Črna kronika

Je ta moški vpleten v umor Britt Lapthorne?

Sydney/Dubrovnk, 07. 02. 2009 11.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Avstralska televizijska hiša bo v nedeljo zvečer predvajala oddajo o izginotju in umoru Britt Lapthorne, ki je septembra lani izginila v Dubrovniku. Odkritja so šokantna. Britt naj bi bila žrtev trgovine z ljudmi.

Avstralski mediji so objavili fotorobot moškega, ki naj bi bil vpleten v umor Britt Lapthorne.
Avstralski mediji so objavili fotorobot moškega, ki naj bi bil vpleten v umor Britt Lapthorne. FOTO: dnevnik.hr

Avstralska televizijska hiša Channel 7 bo v nedeljo zvečer predvajala oddajo o umoru mlade Britt Lapthorne, ki je septembra lani izginila v Dubrovniku, njeno truplo pa so pozneje našli v morju. Kot pravijo ustvarjalci oddaje, je bila Britt žrtev ugrabitve, ki se v klubu Fuego dogajajo neprestano.

Je Britt res umrla zaradi ponesrečene ugrabitve?
Je Britt res umrla zaradi ponesrečene ugrabitve? FOTO:

Avstralski preiskovalni novinarji so v Dubrovniku v petih dneh odkrili vzrok, motiv in morilce mlade Avstralke, ekskluzivne posnetke pa bodo s svetovno javnostjo delili v oddaji Saturday night, oglašujejo oddajo njeni ustvarjalci. Novinarji naj bi namreč ugotovili, da je Britt umorila tolpa, ki ugrablja mlada dekleta v nočnem klubu Fuego.

Zgodba bo, tako napovedujejo ustvarjalci oddaje, šokirala javnost. Prikazali bodo interno preiskavo televizijske hiše, ki je preiskovala izginotje in smrt Lapthornove. ''Povezali smo tri dekleta, eno iz Avstralije, eno iz Velike Britanije in eno iz New Yorka. Vse tri je ugrabila ali jih je poskušala ugrabiti organizirana skupina moških, ki deluje v tem lokalu. O tem smo prepričani,'' je povedal voditelj oddaje Mike Munro.

Oddaja naj bi razkrila šokantne podrobnosti o izginotju mlade Avstralke.
Oddaja naj bi razkrila šokantne podrobnosti o izginotju mlade Avstralke. FOTO:

Lastnik lokala je povedal, da ga je policija prosila za dovoljenje, da lahko televizijska ekipa naredi nekaj posnetkov v klubu, nikogar pa niso nič spraševali, poudarja. Tudi dubrovniška policija je potrdila, da so avstralski ekipi pomagali med snemanjem oddaje, dali so jim informacije in jim na razpolago ponudili tudi svoje preiskovalce.

Spomnimo, da so Britt nazadnje videli v noči na 18. september lani. Izginila je potem, ko je obiskala nočni lokal Fuego v Dubrovniku, priča pa je njenemu bratu povedala, da jo je videla, ko je lokal zapustila v družbi dveh moških in petih deklet. Njeno truplo so našli 6. oktobra.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (115)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Piškica
09. 02. 2009 08.48
janez.jalen Me prav zanima kaksne komplekse ti zdravis s takimi glupimi izjavami in besadami.....cipcapar???? A to si sam pogruntu in si zdej cist hud??? OMG, na bruhanje mi gre kadar en JANEZ.JALEN misli da je boljsi od neslovencev.....Ej, newsflash, ni ga neslovenca v sloveniji k bi si zelel biti Slovenec, kapish??? Pa dejstvo, da si se rodil kot slovenec ti se ni prineslo niti 1% dodane vrednosti, kako to tvoji what you call brain ne dojamejo??.....zdej pa mars nazaj v zgornji duplek (al si pa iz spodnjega, sej ne vem cist tocn).... A kar se tice pametnejsega dela?? Ja, zganjati fovsijo pa nestrpnost, pa gledat k sosedu kaj ma, pa zdravit lastne komplekse in zato pljuvati po "juznjakih" je kr time consuming.....
zamejc
08. 02. 2009 21.09
tisti ki vam v slo kaj ne pase pejte nazaj na jug
Spawn
08. 02. 2009 19.47
Žalostno. Jaz, ko je ta zogdbi najprej prišla v javnost, sem enostavno verjel, da je pijana padla v morje... Tole je pa grozno. Če je res...
AUO
08. 02. 2009 12.50
ja mega 302443 ampak smo lepsi od 3/4 slovencov!!!
bostjan@kocevje.com
08. 02. 2009 11.55
zakwa pa niste une slike z laško pivo objavli???
bmxer
08. 02. 2009 09.45
Kk lahk ma eno uho višje ko drugo?????Fotorobot iz 16. stol
evapavlin
08. 02. 2009 09.38
Zanimivo, če bi avstralski raziskovalci bili tako pedantni v iskanju razlogov za požare (65mrtvih) na svoji zemlji, bi imeli morda manj kriminala od višjih interesov.
Iker20
08. 02. 2009 09.38
Takle kot je tale fotorobot je 3/4 balkancev...
KopulacijskiO
08. 02. 2009 09.32
JJ, tudi fužinščina je sleng, pa zato še ni slovenčina! In nihče te ne bo učil slovenščine, če jo boš znal. Zato se raje poloti kakega pametnega dela. Učenja. Branja. In če boš prebral tudi kaj tujega, še toliko bolje. Boš sam videl, po čem smo Slovenci znani v Evropi.
Xbox
08. 02. 2009 09.12
mikey,..., zal ti ne morem odgovorit, ker mi "prijatelji" na POP TV brisejo moje komentarje, ampak srcno upam, da ves, v katero smer sem pisal.
Xbox
08. 02. 2009 09.10
mikeyt,..., oprosti, ampak nisi razumel dejstva. NISEM trdil, da si je zrtev sama kriva, niti NISEM napisal, da je dopustljivo, da se ji zgodi to, kar se ji je!! Velika razlika je v tem, kar sem napisal in kar predvidevas. Pisal sem samo o tem, da je resnicno NEDOPUSTNO, da se TV ekipe gredo neke raziskovalce in v nekaj dnevih resijo hudo zapleten primer, katerega niso mogli resiti profesionalci. O delu policije ne bom razpravljal, vem samo to, da jim je vsekakor v interesu, da primer raziscejo, ceprav se nam velikokrat zdi, da temu ni tako. Stvari je tezko resevat, ce je ne poznamo. Preiskovalci in policija po mojem veliko vedo. Preprican sem, da kljucnih izsledkov nikakor niso posredovali v javnost, ker jim ni v interesu. Prav tako samo cakajo na "usodno" napako vpletenih ljudi. Kar se pa tice Britt, pa je ena (zal) izmed mnogih zrtev sirom po svetu, ki koncajo na tak nacin. Se vedno sem preprican, da je bil splet nesrecnih okoliscin. Sprva je slo za nedolzen "drink", kasneje pa marsikaj. Mladci znajo izkoristiti marsikaj, ceprav nimajo sprva slabih namenov, ce izkljucimo sexualno avanturo, seveda!. Ko se stvari zapletejo, je velikokrat prepozno, stvar gre samo se dalje v globel in pripelje do cilja, kakersen je. Tisto o moji punci, sestri, sestricnah in prijateljicah,..., pa ne bom komentiral, ker upam, da resnicno ves, kaj imam v mislih v tem primeru! Lp
zupancicevajama@email.si
08. 02. 2009 07.38
Prevec sem kopiral*?
mikeyt
08. 02. 2009 07.26
Xbox08.02.2009, 06:33,Razumem kaj hoces povedat.Ampak ni IN NE MORE BIT na kljucje da ljudje-beri:mlade punce ponavadi tujke izginjajo oz. so napadene v nekaterih krajih.Ali to potem pomeni da ce neka zenska hodi ven in popiva da je dopustljivo da jo potem najdejo nekaj tednov pozneje mrtvo v morju???Ker ce je temu tako bi potem izginile tudi tvoja mama sestre sestricne,......in pol oz. se vec zensk ki jih poznas.In smrt mlade punce se preprosto ne sme utemeljevati in opravicevati s tem da ces da je popivala in ponocevala,saj si je sama kriva.In ce si ze ne mores drugace odtrgat sekunde svojih misli za tragedijo nekoga drugega si samo zamisli ce bi se to zgodilo tvoji punci,sestri,sestricni,njboljsi prjatlci ,....in bos videl da ni kar tako lahko zvalit krivdo na zrtev.O novinarjih in lokalnih policistih pa ne bom posebej komentiral razen to da je res da doticni policisti niso najbolj efektivna in organizirana organizacija.
Xbox
08. 02. 2009 06.33
Avstralci spet kazejo svojo (ne)moc. V piclih petih dnevih, so (baje) odkrili vse, kar je pomembno v tem primeru. To pomeni, vse, kar hrvaski preiskovalci niso zmogli do sedaj! Bull shit! Igrajo se neke vrste vseznalce, poznavalce pokrajine (hrvaske) in s tem tudi mentalitete. Nihce od teh preiskovalcev se noce vprasati, kaksna je v resnici bila Britt. Vse medijem dostopne fotografije dokazujejo, da ga je punca (Britt) zelo rada (tudi po avstralsko) dala na zob. Zal! Skoraj na vseh fotografijah se veselo smeji v druzbi, v rokah pa kaksno pivce ali vino, v zadnjem primeru. Na rokah ima celo etikete nemskega in slovenskega piva, te fotografije pa so obsle svet. V tem primeru (klasika) ni slo za nic drugega, kot za pivske avanture mlade punce. Fantje na hrvaskem pa niso cisto nic drugacni, kakor drugod po svetu. Ko naletijo v lokalnem baru, gostilni ali bifeju na mldao tujko, ki rada klepeta, popije kozarcek alkohola,..., potem pa se zgodi marsikaj. Predvidevam, da je v tem primeru bilo tako in ne gre za kakersnokoli ugrabitev. Gre samo za "novo crtico" pri kaksnem lokalnem mladcu. Je pa vprasanje, kaj se je dogajalo potem. Niso izkljucene droge ali podobne substance, kar bi punco lahko "zadelo". Malo verjetno pa je, da se je zgodil krut umor, kot bi toTV hisa rada avstralski publiki pokazala,..., ces, nase ljudi pa ubijajo po svetu. Zalostno, da na tak nacin sluzijo in si pridobivajo gledalce! To je moje skromno mnenje!
Psycho90
08. 02. 2009 02.40
janez.jalen Gorenci, ki živimo NA Jesenicah, ja. ;)
beLLa18
08. 02. 2009 01.39
britt R.I.P. js vem d te u lajfi nom puzabla...
zogby
08. 02. 2009 01.30
Škoda jo je,pa prav lepa punca je bila! :(
KopulacijskiO
08. 02. 2009 00.45
JJ, veš kaj si mislim? Da si enkrat hotel eno Hrvatico, pa ti ni stopil! In pa če bi bil res tak Slovenec, kot se predstavljaš in morda celo domišljaš, bi bila tvoja slovenščina precej boljša. Ampak to žal ne velja samo zate! Pa ne mi spet, kot že enkrat nek bedak pred tabo, da slovenščina na forumu ni važna. Pravemu Slovencu je slovenščina važna vedno in povsod!
12309
08. 02. 2009 00.44
Cez 10 let bo z razrastom sip kotov bela trgovina naravnost zacvetela, no worries. Bote Slovenci pozeli kar ste iz zavisti posejali
KopulacijskiO
08. 02. 2009 00.31
JJ, ti si bedak! Večina Slovencev, ki jih dobijo z nekaj 10 kilami droge, so gorenjski avtoprevozniki! Za enega večjih uspehov angleške policije je bil zaslužen nek tak taprav Slovenec, ne janičar ali čipčapar. Če se prav spomnim, je imel v rezervoarju tovornjaka 134kg robe. Pa ne kake travice! Res pa je, da Slovenci nismo neodvisni trgovci, ampak za njih opravljamo transportne in logistične storitve. Kar je še slabše, pravzaprav. Za drobiž se prodajamo.