Črna kronika

'Bili so normalna družina'

Melbourne, 17. 09. 2009 08.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

O grozljivi zlorabi tokrat poročajo iz Avstralije. Po 30 letih posilstev se je ženska opogumila in prijavila očeta policiji. Prvo posilstvo se je zgodilo, ko je imela komaj 11 let. Očetu je rodila štiri otroke.

Posilstvo
Posilstvo FOTO:
Predsednik vlade avstralske zvezne države Viktorija, kjer se je zloraba zgodila, se je ostro odzval na dogodke. John Brumby meni, da pristojni morajo opraviti preiskavo, ki bo pokazala, zakaj tako dolgo ni nihče zaznal oz. prijavil zločina.

Avstralska policija je prijela starejšega moškega, ki naj bi kar 30 let spolno zlorabljal hčer, poroča spletna stran Herald Sun. Moški naj bi bil star približno 60 let, prvo posilstvo pa naj bi se zgodilo v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja, ko je njegova hči imela komaj 11 let. Ženska je v teh 30 letih rodila štiri otroke.

Policija je potrdila, da so opravili DNK-analizo, s katero so dokazali, da je moški res oče hčerinih otrok. Herald Sun poroča, da so bili otroci rojeni v porodnišnici v Melbournu. Prav vsi pa so bili slabotni in so imeli težave v razvoju. En otrok je tudi umrl.

Hči je očeta prvič prijavila policiji leta 2005, nato pa ni želela sodelovati, saj naj bi ji oče grozil. Na policijo je znova prišla lanskega junija, ko je tudi uradno podala izjavo zoper očeta. Februarja letos pa je policija zbrala dovolj dokazov, da je moški storil kaznivo dejanje. Sojenje naj bi se začelo novembra, avstralski mediji pa poročajo, da moškega obtožnica bremeni krvoskrunstva, posilstva in spolne zlorabe otroka, mlajšega od 16 let.

Kar pa je nerazumljivo, je dejstvo, da mati ženske, ki jo je oče posiljeval kar 30 let, ni opazila, da se v njihovi družinski hiši dogajajo grozljive zlorabe. "Ko sem hčerko vprašala, kdo je oče otrok, mi je odgovorila, da se je zapletla z nekom v baru,“ naj bi avstralskim medijem povedala mati. Prav tako ni jasno, zakaj je zlorabljena ženska tako dolgo odlašala s prijavo. Podatkov, da bi jo oče zaklepal v hišo, ni, mediji pa poročajo, da je bil moški nasilen in dominanten. Čeprav naj bi bile odgovorne institucije opozorjene, da se moški vede nenavadno, nihče ni ukrepal. Družino naj bi obiskovale tudi socialne službe. Očitno niso zaznale nič nenavadnega.

Avstralski novinarji so o primeru povprašali tudi sosede, ki so odgovorili, da se v družinske zadeve ne vmešavajo. "Bili so normalna družina. Čeprav sem sumila, da jo morda zlorablja, nisem nič povedala. Veste, to je stvar družine. V take stvari se ne vmešavam," je novinarjem razložila soseda, ki pravi, da se ji ne zdi prav, da je ženska, ki živi v njihovi ulici, spodbujala zlorabljeno hčerko, da očeta prijavi policiji.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (47)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

JansaTajkun
17. 09. 2009 14.52
Sosedo v umobolnco skupi z mamo fotra pa u samico.
Foen
17. 09. 2009 14.51
AVSTRALSKA DRUŽINA PREPREČILA TERORISTIČNE NAPADE???????????????????????? KO DAŠ KURZOR NA SLIKICO... ALO?????????
banjalucanka
17. 09. 2009 14.00
zajcek01
17. 09. 2009 13.48
"V take stvari se ne vmešavam," je novinarjem razložila soseda, ki pravi, da se ji ne zdi prav, da je ženska, ki živi v njihovi ulici, spodbujala zlorabljeno hčerko, da očeta prijavi policiji." Kaj se ji ne zdi prav, pr*a*sici, še njo bi moral nekdo zlorabit, pol pa bi si vsi oči zatiskali!
civitasstain@gmail.com
17. 09. 2009 13.32
Ja, ja. Kaj pa se dogaja kaj v drugih državah, ko ženska itak nič ni vredna in moški držijo skupaj, da ja nič ne pride v javnost.............
Limona2021
17. 09. 2009 13.27
očitno niso bili normalna družina!!!!!!!!. Jast mislim, da smo ljudje premal pozorni včasih. Ker dvomi, da kdo lahko špila 30 let! In ta hči, če bi blo tok hudo bi ga že zdavnaj prijavila oz ušla (ne me kamenjat sam pismo no, kdo se pa pusti zlorabljat 30 let pa met vrata odprta). Kar se pa komentarja sosede tiče, če sumiš da nekdo zlorablja otroka (ker 30 let nazaj je bila punčka) in ne prijaviš je zame kriv toliko kot tisti, ki zlorablja.
Mama spet laže... ni nič vedela... ja pa ja de... zapletla se je z nekom iz bara... pa da mama ob četrti nosečnosti z neznanim očetom ne znori da naj hči že enkrat pove kdo je oče... to so spet neke brezvezne in izmišljene zgodbe... kar se pa sosede tiče je pa lih tok kriva kot oče...
JozaFric
17. 09. 2009 13.06
Ah dajte no. 30 let... Bi zbežala od hiše, če ga že ni upala prijavit. Kr nekaj.
flipr
17. 09. 2009 13.01
a ni čudno da žena oz. mama nikoli nič neve
lila.ayla
17. 09. 2009 12.57
@tinkaminka a štirje otroci niso zadosten dokaz?! drugače je res težko to dokaza, ampak v tem primeru pa čisto nič @speedfightpg ljubi, lahko smo samo veseli, da imaš prav in da tudi največje barabe ne prenesejo posiljevalcev, še manj pa pedofilov
bla_blabla
17. 09. 2009 12.46
mame niso slepe, sosedi niso slepi, noben ni slep.... sam nobenmu se neda umešavat in nekomu rešit življenje. me res zanima če bi tebi pred 30 leti kdo vrjel da te oče posiljuje, veliko sreče... zato moreš met pristne dokaze!!!
speedfightpg@hotmail.com
17. 09. 2009 12.44
o joj sj ne morm verjet... a naj se zgražam nad: -očetom (brez komentarja), -mamo (kako je MAMA lahko tako slepa?), -sosedo (kako si lahko tako pritegnen da ne bi prijavil zlorablanja otroka?!?!? to se mi zdi skoraj tako grozno kot dejanja očeta), -socjalno službo (res so usposobljeni, ja... še upozorjeni so bli pa nč), -policijo (kdo rabi toliko časa da ima dovolj dokazov? saj ima 4 njegove otroke!! sicer bi pa lahko stvar preiskal že pri prvi prijavi) -hčerko (saj vem da je težko, ampak vse možnosti je imela da bi ga prijavila že pri enajstih letih) nič čudnega da je vedno več takih ljudi, če pa družba to dobesedno dopušča. potem pa baraba le kakih 5 let zapora dobi. sam take barabe ponavad ne prezivijo zapora ljubica tak da sploh ni vazno kok dobi al 5 al 10 al 100 let.
J3biW3t3r
17. 09. 2009 12.36
lila.ayla
17. 09. 2009 12.24
o joj sj ne morm verjet... a naj se zgražam nad: -očetom (brez komentarja), -mamo (kako je MAMA lahko tako slepa?), -sosedo (kako si lahko tako pritegnen da ne bi prijavil zlorablanja otroka?!?!? to se mi zdi skoraj tako grozno kot dejanja očeta), -socjalno službo (res so usposobljeni, ja... še upozorjeni so bli pa nč), -policijo (kdo rabi toliko časa da ima dovolj dokazov? saj ima 4 njegove otroke!! sicer bi pa lahko stvar preiskal že pri prvi prijavi) -hčerko (saj vem da je težko, ampak vse možnosti je imela da bi ga prijavila že pri enajstih letih) nič čudnega da je vedno več takih ljudi, če pa družba to dobesedno dopušča. potem pa baraba le kakih 5 let zapora dobi.
194911
17. 09. 2009 12.19
groza-službe za pomoč pa povsod slabo delajo. če je že iskala pomoč, se bala groženj, pa policija , socialna služba ne pomaga-kam še naj se v najhujši stiski obrne-niti mati je ne zaščiti.CEL SVET BI MORAL VEČ NAREDITI PROTI TEMU
ss1976
17. 09. 2009 12.18
tole sosedo...pa...bi lahko samo.... nemorem povedati sicer me bodo spet radirali... sosedi pa enaka kazen kot tipu,ki je zlorabljal
si-ma
17. 09. 2009 12.11
Pri takih stvareh sploh ni debate, kaj s takšnim moškim narediti - zapreti v temno sobo, vsak dan samo kozarec vode, dokler hudič ne zgnije. Taki ljudje za mene nimajo možganov, to so navadni izmečki, upam samo, da bodo sčasoma ženske/dekleta postale bolj pogumne in že ob prvem takšnem nasilju reagirale.
dejsi
17. 09. 2009 11.55
mene pa bolj skrbijo taki sosedje, ki jih zmoti to, da se nekoga, ki je zlorabljen spodbuja k prijavi
fmarty@email.si
17. 09. 2009 11.49
groza kolk je takih fritzlovov po svetu......pa kam gre ta svet????!!! od kje take pošasti?? pa to ni človk, to je žival.......pa sej še žival neb tega nardila...........ubogi otroci
illuminati
17. 09. 2009 11.45
...nešteto je Fritzlov na svetu....