Črna kronika

Črn vikend na naših cestah: v dveh nesrečah umrli romunski državljanki

Celje, 21. 12. 2015 10.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V nesreči pri Celju je umrla 53-letna državljanka Romunije, ki je bila sopotnica v tovornjaku, ki ga je vozil 43-letnik in je zaradi neprilagojene hitrosti trčil v tovorno vozilo, ki je v koloni stalo pred njim. V drugi tragični nesreči nesreči pa je v naletu več vozil umrla 24-letna državljanka Romunije.

Za nami je črn vikend. V dveh prometnih nesrečah na štajerski avtocesti sta umrli dve romunski državljanki. Letos je v prometnih nesrečah na območju Policijske uprave Celje umrlo 21 ljudi. Lani v enakem obdobju pa 15 ljudi, je sporočila tiskovna predstavnica PU Celje Milena Trbulin.

Prva tragična nesreča se je zgodila v soboto okoli pol enih zjutraj na avtocesti med izvozoma Celje zahod in Celje center. 43-letni romunski voznik tovornega vozila je zaradi neprilagojene hitrosti trčil v koloni stoječe tovorno vozilo, ki ga je vozila državljanka Madžarske. Romunski voznik je bil v nesreči hudo poškodovan, 53-letna sopotnica, državljanka Romunije, pa je poškodbam na kraju podlegla. Voznica madžarskega tovornega vozila in njen sopotnik v prometni nesreči nista bila poškodovana.

V nesreči na štajerski avtocesti umrla 24-letna Romunka

Druga nesreča se je zgodila v soboto nekaj pred 15. uro, in sicer na avtocesti pred izvozom Vransko v smeri proti Celju. V naletu več vozil je umrla 24-letnica.

35-letna romunska državljanka je z osebnim vozilom znamke Peugeot 206 vozila iz smeri Ljubljane proti Mariboru, ko je z levim delom vozila trčila v kovinsko varnostno ograjo, pri tem pa je z vozila odtrgalo levo prednje kolo. Po približno 300 metrih drsenja se je vozilo ustavilo ob levem robu vozišča avtoceste.

V tistem času je po levem prometnem pasu pripeljal voznik audija, ki se je želel izogniti trčenju in je zapeljal na desni prometni pas, po katerem je pripeljal avtobus.

Voznik avtobusa je zaradi menjave prometnega pasu voznika audija zapeljal desno na odstavni pas, kjer je stalo osebno vozilo znamke Volkswagen Golf. Voznik le tega je na odstavnem pasu ustavil, da bi nudil pomoč voznici peugeota, ki je trčila v varnostno ograjo.

Voznik in njegov sprednji sopotnik sta izstopila iz vozila in odšla proti vozilu voznice, ki je obstalo na levem prometnem pasu. V vozilu pa je ostala 24-letna potnica. Voznik avtobusa je s prednjim desnim delom avtobusa trčil v zadnji levi del ustavljenega golfa, kjer je sedela sopotnica. V trčenju je utrpla tako hude poškodbe, da je umrla na kraju nesreče.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3