Črna kronika

Bo šla Jelka Strojan v zapor?

Ljubljana, 08. 04. 2009 15.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Špela Zupan
Komentarji
0

Predrag Zogovič je ovadil pobudnico pretepa na sodišču Jelko Strojan. Če bo spoznana za krivo, ji grozi do leto dni zapora. Policisti pregledujejo posnetke nadzornih kamer.

Po včerajšnjem pretepu na sodišču je Predrag Zogovič ovadil Jelko Strojan, je za 24ur.com povedala oškodovančeva odvetnica Judita Verbole. Ovadba se bo verjetno nanašala na kaznivo dejanje povzročitve lahke telesne poškodbe, za katero je po Kazenskem zakoniku zagrožena denarna kazen ali zapor do enega leta.

Jelka Strojan je udarec opravičevala z besedami: "Zogovič je lagal. Živci so me prijeli in sem ga na gobec."
Jelka Strojan je udarec opravičevala z besedami: "Zogovič je lagal. Živci so me prijeli in sem ga na gobec." FOTO: POP TV

Prva je Zogoviča udarila mati romske družine. Med prekinitvijo glavne obravnave v postopku zoper obdolžene Zdenka Strojana, Igorja Strojana, Janeza Jagodica in Vijoleto Strojan zaradi suma kaznivih dejanj izsiljevanja, hude telesne poškodbe, velike tatvine in poskusa preprečitve uradnega dejanja uradni osebi se je nato vnel pretep. Nesrečnika se je lotilo več članov družine. Padel je na svojo odvetnico in jo podrl. Odnesel jo je s podplutbo, njegova hči, ki ga je skušala braniti, pa je s sodišča odšepala.

Jelki Strojan naj bi prekipelo, ker je Zogovič na sodišču še prejšnjič zatrjeval, da s Strojani ni imel nobenih težav, včeraj pa je rekel, da sta ga Zdenko in Igor Strojan izsiljevala, mu zlomila čeljust in želela, da jima izroči pištolo. "Zogovič je lagal. Živci so me prijeli in sem ga na gobec," je povedala za 24UR. Družinski člani so mamo glasno spodbujali: "Bravo, mama!"

Sodišče: Predsednica senata ravnala pravilno

Predsednica senata je razpravo prvič prekinila okoli 9.30, ker je sodno dvorano brez dovoljenja zapustila obdolženka Vijoleta Strojan. Predsednica sodišča je ostala v razpravni dvorani in je bila o pretepu obveščena pozneje. ''Ustrezno situaciji se je predsednica senata odzvala in pritisnila na gumb za alarm. Na kraj incidenta sta takoj prišla dodatna dva varnostnika, kar pomeni, da so bili v ključnem trenutku prisotni štirje varnostniki in dva paznika,'' so sporočili z ljubljanskega sodišča. Vpleteni v incident med obravnavo niso bili prisotni.

Predrag Zogovič jo je odnesel z lažjimi poškodbami.
Predrag Zogovič jo je odnesel z lažjimi poškodbami. FOTO: POP TV

Predsednica senata je nato ocenila, da je zaradi povečanega števila varnostnikov dobro poskrbljeno za varnost in nadaljevala z obravnavo. ''Iz zapisnika je tudi razvidno, da je oškodovanec Predrag Zogovič na izrecno vprašanje predsednice senata odgovoril, da bi rad, da je še isti dan zaslišan kot priča. Sodišče torej ocenjuje, da je predsednica senata ravnala pravilno in situaciji ustrezno,'' so pojasnili. V nadaljevanju obravnave, ko je odvetnica oškodovanca izrazila željo po posvetovanju pred dodatnimi vprašanji, so obravnavo ob 10.45 za krajši čas znova prekinili. ''Takrat je bil na hodniku sodne stavbe hrup, ni pa več prišlo do fizičnega obračunavanja.''

Kljub temu je predsednica senata poklicala policijsko postajo Šiška, da bi zagotovila varnost oškodovanca, ki ima v Šiški stalno prebivališče. Policisti so prispeli deset minut zatem, torej ob 10.55, in oškodovanca odpeljali domov. Zaradi resnosti dogodka so obvestili pravosodno ministrstvo, predsednik sodišča pa je odredil pregled posnetkov nadzornih kamer na sodnem hodniku.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni