Črna kronika

VIDEO: Dan neodvisnosti v ZDA zaznamovali dve tragediji

Houston/Miami, 06. 07. 2014 09.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Dan neodvisnosti v ZDA sta zaznamovala dva tragična dogodka. V Houstonu je moški streljal na praznovanju in ranil štiri ljudi, v Miamiju pa so se med ogledom ognjemeta zaleteli trije čolni, pri čemer so umrle štiri osebe, več kot deset pa se jih je poškodovalo.

Dan neodvisnosti v ZDA je minil v luči dveh tragedij.

Na festivalu karibske glasbe v Houstonu se je zbralo več tisoč ljudi, zabava pa naj bi trajala do jutra. "Vsi so se zabavali, dokler niso okoli 1.55 kar naenkrat odjeknili streli," je povedala tiskovna predstavnica houstonske policije Jodi Silva. V streljanju so bili ranjeni štirje ljudje – eden je v kritičnem stanju, po paniki, ki je izbruhnila, pa je množica poteptala dve ženski in ju hudo poškodovala.

Na festivalu je bilo okrog 30 policistov, ki so skrbeli za varnost, a strelca niso videli, saj so stali pri vhodu, zato očividce prosijo za informacije. Aretirali niso še nikogar.

Prizorišče streljanja v Houstonu.
Prizorišče streljanja v Houstonu. FOTO: Reuters Video

Trčili trije čolni

Slabo pomorsko znanje in alkohol pa sta verjetno botrovala petkovi nesreči treh čolnov, ki so okoli 22.45 trčili blizu ene od marin v Miamiju v času tradicionalnega prazničnega ognjemeta, ki si ga je tam najlepše ogledati kar z morja.

"Eden se je zaletel v drugega, nato pa je vanju priletel še tretji. Več ljudi je pometalo v vodo," je opisal Jorge Pino.

Policija je iz vode uspela rešiti več kot deset ljudi, ki so končali v bolnišnici. Med njimi je več otrok, eden je v kritičnem stanju.

Dve osebi sta tiste noči umrli v bolnišnici, dve so naslednji dan mrtvi našli v vodi. Imena in starosti žrtev niso znana, preiskava nesreče pa poteka.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3