pa bo vsaka pooblaščena oseba zares imela avtoriteto, ne pa tako kot sedaj, ko ima avtoriteto samo oborožena policija ...
TRACKER
04. 09. 2008 15.46
Ko taki daje koomentar kot jje mladina1 mi gre na kozlanje se vidi da se plenice nosi in se nikjer v "evroopi" ni bil ko bo svet na svoji kozi obcutil in videl ceste drugot bo lahko samo tiho-Bolgarom bi pa jas kar za vogalom GOR natreskal tako da nikol vec niti pisnili nebi pri nas BANDA CIGANSKA