Črna kronika

Bliža se sodba morilcu, ki je v Splitu obglavil mehiško turistko

Split, 24. 07. 2013 09.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Tožilstvo za 28-letnega Edija Mišića, ki je obtožen umora mehiške turistke, zahteva 40 let zapora. Izvedenka sodnomedicinske stroke je povedala, da je to njen najhujši primer v 20-letni karieri.

Selena Macedo Graciano
Selena Macedo Graciano FOTO: dnevnik.hr

Na sodišču v Splitu se končuje sojenje 29-letnemu Ediju Mišiću, ki je obtožen umora 31-letne Mehičanke Selene Macedo Graciano. Danes so s sklepno besedo svoje videnje primera povzeli tako zagovornik obtoženega kot tožilka, v četrtek ob 13. uri pa bo razglašena sodba.

Tožilka je povedala, da se ji je ob vsej grozovitosti zločina, ki mu je težko najti primerjavo, v spomin najbolj vtisnil način, kako je morilec natančno in načrtno pokopal svojo žrtev. Truplo Selene so našli zakopano v zemljo, prekrito z dvema velikama kamnoma teže 20 in 40 kilogramov.

Spomnimo, obglavljeno truplo mehiške turistke so 22. avgusta lani našli na splitskem hribu Marjan, na začetku oktobra pa so prijeli osumljenca. V obtožnici je zapisano, da je Mišić napadel Seleno, ko se je sprehajala po parku, ji z lepilnim trakom prelepil usta in zavezal roke. Nato jo je odnesel na samo, kjer jo je položil na tla, jo slekel in ji na koncu z zgolj dvema zamahoma z nožem odrezal glavo. Selena je izkrvavela, truplo je nato prekril z zemljo in kamenjem. Hrvaški mediji so ugibali, da je bila Macedova tudi posiljena, a tožilstvo Mišića ne bremeni niti posilstva niti poskusa posilstva.

Mišićev zagovornik je poskušal dokazati, da gre za navaden umor, medtem ko tožilstvo zagovarja tezo, da gre za najbolj zavržen in okruten zločin, poroča Dnevnik.hr.

Če bo sodišče sledilo argumentom tožilstva, lahko obtoženi dobi tudi 40 let zapora.

Včeraj je na eni od zadnjih obravnav pričala izvedenka sodnomedicinske stroke, ki je opravila tudi obdukcijo. Povedala je, da je bil žrtvi z nožem prerezan vrat, poškodbe na vratu pa kažejo tudi na znake davljenja. Izpostavila je še, da gre za najhujši primer v njeni 20-letni karieri.

Mišić, ki ne priznava krivde, se je po zločinu obnašal, kot da se ni nič zgodilo, strokovnjaki pa ga opisujejo kot čustveno zelo hladno osebo, ki brez težav ubija. Psihiatrična ocena je pokazala, da ima Mišić asocialno-disocialno motnjo, njegova osebnost pa ima narcisoidne značilnosti. Vendar pa so strokovnjaki ugotovili tudi, da Mišić v času zločina ni bil neprišteven in je sposoben razumeti posledice svojih dejanj.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3