Črna kronika

'Če je moj sin pošast, naj ga maksimalno kaznujejo'

Split, 25. 11. 2012 09.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Oče mladeniča, osumljenega brutalnega posilstva 20-letne Splitčanke, je žrtev obiskal v bolnišnici. Srečal se je tudi z njenimi starši in jim dejal: "Če je moj sin kriv, naj ga doleti maksimalna kazen." Kaj se je dogajalo tiste noči, ne ve. Kriminalisti namreč še vedno preiskujejo okoliščine.

"Ne vem, kaj se je zgodilo. A če je moj sin res pošast, naj ga maksimalno kaznujejo," je v pogovoru za medije dejal oče mladeniča, osumljenega brutalnega posilstva 20-letne Splitčanke. Čeprav je sprva stopil v bran sinu, saj je dejal, da ni sposoben česa takega, pa je zdaj spremenil mnenje.

Kot je še razkril, je dekle tretji dan po dogodku obiskal v bolnišnici, kjer se je srečal tudi z njenimi starši. Pristopil je k njeni postelji in ji dejal: "Drži se." Njenim staršem pa: "Če je moj sin kriv, naj ga doleti maksimalna kazen."

Naslednji dan se je spet vrnil, a ga tokrat dekličina družina ni želela videti. "Odidi ali pa bomo poklicali policijo, so mu dejali." Kaj se je natanko dogajalo tiste usodne noči, oče osumljenca ne ve, kriminalisti pa okoliščine še preiskujejo.

20-letnico našli v mlaki krvi

Znano je, da se je zabava odvijala v Podstrani v bližini Splita, naselju, znanem po luksuznih hišah in divjih zabavah, kjer prepovedanih drog ne manjka.

Mladina se je zbrala, da bi proslavila izpustitev hrvaških generalov Mladena Markača in Anteja Gotovine. Kot zadnja naj bi na zabavo skupaj prišla osumljeni in posiljeno dekle. V nekem trenutku naj bi se začela objemati in poljubljati, zato naj bi njuni prijatelji zapustili sobo. Ko so se čez 45 minut vrnili, so naleteli na grozljiv prizor. 20-letnica je ležala v mlaki krvi, osumljeni pa je le nemo stal poleg nje.

Poškodbe naj bi povzročil z roko

Ko so dekle pripeljali v bolnišnico, je bila klinično mrtva. Utrpela je raztrganine vagine in anusa. Hude poškodbe naj bi povzročil z roko. Dekletu naj bi približno 50 centimetrov v anus porinil roko. Nato pa naj bi ji dobesedno izvlekel velik del tankega črevesa in hudo poškodoval debelo črevo.

Abdominalni kirurg Hrvoje Tomasović pravi, da je v času vojne priča številnim hudim poškodbam, vendar česa takega še ni doživel. Tudi v strokovni literaturi niso zasledili podobnih poškodb. Dekličino življenje so reševali kar štiri ure.
 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3