Črna kronika

Skozi naselje 120 km/h

Ljubljana, 22. 04. 2008 08.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Špela Zupan
Komentarji
177

Po rekorderju, ki je med vikendom divjal po primorskih cestah, so slovenjgraški policisti ujeli še enega motorista.

Slovenski policisti so ujeli dva motorista, ki sta skozi naselje peljala kar 120 kilometrov na uro.
Slovenski policisti so ujeli dva motorista, ki sta skozi naselje peljala kar 120 kilometrov na uro. FOTO: POP TV

Hitrost ubija, a nekaterih nikoli ne izuči. Slovenjgraški policisti so med akcijo Hitrost – počasneje je varneje v petek, 18. aprila, med 14. in 20. uro izvedli poostren nadzor ugotavljanja kršitev prekoračitev hitrosti vožnje. V nadzoru je sodelovalo 12 policistov, ki so opravili kontrolo 128 voznikov motornih vozil. Pri 19 voznikih so ugotovili prekoračitve dovoljenih hitrosti, pri 25 voznikih pa druge kršitve cestno-prometnih predpisov. Vsem kršiteljem so izdali plačilne naloge za plačilo glob. Ker je pogosto sekundarni vzrok prometnim nesrečam tudi vožnja pod vplivom alkohola, so policisti 52 voznikom odredili tudi preizkus alkoholiziranosti. V enem primeru je bil preizkus pozitiven, saj je elektronski alkotest nameril 0.31 miligramov na liter izdihanega zraka. Vozniku so začasno odvzeli vozniško dovoljenje in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo.

V času izvajanja poostrenega nadzora so slovenjgraški prometni policisti med opravljanjem meritev hitrosti v Slovenj Gradcu, kjer je hitrost omejena na 50 kilometrov na uro, zaradi prehitre vožnje ustavili voznika motorja, ki je vozil s hitrostjo 120 kilometrov na uro. Še več – motorist se je na divjo vožnjo podal z neregistriranim vozilom. Zaradi kršitev cestno-prometnih predpisov so mu izdali plačilni nalog za plačilo globe v višini 500,74 evra, zaradi prekoračene hitrosti vožnje pa bodo zoper njega podali tudi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče Slovenj Gradec.

Sicer pa slovenjgraški motorist ni bil prvi, ki je skozi naselje vozil 120 kilometrov na uro. Severnoprimorski policisti so v nedeljo izvedli poostren nadzor prometa na cestah v Posočju. V njihovo ''radarsko zanko'' so se ujeli tudi trije motoristi, ki so skozi naselje peljali s hitrostjo kar 86, 89 oziroma 102 kilometra na uro. Rekorder je poleg globe najmanj 500 evrov prejel še 18 kazenskih točk, kar pomeni, da njegovo vozniško dovoljenje ni več veljavno. Možje v modrem bodo zoper vse tri voznike motornih koles podali obdolžilni predlog sodišču.

SORODNI ČLANKI

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (177)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

parefin@yahoo.com
24. 04. 2008 01.15
PRvo Borec! PAZI SE TI !! PAZI TI KAJ PISES!!! Te bom ze kmalu ujel na cesti! In ko bos nemocen oblezal na travi ob cesti se mi bos moral zahvaliti ker sem s tem resil zivljenje male deklice ki je preckala cesto! HAHAAHHAAHAHAH!!
Prvo Borec
23. 04. 2008 23.36
parefin ti si bolan na možganih
parefin@yahoo.com
23. 04. 2008 23.20
Boste me dobili! Pa pomtem taksne pisite!! VAS BOM ZE ZRINIL VEN!!
Prvo Borec
23. 04. 2008 22.59
parefin kaj si ravnokar gledal MadMaxa LOL Tolk avtov in motorjev na cesti vsak dan in oni najdejo enega. Kreteni, da to objavijo. Tarča smo mi 10 km čez omejitev in nihče drug.
xxmany
23. 04. 2008 22.53
Jes ne norim kr nekam v tri dni po cesti z motorjem...ampak parefin če pa tebe srečam grem pa po tazadnmu mim tebe po me pa kr ujem s tistmu subarujam posranmu. CPP pa nej se naučijo spoštovat tudi tisti ki izsiljujejo motoriste. Zakaj sm jes u nedeljo vidu lahko motorista ko sem se vključeval na glavno cesto k je prpelou 150+? zato k sm se ustavu pa pogledou. Tok da.....ne govort da se ga neda vidt, sam gledat je treba. Pa ne zagovarjam nobenega brezglavega dirkanja po cestah da se razumemo, še najmanj pa skozi naselja. Folk tega bedaka ( parefina) pa ne jemlite resno no sej vidte de ma komej 13 let...de še avta nezna vozt. Subrauja ma on doma v sobi na plakatu narisanga. Sicer pa več kot očitno da je zlorabljen otrok.
DIRKALISCE
23. 04. 2008 22.39
Parefin zares bogi tvoji bližnji, kaj bi dali za treznega in normalnega fotra? kaj si ti moral dat skozi, kakšen kup dreka moraš biti?! Če te dobi en pravi, pri tvojih izpadih bi bil članek v "črni kroniki" nekaj nabolj blagega kar bi pričevalo o usodi te pošasti in hkrati najlepša stvar, kar bi se ti zgodilo v življenju. Pojdi spat in se strezni!
Netman
23. 04. 2008 21.50
Huh. Sama zmerjanja med vami. Tukaj se lepo pokaže, kje so vaše vrednote. In zato so nesreče. Nobene grožnje in kazni ne bodo izboljšale prometne varnosti. Samo prave vrednote, ki pa so lahko samo "privzgojene". Čim manj mrtvih in invalidov!!! (velika, a iskrena želja!). LP
civitasstain@gmail.com
23. 04. 2008 21.46
parefin Že dlje časa opažam, da so tvoji komentarji sramota zate, tvoje vzgojitelje in sploh tvoje starše. Tudi če si anonimen se ti ni treba tako prostaško izražat. V kakšnem okolju si sploh zrasel, da ti manjka normalnih izrazov. Zgleda, da si v poklicnem življenju ena velika beda in si v tej anonimnosti daješ duška. Veliko pišeš z velikimi črkami, kar potrjuje, da tvoja šolska izobrazba ni prekoračila osnovne šole. Imam prav?
parefin@yahoo.com
23. 04. 2008 21.36
KAJ PA JE NO?!?!?!?! KAJ STE PAMETNI?!?!?! MORILCI!!!!!!!!!!!!!!! Jaz sem tisti ki vam bo postavil KONEC!!! !!!!P R E P R E C E V A L E C!!! ZRINIL BOM VSAKEGA S CESTE ZA VEDNO, KI BO PREKORACIL HITROST ZA 10KM/h!!! ZRINJENI IN PREPRECENI BOSTE!!! PREPRECEVALEC BO RESIL NASE OTRKE!!!! MRŠ!!!
NikicaR.
23. 04. 2008 21.32
polansk
23. 04. 2008 21.02
dej ti mal merki kj govoriš k maš prou ene bedne ... pjd se po gmajn vozt s tvojmu subarujem d ti je jasn k nisi drgač nč zanimiu!!!
polansk
23. 04. 2008 20.50
ja kr fajn ja pol ti pa en vn zapele pa te odnese jaojao žalostn:(
pajkovc
23. 04. 2008 20.37
tastar ampak ti prefin preprećevalec si pa brez vprasanj za u krematorij v lj delat al pa direkt za pred steno postavt . pa kaj če maš subatruja se mam jez tut ampak mam tut cestn moped pa kaj . ampak si pa res bedak se dobr da se ne ve kddo si cene te bi direktno v umo bolnico peljali.ker mečeš vse v isti koš ......
parefin@yahoo.com
23. 04. 2008 20.12
xxmany PAZI SE TI NAPISA P R E P R E C E V A L E C PAZI SE TI MENE!!! Te bom izsilu ol iz ceste in ti zazgal motor, da preprecim bodoco nesreco!! P R E P R E C E V A L E C
xxmany
23. 04. 2008 18.12
Dej...ti se mau ohlad psiho. Kr izvoli pa nared to karr misleš....boš saj preostanek svojega usranega življenja preživel na sodiščih....aja pa še svojci te bodo tožili, tako da si boš lahko utaknu teg subaruja nekam da boš plačal. Aja pa še to.. če ima tist motorist slučajno otroke jih boš še preživljal. Taki kukr si ti delajo nesreče.... ko te srečam ti bom zaprl usta.
parefin@yahoo.com
23. 04. 2008 18.00
hupek! KLANJAM SE TI!!! KLANJAM SE TI!!!! Drugace pa IZLOCITI VSAKEGA KI IMA V LASTI DIRKALNI MOTOR!! VSAKEGA!!!! Ce vas policija nebo, vas bom jaz osebno! Imam ze na mojem Subaruju namescene nadstandardne odbijace, taksne katere uporablja ameriska avtocestna policija za izrinjanje bezecih avtomobilov. In s tem bom vsakega z dirkalnim motorjem izrinil s ceste, predno se zabije v koga in se njega ubijete! NA AVTO SI BOM NABARVAL VELIKE NAPISE - "PREPRECEVALEC" PAZITE SE ME!!!!!! IZLOCENI BOSTE VSI Z TEZKIMI DIRKALNIMI MOTORJI!!!!!!!! HAHAHAHAHAHAHAHAH!! BOJTE SE NORCI MORILSKI!! MRŠ!
hupek
23. 04. 2008 13.50
Tudi tukaj na forumu pokajo živci tak kot na cesti, vendar na cesti zaradi tega umirajo ljudje, tle pa edino če bo katerega kap zadela....... :-)) omejitve veljajo za vse in če bi jih vsi upoštevali bi nas bilo danes sigurno že 2.5 mio. ;-)
trout80
23. 04. 2008 12.56
@sharona Sej če preletiš moje poste sem pri skoraj vsakem zraven vedno napisal, da ne spadajo vsi motoristi v en koš. Res je da teli potovalni motoristi in pa čoperisti se ne vozite tako kot puščice. Men je prav zanimivo videt čoperista, saj se ponavadi vozijo normalno pa še ql so. Kar se pa cestnih raket tiče mi je pa prav ravno al ga razpaca pred mano al pa ne, čist tko, ker taka oseba, ki si kupi takšen motor - po navadi samo z enim namenom si ne zasluži nič drugega, saj ogroža vse okoli sebe.
sharona
23. 04. 2008 12.27
ne vem več, kaj naj rečem... trout80, sej po eni strani te razumem, ampak ti nočeš razumet nas.... vsi ne kupijo motorja za dirkanje po cesti... mislim, da si že opazil, da se večina nesreč zgodi s cestaki & co, malokatera nesreča je s chopperjem, turerjem....ko sem z avtom, najbolj zaupam prav tem... še bolj, kot tistim z avtom. ampak zate se mi pa prav zdi, da navijaš za te nesreče in jo iščeš...upam, da se ne znajdem pred tabo.
trout80
23. 04. 2008 11.54
Če govorimo o strpnosti jo eni motoristi nimajo - pa ne v takem smislu da bi bili nestrpni ampak sploh ne obstaja ta termin pri njih, saj se ne vozijo zaradi potreb prevoza, ampak se fijakajo okoli z motorjem preverjajo svoje sposobnosti, motorjevo zmogljivost in se igrajo "GHOST RIDERJE" - cesta je pa itak njihova. Pa ne evm zakaj bi sploh razmišljal, da se bodo motoristi vozili po predpisih, saj si niso kupili 1300cc rakete za to, da se bodo vozil 50kmh v naselju. (Seveda vsi niso enaki). Pol pa vidiš kako majo clo registrske namontirane -> registrska tablica je pritrjena na pantih od vrat, tako da pri večji brzini jo dvigne in ni vidljiva nobenemu, ko se pelje pa po omejitvi je pa v normalnem položaju. Tako, da men je novica o nesreči motorista s smrtnim izidom že tako zlajnana kot teroristični napadi. Pač eden manj -> kila kruha pa liter mleka več. Tako da gost riderji vi kar po gasu.