Črna kronika

Casiraghi poskušal pobegniti

Ljubljana, 10. 02. 2009 18.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Tadeja Magdič/D.L.
Komentarji
101

Eden od najnevarnejših slovenskih kriminalcev Stephen Casiraghi, ki je pred dvema letoma ugrabil in zlorabil 19-letno avtoštoparko, je poskušal pobegniti iz najstrožje varovanega oddelka v zaporu na Dobu.

Stephen Casiraghi
Stephen Casiraghi FOTO: Jani Dolinšek

Stephen Casiraghi, ki v dolenjskem zaporu prestaja 20-letno kazen zaradi ugrabitve in spolnega nadlegovanja ter napada na paznika v zaporu, je poskušal pobegniti, poroča Svet na Kanalu A. A kaj posebno daleč mu ni uspelo priti, saj sta ga nemudoma obvladala varnostnika, ki sta ga spremljala, pa tudi oddelek, kjer je zaprt, je najstrožje varovan.

Na uradu za izvrševanje kazenskih sankcij incidenta niso želeli komentirati, so pa potrdili, da je do poskusa pobega res prišlo.

Kaj se je dogajalo?

Casiraghi naj bi poskušal pobegniti, ko se je v spremstvu dveh paznikov vračal v celico. Izkoristil naj bi trenutek nepozornosti in jima pobegnil. V najstrožje varovanem oddelku zapora je bežal okoli 100 metrov, a ga je paznik pravočasno zaustavil. Spopadla sta se, pri čemer se je paznik lažje poškodoval – lov na Casiraghija se je končal z odrgninami in modricami.

Na pomoč mu je priskočil še kolega in skupaj sta s posebnimi prijemi kaznjenca umirila ter ga spravila na hladno v samico.

Včerajšnji poskus pobega po neuradnih informacijah z Doba ni prvi primer nepredvidljivega Casiraghijevega vedenja. Obsojen je bil že zaradi napada na paznika, razbil in zažgal pa je tudi že vrsto policijskih avtomobilov, še poroča Svet na Kanalu A.

Stephena Casiraghija so obsodili na 20 let zapora.
Stephena Casiraghija so obsodili na 20 let zapora. FOTO: Jani Dolinšek

Casiraghi je natanko pred dvema letoma – le mesec po predčasni izpustitvi iz zapora, kjer je sedel zaradi ugrabitve in posilstva – ugrabil in spolno nadlegoval 19-letno avtoštoparko. Po 30 urah ujetništva ji je uspelo pobegniti.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (101)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ms00
11. 02. 2009 08.14
Za take blazneže ni prostora izzven rešetk!Samica do konca je še zanj najbolj primerna!
KopulacijskiO
11. 02. 2009 08.01
zaprl bi ga v ženski arest!
jaz-ti-on
11. 02. 2009 03.17
ce se je ze mesec dni po izpustitvi iz zapora spravil na drugo dekle, pol bo to pocel vedno celo zivljenje.bols da tm k je zgnije
mac4_m
11. 02. 2009 00.15
kmalu pričakujemo znižanje njegove kazni zaradi lepega vedenja.... Res mi ni jasno, kakšne fakse delajo sodniki, ker njihovo logiko in sposobnost preseže vsak srednje inteligenten osnovnošolec....
zurbrigen
10. 02. 2009 23.55
@1aagent A ne jest ne pravim da je bebo z 80 IQ kje pa, on je zelo inteligenten, mogoče celo nadpovprečno. Recimo ko je na Prešernovi pred PU Ljubljana leta 1995 zakuril policijska vozilal, je pogruntal da ima nadzorna kamera mrtvi kot. In da je pred 20 leti pobegnil iz zaporniške bolnice v Zagrebu ter 2 mesca hodil po Ljubljani kot da ni nič, na dobu je probal pobegnit že nekajkrat, enkrat mu je manjkalo samo še preplezat zadnjo žično ograjo, a ga je ujel službeni pes. Je kr lukav tale Hinko,pa vztrajen tud, ampak nima sreče, hvala bogu. No je bla tud ena smešna prigoda vsaj meni se zdi, leta 95 al pa 96 ko so mu sodili za posilstvo štoparke in dva ropa, je sodnici in senatu, rekel da zahteva naj ga obsodijo na 10 let zapora, sodnica pa ne bodi lena mu jih naklepa 12 LOOOOL
Janez23
10. 02. 2009 23.49
Če že zakon preprečuje takšno osebo skrajšat za glavo, bi mu morali vsaj noge odstranit , da bi težje bežal.
gospakatja
10. 02. 2009 23.45
težko ali bolno otroštvo je lahko razlaga, ni pa opravičilo! kar tam naj bo, kamor sodi!
OZNA
10. 02. 2009 23.11
Poznam ga kot osebnost,saj sem prestajal pripor v prtličju povšetove in moram vam povedat,da je po obnašanju popolnoma normalen in inteligenten osebek,vendar je po svoje čudak in verjetno res obseden,da ponavlja kazniva dejanja oziroma so mu neke vrste fetiš! Tudi jaz mislim,da je bolje,da ostane kjer je,ker ni nor,je pa nepredvidljiv in nikakor ne spada med ubano okolje!!!
1aagent
10. 02. 2009 23.10
-1
@ p001 Saj ne da ga zagovarjam, ampak nekaj je bilo narobe v njegovem otroštvu. Krivdo ne gre prepisati samo njemo, ampak tudi njegovi mami. Iz njegovih dejanj je več kot očitno zaznati sovraštvo im bes do žensk. Da ni študentk posiljeval doma mu je mati priskrbela vikend za Savo kamor je vlačil omalmljene študentke. Opijate pa mu je priskrbela mati, ki se je delala noro in depresivno in na ta račun šla tudi predcasno v penzijo pri rosnih 43. letih (lažno - ni zmešana, se kako je pametna zase)
splohnivazn
10. 02. 2009 22.53
Treba bi ga blo zapret za celo življenje ker se itak nebo nikol spremenil!prokleti kriminalci(ka to sploh žvi)treba je ubit tako govedo!
1aagent
10. 02. 2009 22.26
Njegovo pravo ime je Hinko Krajačič! Jabolko ne pade daleč od drevesa, poznam osebno njegovo mater, namesto da bi skrbela za sina že v otroštvu se je raje celo življenje vlačila z moškimi, uničila svojo družino in še mongo drugih nedolžnih žensk in otrok. Tudi ona se je preimenovala trenutno je Neža Rakuša. Dve leti nazaj, ko je prisel iz zapora, je njegova mama v stanuvanju v Ljubljani - Polje c.VI/* imela kot najemnika dva studenta, se dobro da to niso bile studentke, ker bi spet imeli nova posilstva v dotičnem stanuvanju. Mična 60 letna v... (oprostite izrazu) pa širi lovke in uničuje družine na štajerskem koncu, kjer kao misli da jo nobeden ne pozna.Njen negdanji mož in Casiragijev oče pa se je od popolne polomije zapil. POŽAR to je zgodba zate!
insaner
10. 02. 2009 22.25
imel sem mnogo širši odgovor na tvoje vprašanje, ki pa je preveč oseben in naj zato zaenkrat počiva pri meni. SC je deviantna oseba, s čimer mislim, da je sposoben oz morda celo želi, potrebuje ponovitev dejanj, ki so za njegove žrtve skrajno ponižujoča. vsaka družba ima pravico odstraniti vsakogar, ki je posamezniku ali skupnosti nevaren - hote ali nehote. prepričan pa sem, da je vsesvetovno še vedno veljaven sistem "penologije" v smislu zaporov preživet. odstranitev nevarnega iz družbe in njegov nadzor - JA zapiranje v današnjo obliko zaporov, kjer je "klinični psiholog" ki podaja "merodajno oceno« o "primernosti" nekega zapornika za morebitno predčasno odpustitev, pa NE družbeno izločenost posameznika, ki je naredil nekaj "grdega", je potrebna pripeljat na kulturnejši in predvsem smiselnejši nivo. to je za mene eden od bistvenih problemov psihološke in psihiatrijske stroke - postaviti nove kulturnejše kriterije "kaznovanja" oz primerne oblike izolacije. takrat bom morda verjel celo v smisel nekega izemnega doživljenskega nadzora, v tihem strahu občutka lastne odgovornosti, da komu le ni bila narejena prehuda krivica - zaradi površnosti, nesposobnosti, pomote same ali celo morebitne maščevalnosti oz. poniglavosti Za podrejenost prava kulturi !
odkimasin
10. 02. 2009 22.22
Upam da je fasal pol pendrik v luknjo!
oberman
10. 02. 2009 22.16
Evo, pametnjakoviči so tud mene zbrisal, adijo
janezampaknejanša
10. 02. 2009 22.14
Ulikses Sem nasprotnik smrtne kazni. Strinjam pa se z dosmrtnim zaporom. Predvsem pa sem zagovornik strožje kaznovalne politike.
Ulikses
10. 02. 2009 21.56
nasprotniki smrtne kazni, ajde, da vas slišimo, kaj bi naredili v takem primeru?! tip je vendar brezupen, poleg tega pa živi na račun države!!! sramota!!! zadnjič sem slišal enega psevdostrokovnjaka za kriminologijo, ki je rpavil, da na nastanek kriminalcev vpliva okolje...bulšit!!! vsak je sam odgovoren za svoja dejanja in zato lahko vsak poišče primerno terapijo, če meni, da ima deviantna nagnjenja...čisto vsak!!! kdor tega ne vidi na sebi, mu žal ni pomoči in se ve, kakšna kazen je primerna!!!
johndoe35
10. 02. 2009 21.56
20 let je kar dolgA doba. Če še nisi zmešan se ti potem ko spoznaš kaj je 20 let
janezampaknejanša
10. 02. 2009 21.54
KopulacijskiO Casiraghi bi vlekel voz za sabo. Voz bi najbrž težo vlekel Casaraghija. Povratnik je oseba, ki je ponovno storila kaznivo dejanje, zato ga ponovno zaprejo. Torej se vrne nazaj (v zapor). Saj sem vedel, da boš dojel, samo malo bolj na široko ti je treba razložiti.
cehinja
10. 02. 2009 21.49
Svinja, kar v samico , pa brez vode in hrane, pa naj počasi umira in trpi... Kadarkoli pride ven bo naredil isto... dosmrtna ječa!
strongman
10. 02. 2009 21.45
Bravo peterPot, bravo. Sama vesoljna genialnost te je. Take reči se dela pred izpustom, ne po prvem letu presedanja 20-letne kazni. Res si biser.