Črna kronika

Umrl je Danilo Slivnik

Ljubljana, 06. 01. 2012 16.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
U.Z./V.L./STA
Komentarji
0

Umrl je nekdanji publicist, predsednik uprave Dela in politični analitik Danilo Slivnik. Neuradno naj bi storil samomor. Pred kratkim so na dan prišle informacije o njegovih domnevnih povezavah z zakoncema Karner, ki sta osumljena preprodaje prepovedanih poživil.

V 62. letu starosti je umrl nekdanji publicist, novinar in politični analitik Danilo Slivnik. Po neuradnih podatkih naj bi se na svojem domu ustrelil s strelnim orožjem.

"Okoli 14.40 je bila PU Ljubljana obveščena, da je bil v stanovanjski hiši v Ljubljani najden mrtev moški. Po do sedanjih ugotovitvah smrt ni posledica kaznivega dejanja. Kriminalisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil ter preverjanjem okoliščin in bodo o ugotovitvah obvestili pristojno tožilstvo," so sporočili s PU Ljubljana.

Slivnikovo smrt je potrdil tudi njegov dolgoletni sodelavec Vinko Vasle.

Danilo Slivnik je bil v sredo gost v oddaji SVET.
Danilo Slivnik je bil v sredo gost v oddaji SVET. FOTO: Kanal A

Slivnik, stric Alenke Karner, ki je z možem Mihaelom zaradi preprodaje nedovoljenih poživil že teden dni v avstrijskem priporu, je bil sicer pred dvema dnevoma na lastno željo gost v oddaji SVET, kjer je zatrjeval, da s spornimi posli zakoncev Karner razen sorodstvenih vezi nima nič.

O premoženju zakoncev Karner smo že pisali, a v Sloveniji je bila najbolj sporna prodaja hiše v Rožni dolini, ki jima jo je prodal Slivnik. Ta je v omenjeni oddaji povedal, da jo je prodal za več, kot je vila ocenjena na spletnem portalu Gurs, torej več kot 760.000 evrov.

Telefoni za pomoč v stiski:
- 112 Reševalna služba

- 01 520 99 00 Klic v duševni stiski (med 19. in 7. uro)

- 116 123 Zaupna telefona Samarijan in Sopotnik (skupna brezplačna številka 24 ur na dan)

- 080 12 34 TOM brezplačni telefon otrok in mladostnikov (med 12. in 22. uro)

Potem pa so novinarji včeraj razkrili še, da je Mihael Karner enega od svojih podjetij le dva meseca pred aretacijo prenesel na Slivnikovega sina Uroša.

Kdo je bil Danilo Slivnik?

Danilo Slivnik se je rodil na Prevaljah leta 1950. Študiral je na ljubljanski fakulteti za sociologijo, družbene vede in novinarstvo. Bil je uveljavljen slovenski žurnalist.

Svojo novinarsko pot je začel kot Delov dopisnik iz Moskve. Nadaljeval je kot pomočnik glavnega in odgovornega urednika. Leta 2005 je postal najprej član uprave družbe Delo za tehnične zadeve, kasneje pa je postal njen predsednik. Po manj kot dveh letih, 22. oktobra 2007, je zaradi različnih pogledov na vodenje družbe podal odstopno izjavo.

Bil je tudi urednik in solastnik revije Mag. Udba je bila rdeča nit njegovega pisanja. Ko je leta 2006 prevzel upravo časnika Delo, se je proti njemu sprožil val očitkov o njegovem domnevnem udbovstvu. Slivnik je obtožbe označil za absurdne.

Časopisno podjetje je zapustil novembra 2008 in se zaposlil v svojem podjetju Saninvest, ki se ukvarja z gradbeništvom.

Poleg novinarstva se je ukvarjal tudi s pisanjem knjig. Med njimi so Sto osamosvojitvenih dni, Kučanov klan in Potnikovo poročilo.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3