Črna kronika

Dve smrtni žrtvi na cestah: pri Litiji umrl motorist, v Kovačevcih pa voznik, ki je trčil v gospodarsko poslopje

Ljubljana, 28. 03. 2016 15.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
V.L./STA/N.Š.
Komentarji
0

Na cesti ‎Cerovica - Mala Kostrevnica je 59-letni motorist izgubil oblast nad vozilom. Trčil je v varovalno ograjo ob cesti in obležal. Umrl je na kraju nesreče. V Kovačevcih pa je umrl voznik osebnega avtomobila, ki je trčil v gospodarsko poslopje. Poškodbam je prav tako podlegel na kraju nesreče.

Na cesti ‎Cerovica - Mala Kostrevnica pri Litiji se je okoli 14.25 zgodila tragična nesreča, je potrdila tiskovna predstavnica PU Ljubljana Maja Cimeprle Adlešič.

Lani je bilo v prometnih nesrečah udeleženih 1014 voznikov enoslednih motornih vozil, kar je po podatkih Agencije za varnost prometa tri odstotke več kot leto poprej. Smrtnih žrtev med motoristi in mopedisti je bilo 26, oziroma devet več, kar predstavlja strašljivo 53-odstotno povečanje števila smrtnih žrtev med temi udeleženci v prometu.

59-letni motorist je vozil iz smeri Cerovice proti Šmartnem pri Litiji. Za njim pa je vozil 63-letni motorist. Ko sta pripeljala iz desnega v ostri levi ovinek in nato v ravnino, je 59-letnik izgubil oblast nad motorjem. Pričelo ga je zanašati po vozišču, zaradi česar je trčil desno, v varovalno ograjo ob cesti. Z motorjem je padel po vozišču ter obležal. 63-letnik, ki je vozil za njim, se je umikal v levo, vendar je kljub temu trčil v motor 59-letnika in padel po tleh.

59-letnik je umrl na kraju nesreče, 63-letnik pa ni bil huje poškodovan. 

Trčil v gospodarsko poslopje in umrl

Danes malo pred 18. uro pa je voznik osebnega avtomobila v naselju Kovačevci zapeljal s cestišča, prebil betonsko ograjo in trčil v gospodarsko poslopje, je sporočila tiskovna predstavnica PU Murska Sobota Suzana Rauš. Voznik je bil v vozilu sam in je na kraju nesreče umrl.

Z ogledom kraja prometne nesreče so policisti ugotovili, da se je 28-letni voznik osebnega avtomobila vozil iz smeri Vidonec v smeri Poznanovec, za nesrečo pa je bila kriva neprilagojena hitrost, so še sporočili s PU Murska Sobota. Pokojni udeleženec prometne nesreče je letošnja druga žrtev prometnih nesreč na pomurskih cestah.

 

 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja