Črna kronika

Član sveta staršev ni izsiljeval

Maribor, 20. 09. 2013 14.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Tiskovni predstavnik Policijske uprave Maribor se je otepal obtožbe, da je kot član sveta Srednje zdravstvene in kozmetične šole Maribor netaktno lobiral pri izbiranju nove ravnateljice. Vodstvo PU Maribor je raziskalo primer in ni ugotovilo suma kaznivega dejanja.

Pred dnevi se je ugibalo, ali je nemara eden od članov sveta Srednje zdravstvene in kozmetične šole Maribor izvajal pritisk na nekdanjo članico sveta. Njegova domnevno sporna izvajanja naj bi odločilno vplivala na izbiro nove ravnateljice, zaradi česar je dosedanja ravnateljica Nevenka Kisner, ki ni bila izbrana, policiji ovadila domnevnega izsiljevalca. Ta ni le član sveta staršev, ampak tudi predstavnik za odnose z javnostmi na Policijski upravi Maribor Miran Šadl.

Vodstvo Policijske uprave (PU) Maribor je raziskalo zadevo in ni ugotovila suma kaznivega dejanja. Ker pa naj bi šlo za neprimerno ravnanje javnega uslužbenca, je direktor PU Maribor z njim opravil opozorilni razgovor.

Kot so danes še sporočili z Generalne policijske uprave, bo mariborska policijska uprava z zadevo seznanila tudi specializirano državno tožilstvo, ki je pristojno za pregon uradnih oseb.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ho?emVšolo
21. 09. 2013 22.23
+3
Vrana vrani.... Ah, brezveze, vsaj nam je vsem jasno :)
POŠTENO JEBENO
21. 09. 2013 10.23
+2
strici iz ozadja so krivi!!!
spejs
20. 09. 2013 15.16
+14
Kako lahko PU preiskuje svojga zaposlenega? A ni to konflikt interesov? Se dobro da ne preiskuje sam sebe.... Boga ta ki ga je prijavla...zdaj bo sigurn se bol pritiskal... Je pa dejstvo da so pimpeki pri nas zelo lepo zasciteni...vecina pa podkupljena...sam poglejte kdo drogo sverca...pa niso oni krivi...kriv je zastarel yugo sistem in prenizke place za tako odgovornost...bi mogli staro gardo malo scistit pa bi blo...
Roxy79
20. 09. 2013 14.53
+1
No...naj še preverijo na OŠ Notranjski odred v Cerknici kakšno je stanje.... nekaj dni nazaj so imeli volitve(svet staršev), ampak je bilo 5:5 (eden je manjkal zaradi zadržanosti v službi). Taisti pa je 14 dni pred "okvirnim" datumom volitev obvestil šolo da ga pač nekega dne ne bo na volitve... Šola oz ena izmed zaposlenih katera je v zvezi z ravnateljico...določila ta dan (katerega pa tega člana ne bo). Zato je bil izzid volitev neodločen. Datum pa bil izbran zato, ker je ta starš (svet staršev) izključno in javno proti tej ravnateljici. Ravnateljica zato izkoristila njegovo odsotnost... in določili so ta datum. Mar se ne reče temu.."prirejanje" volitev? Tukaj naj malce pobrskajo kriminalisti.... Ožji krog učiteljevŽ(katerim se lepo godi) je izbral ravnateljico, ostali pa (katere taista ravnateljica "maltretira" pa je bil proti. Prav tako so bili v Begunjah in Grahovem za ravnateljico(zato ker je nikoli " ne vidijo". huh........ politika.......
Brabus
20. 09. 2013 14.45
+10
Ja, kekci, kdaj so pa še po svojih pljuval???