Črna kronika

FOTO: Na silvestrsko noč se je zgodilo 25 prometnih nesreč, ena oseba je umrla

Ljubljana, 01. 01. 2013 08.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ceste so v novem letu že terjale smrtni davek. Huda nesreča se je zgodila v Gornjem Lenartu pri Brežicah. 24-letni voznik osebnega vozila je domnevno zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom. Zaradi hudih poškodb je umrl na kraju nesreče.

Ponoči se je zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom. Umrla je ena oseba, so sporočili iz Generalne policijske uprave. Na spletni strani Uprave za zaščito in reševanje je zapisano, da se je tragična nesreča zgodila ob 3.58 v naselju Gornji Lenart v občini Brežice. Posredovali so gasilci poklicne gasilske enote Krško. S tehničnim posegom so reševalcem NMP Brežice omogočili dostop do mrtve osebe, je še zapisano na spletni strani uprave.

S Policijske uprave Novo mesto so naknadno sporočili, da je 24-letni voznik osebnega vozila iz okolice Krškega, domnevno zaradi neprilagojene hitrosti, izgubil oblast nad vozilom in v dvojnem ovinku zapeljal naravnost. ''Vozilo je obstalo v potoku, voznik pa ukleščen. Gasilci, reševalci in policisti so bili na kraju prej kot v 10 minutah po prvem klicu, a 24-letniku niso mogli več pomagati. Zaradi hudih poškodb je umrl na kraju,'' so zapisali na PU Novo mesto.

Ponoči več kršitev javnega reda in miru

Policisti so v noči na torek sicer obravnavali 25 prometnih nesreč, v katerih je ena oseba umrla, ena oseba je bila poškodovana huje, 12 pa lažje. Lani so na silvestrsko noč obravnavali le 11 prometnih nesreč.

Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 155 kršitev javnega reda in miru ter 57 kaznivih dejanj. Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 110-krat posredovali na javnih krajih in 45-krat v zasebnih prostorih, pridržali so 15 kršiteljev, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa niso pridržali nikogar.

Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 21 poškodovanj tuje stvari, 14 vlomov, 12 tatvin, štiri lahke telesne poškodbe, dve povzročitvi splošne nevarnosti ter po eno kaznivo dejanje ropa, nevarne vožnje v cestnem prometu, hude telesne poškodbe in poskusa uboja.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3