Črna kronika

Član sveta staršev naj bi netaktno lobiral za 'svojo' ravnateljico

Maribor, 13. 09. 2013 15.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Potem ko so na Srednji zdravstveni in kozmetični šoli Maribor za novo ravnateljico izbrali Miro Jug Skledar, je skupina učiteljev sporočila, da so se pri postopku imenovanja zgodile nepravilnosti. Eden od članov sveta naj bi celo izvajal pritisk na nekdanjo članico sveta šole.

Učitelj
Učitelj FOTO: Thinkstock

Svet Srednje zdravstvene in kozmetične šole Maribor je 6. junija za novo ravnateljico med dvema kandidatoma izbral Miro Jug Skledar. Večinsko jo je podprl svet staršev, medtem ko je drugo kandidatko, sedanjo pomočnico ravnateljice Katjo Rek, podprla večina učiteljskega zbora.

Učiteljski zbor je pred glasovanjem svetu šole poslal protestno pismo. V pismu je poudaril, da se pri izbiri ravnateljice ni upoštevalo pozitivno mnenje za kandidatko Katjo Rek, ki sta ga podala učiteljski zbor in dijaška skupnost. Tako člani sveta šole po prepričanju učiteljskega zbora niso zastopali interesov učiteljev in dijakov, ki jih izvolitev najbolj zadeva.

Skupina učiteljev omenjene šole je medije danes obvestila, da je v postopku imenovanja nove ravnateljice prišlo do nepravilnosti. Med drugim naj bi nekdanja članica sveta šole javno priznala, da je član sveta Miran Šadl izvajal pritisk nanjo z namenom pridobitve dodatnega glasu za kandidatko Jug Skledarjevo. Omenjena skupina učiteljev je še navedla, da je dosedanja ravnateljica Nevenka Kisner ovadila Mirana Šadla policiji.

Vse skupaj je še bolj nerodno, ker je Šadl predstavnik za odnose z javnostmi na Policijski upravi Maribor. Šadl zadeve osebno ne želi komentirati.

Na policiji so potrdili, da so na Policijski upravi Maribor v ponedeljek prejeli pisno prijavo, ki se nanaša na domnevne nepravilnosti zaposlenega na tej policijski upravi, ki naj bi domnevno izsiljeval, izvajal pritisk in lobiral na eno izmed članic sveta zavoda.

"Policijska uprava Maribor navedbe o domnevnih nepravilnostih dodatno preverja in bo po zbranih obvestilih zadevo ustrezno ukrepala. Zaposleni na PU Maribor do dokončne preveritve zadeve še naprej brez omejitev opravlja svoje delo oz. naloge," so pojasnili.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

marsana
22. 09. 2013 17.23
+2
Ali je mogoče pojasnjeno zakaj je šola objavila razpis 26.4. 2013, se pravi tik pred prvomajskimi prazniki! Očitno je, da niso želeli nobenih prijav za novo ravnateljico, ker so bili že vse dogovorjeni! Pravilno, da je nekdo zamešal štrene.... Glede glasov pa tako, tudi če bi kdo pritiskal na eno članico je to še vedno premalo, da je nekdo izvoljen. Potem so morali izvršiti pritisk na več čalnov šole. Očitno ni vse tako, kot želi prikazati sedanja ravnateljica.....
plotter123
14. 09. 2013 15.53
-3
klasika tudi pri nas so nekateri celo pošiljali grožnje oz javna opozorila so se sami izrekli, kaj bo če ne bo " pravi SDS-ovec izvoljen "
kamin 1
14. 09. 2013 13.17
+16
Postopek imenovanja ravnateljev pri nas je v temeljih cist zgresen. V tujini se nam samo cudijo, kaksen sistem imamo. Kje ste se vidli, da stranke (dijaki in starsi ucencev...), zaposleni in obcina odlocajo tem, kdo bo direktor ene firme? Cudi me, da sploh se kdo hoce opravljati ravnateljski posel: vecina starejsih uciteljev z raznoraznimi nazivi ima visjo placo kot ravnatelj, ravnatelj pa je odgovoren in kriv za vse, kar se na soli zgodi... Ravnatelj bi moral imeti najvisjo izobrazbo (doktorat) in posledicno najvisjo placo na soli, ne pa da mu potem neki samooklicani kekci, ki so pac nekoc po nekem cudnem nakljucju naredili osnovmo solo, v raznoraznih svetih starsev solijo pamet, kako naj vodi solo.
plotter123
14. 09. 2013 15.56
+0
drži, gre pa za izrecno politično funkcijo in če pravim ( ki so v danem trenutku na ablasti ) zlezeš v rit , recimo da greš k maši in JAVNO vržeš 100 € v puščico , potem ni bati boš sigurno izvoljen , medtem ko so tvoji nasprotni kandidati takoj deležni anonimk raznoraznih vrst- pač čisto po sds-ovsko
kratko in jasno
14. 09. 2013 10.07
+8
pa še to, vedno in vse povsod beremo, da se cufajo za stolček največkrat v javni upravi ali tam kjer je lastnik država.... nikoli pa ni zaslediti, da bi se kdo iz javne uprave pretirano boril za kaj dobrodelnega oz koristnega za druge in ne sebe, kot naprimer Anita Ogulin.
kratko in jasno
14. 09. 2013 10.03
+7
kaj naj rečem :-) večinoma se starši na roditeljskih sestankih otepamo "funkcije"predsednika sveta staršev.... evo vam dokaz zakaj :-)
Kjegavidissss
15. 09. 2013 09.38
+3
napaka tako imaš informacije, ki jih drugi strarši nimajo, in tudi ni tak bavbav. Starši premalo dvomimo v šolo in nas je strah nasprotovati, ker ne vemo kako bo to vplivalo na naše šolarje.
zemljemerec
14. 09. 2013 08.04
+7
g.Šadl zagotovo nima časa za opravljanje nalog na delovnem mestu, ob kopici funkcij.
Yasha Yash
13. 09. 2013 16.52
+7
V 4. odstavku prispevka ti postane vse jasno.