Črna kronika

Črn vikend na cestah: umrla kolesar in mladoletni voznik, več huje poškodovanih

Ljubljana, 06. 06. 2016 09.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Minuli konec tedna so zaznamovale hude prometne nesreče, ki so terjale dve smrtni žrtvi. V Šentjurju je umrl kolesar, ki je prečkal železniško progo, pri naselju Vrh v občini Šentjernej pa 16-letni voznik, ki je trčil v drevo. Na Koroškem se je hudo poškodoval motorist, prav tako na cesti med Sotesko in Dvorom, na Žalskem pa voznik kolesa z motorjem.

Pretekli konec tedna so zaznamovale hude prometne nesreče, ki so terjale dve smrtni žrtvi.

V nedeljo okoli 12.30 so bili celjski policisti obveščeni, da je na železniškem prehodu v Šentjurju vlak zbil kolesarja. Ta je pred zapornicami počakal, da je vlak, ki je pripeljal iz smeri Celja, zapeljal mimo, nato pa je kljub spuščenim zapornicam zapeljal na prehod in spregledal potniški vlak, ki je pripeljal iz smeri Grobelnega. Vlak je trčil v kolesarja, ki je umrl na kraju nesreče. Identiteta kolesarja še ni potrjena.

Ob 16. uri pa se je huda prometna nesreča zgodila tudi na Trdinovi cesti v Šentjerneju. Mladoletni, 16 letni voznik osebnega avtomobila iz okolice Metlike v Orehovici, je na lokalni cesti od Šentjerneja proti Vrhu v blagem desnem ovinku izgubil oblast nad vozilom, zapeljal izven vozišča in trčil v drevo. Pri tem se je tako hudo telesno poškodoval, da je na kraju dogodka umrl. 15-letno sopotnico iz Šentjerneja so zaradi hudih telesnih poškodb odpeljali v bolnišnico v Novem mestu, kjer je ostala na zdravljenju.

Motorist prehiteval kolesarja in ga oplazil

V nedeljo nekaj pred 10.30 so bili novomeški policisti obveščeni o prometni nesreči na cesti med Sotesko in Dvorom. Po prvih ugotovitvah naj bi 31-letni motorist prehiteval kolesarja in ga z vozilom oplazil. 29-letni kolesar je izgubil oblast nad kolesom in trčil v 31-letnega kolesarja. Oba sta se pri padcu lažje poškodovala.

Oblast nad motorjem je izgubil tudi motorist, ki je po padcu zadel stoječe tovorno vozilo. Voznik tovornega vozila naj bi opazil padec kolesarjev in vozilo pravočasno ustavil. Hudo poškodovanega motorista so reševalci odpeljali v bolnišnico.

70-letnik izgubil nadzor nad vozilom in trčil v motorista

V soboto, nekaj pred 12. uro, so celjski policisti na glavni cesti Poljana–Ravne na Koroškem, izven naselja Prevalje, obravnavali prometno nesrečo, v kateri sta se poškodovali dve osebi. Ena huje in ena lažje.

Po podatkih policije je letos v prometnih nesrečah umrlo 58 ljudi, v enakem obdobju lani pa 36.

70-letni voznik je vozil osebni avtomobil iz smeri Prevalj proti Poljani. Izven naselja je zaradi neprilagojene hitrosti v nepreglednem levem ovinku izgubil nadzor nad vozilom in zapeljal na nasprotno smerno vozišče, po katerem je v tistem trenutku pripeljal 57-letni voznik motornega kolesa. Voznik osebnega vozila se je v trčenju lažje poškodoval, voznik motornega kolesa pa huje.

80-letna voznica zaprla pot vozniku kolesa z motorjem

Petkova prometna nesreča na Žalskem pa se je zgodila nekaj po 18. uri izven naselja Prenovo. 80-letna voznica osebnega vozila je v križišču lokalne ceste Galicija–Velika Pirešica zaprla pot vozniku kolesa z motorjem, ki je pravilno pripeljal po lokalni cesti iz smeri Galicije. Vozili sta trčili.

V nesreči se je hudo poškodoval 49-letni voznik kolesa z motorjem, voznica osebnega vozila in njen sopotnik pa nista bila poškodovana.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja