Črna kronika

Casiraghiju dodatna kazen

Ljubljana, 07. 12. 2007 14.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Casiraghiju so prisodili kazen enega leta in dveh mesecev zapora zaradi poskusa napada na paznika.

Stephenu Casiraghiju so na okrožnem sodišču v Ljubljani danes prisodili dodatno kazen enega leta in dveh mesecev zapora zaradi poskusa kaznivega dejanja napada na vodjo pazniške službe Marka Ramljaka med prestajanjem kazni v ljubljanskem zaporu leta 2004. Zagovornik obdolženega Mitja Stražar je med obravnavo predložil nove dokazne predloge, ki pa sodni senat niso prepričali. Okrožna državna tožilka Magda Vraničar pa je sicer spremenila obtožnico, in sicer da Casiraghi ni dejanje nasilja res storil, temveč da je bil le poskus.

Za napad na paznika bo sedel še dodatno leto in dva meseca
Za napad na paznika bo sedel še dodatno leto in dva meseca FOTO: Kanal A

Med obravnavo so pregledali poročilo o uporabi prisilnih sredstev, iz katerega je bilo razvidno, da naj bi vodja paznikov Marko Ramljak uporabil gumijevko nad Casiraghijem, potem ko ga je ta napadel s stolom. Stražar je pri tem poudaril, da v poročilu ni naveden Casiraghijev pogled na dogodek.

Odvetnik je opozoril tudi na vrsto poškodb, ki pa ne morejo biti le posledica uporabe gumijevke. Casiraghi je namreč na nogah poleg udarnin imel tudi krvavečo rano. Ob tem je predlagal, da se vpokliče izvedenca medicinske stroke, ki bi ocenil, ali je možno z gumijevko povzročiti tako rano. Okrožna državna tožilka je predlog zavrnila, saj ne bi pripomogel k razjasnitvi poteka dogodkov.

Odvetnik Stražar je v svojem sklepnem govoru ponovno povedal, da je bil Casiraghi napaden in se je poskušal samo braniti. Poleg tega pa vodja paznikov takrat ni bil odgovoren zanj in zato ni imel pooblastil, da bi se znašal nad obdolženim. Pri tem je Stražar poudaril, da so pazniki prikrojili zgodbo zato, da bi sami sebe zaščitili.

Predsednica senata Irena Škulj Gradišar je Casiraghiju izrekla kazen enega leta in dveh mesecev zapora in oprostila plačila stroškov kazenskega postopka.

Okrožno sodišče je Casiraghiju septembra letos že prisodilo 20 let zaporne kazni zaradi treh kaznivih dejanj, in sicer za protipravni odvzem prostosti 19-letnemu dekletu, za kaznivo dejanje spolnega nasilja ter zaradi prikrivanja.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

paparoach@volja.net
08. 12. 2007 09.35
Bednik en, stran z njim!
pijan?ek
08. 12. 2007 09.29
Očitno pazniki niso dovolj vzgojno vplivali nanj, ker je takoj po izpustitvi moral narest pizdarijo, upam da mu bodo zdaj polomili noge^^
Draža
08. 12. 2007 00.23
V zaporu mu ne bo nič manjkalo,vse dobi,kaj če lepšega. Slo.zapori so dojaja.Obsojenci prav uživajo.
Čisto pravilno saj tak posiljevalski iztirjenec ni za med ljudi in bi moral ostati za zmeraj v zaporu.
goran1_15@hotmail.com
07. 12. 2007 17.50
MA VIKEND PAKET ZANGA V KAKŠNEM AMERIŠKEM ZAPORU PA DA BRAČA CRNCI NAPRAVE "TETKICU" OD NJEGA...BAŠ JE PAPAK
Johny B ?ati?
07. 12. 2007 16.35
TREBA GA OBESIT