Črna kronika

Belgijski ovčar deklico ugriznil v obraz

Medvode, 30. 08. 2010 11.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Kljub vidnemu napisu, da imajo na kmetiji v Medvodah hudega psa, in temu, da je bil pes spuščen, je na dvorišče kmetije z mamo stopila 8-letna deklica. Ko je pristopila k psu, jo je ta ugriznil v obraz.

Predsednik Društva prijateljev belgijskih ovčarjev pravi, da vsak pes nagonsko brani svojo čredo.
Predsednik Društva prijateljev belgijskih ovčarjev pravi, da vsak pes nagonsko brani svojo čredo. FOTO:

Da je pes 19. avgusta ugriznil otroka, so za 24ur.com potrdili na ljubljanski policijski upravi. Ko so policisti prišli na kraj dogodka, so ugotovili, da je otrok na dvorišče, kjer je bil tudi pes, prišel skupaj z enim od staršev, pes pa ga je ugriznil. Otrok je v napadu utrpel hude telesne poškodbe.

Slovenske novice poročajo, da je šlo za belgijskega ovčarja, ki je v okolici Medvod napadel osemletno deklico. Deklica je skupaj z mamo prišla na kmetijo, kjer družina občasno kupuje sadje. Kot poročajo Slovenske novice je na posestvu pesjak, vendar je bil tisti dan pes spuščen. Družina je, kljub temu da je bil pes spuščen in da sta pred dvoriščem na vidnem kraju obešeni tabli z napisom 'Pozor! Hud pes' vstopila pred hišo. Deklica naj bi pristopila do psa, ga prijela za glavo in mu dejala: "Moj kuža." Pes naj bi po poročanju omenjenega časnika deklico nato ugriznil v obraz in ji odtrgal del ustnice. 

'Pes nagonsko brani svojo čredo'

Policija sicer še vedno zbira obvestila in preiskuje okoliščine dogodka, saj obstaja sum, da je bilo storjeno kaznivo dejanje. Tako še ni uradno potrjeno, kaj je bil razlog za napad, vendar pa je verjetno, da je bil ugriz reakcija psa na tujca na dvorišču. Predsednik Društva prijateljev belgijskih ovčarjev Marko Habič je za 24ur.com dejal, da če drži, da so ljudje vstopili na dvorišče brez vednosti lastnika in psa želeli pobožati, da je bila reakcija psa normalna. "Pes je na svojem dvorišči in ima nagonsko prirojeno, da čuva svojo čredo. Ker psi so bili namenjeni čuvanju čred. To ima prirojeno vsak pes, ne glede na pasmo. Lahko je belgijski ovčar, nemški ovčar ali pa pudelj," je dejal Habič. 

Pes je deklico torej dojemal kot tujca, ki je vstopila v njegov prostor. "Punčka je hotela pobožati psa. To se ne dela," meni Habič. Pravi, da mu je zelo žal za otroka, a da veliko odgovornost nosijo starši.

Najverjetneje vpis med nevarne pse

Policija je o dogodku obvestila tudi Veterinarsko upravo RS (Vurs). Matjaž Emeršič z omenjene uprave je za 24ur.com dejal, da je zdravniška služba ugotovila, da gre za hudo poškodbo in tako psa ne bo treba usmrtiti. Takšen scenarij bi namreč nastopil, če bi deklica utrpela posebno hudo telesno poškodbo. Tako pa je veterinar speljal postopek z nevarnim psom, pes pa je moral v desetdnevno karanteno, ki se je zdaj že iztekla. Kot poročajo Slovenske novice, je kljub 10-dnevni karanteni uprava psa vrnila lastnikom že v sredo zvečer, saj naj bi osamitev lahko prestajal tudi doma. "Pes bo verjetno dobil status nevarnega psa. Veljali bodo posebni pogoji,“ je razložil Emeršič in navedel, da bo moral biti pes povsod na povodcu oziroma da bo moral biti za 1,8 metra visoko ograjo.

Nadzor bo Vurs izvajal občasno, Slovenske novice pa poročajo, da se je lastnica odločila, da bo psa obdržala.

KOMENTARJI (171)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

alojzjakos
01. 09. 2010 02.58
Lastnik ki napiše POZOR HUD PES verjame da je njegov pes nevaren in nepredvidljiv a hkrati pozabi da lahko tudi tuji turisti obiščejo kmetijo ki ne znajo brati slovensko,zato mora obvezno poskrbet da Pes ne more priti v stik s tujci. Zato pa si je naredil pesjak. Vendar NEVAREN pes je bil spuščen pred hišo brez prisotnostni lastnika. Če lastnik ograjene hiše želi da ne potrkate ali pozvonite na vhodna vrata hiše, mora namontirati na vhodna vrata ograje kljuko ki se odpre samo iz notranje strani in je Problem REŠEN , Potem pa ima lahko zaradi mene tudi medveda , če mu zaupa. Problem je rešen pa niso vrata ograje zaklenjena. Samo od zunaj se jih ne da odpret.Pa še malomarnega roparja odvrne od kraje ki se mu ograje ne da preplezat. Tu mamica in deklica nista nič krive ker so prišle kupovat. Pes pa je bil kot tampirana bomba in sigurno ni daleč stal ampak se je približal kot vsak pes ki ga zanima kdo je prišel. Jaz zelo malo psov poznam in iz slike vidim da ni tako velik in hud in tud mi ne pride na pamet da je sposoben ugrizniti v roko ,kaj šele v obraz ,če ga prijazno pobozaš. Tudi sam sem prišel že na tuje dvorišče pred gostilno kjer so imeli velikega psa pa sem ga pobožal po glavi pa mi še trznu ni. Potem pa mi je lastnik povedal da se zelo rad igra z otroki . To sem videl ko se je na njega usedel 3 leta star otrok in je bil pes vidno vesel. Potem pa sem videl da se je tudi maček usedel na njegov hrbet in sta bila kot najbolša prijatelja. Lastnik je poveda ko tuj močnejši maček pride preganjat domačega je prav zanimivo videti kako domači maček spleza psu na hrbet in dobi takojšno zaščito. To ni pes cucek ampak je kar kosmatinec pa ni nikjer nobene table POZOR HUD PES. Lastnik mu kar zaupa. Torej tisti ki imate radi pse veste , da se da zbrat psa ki je manj nevaren.Če pa hočte da vam čuva dvorišče morate res poskrbeti za zaščito ne pa se zgovarjati da nihče ne sme hoditi okrog vaše hiše. Lahko bi prišla sama deklica brez mamice po sadje saj v šolo gre tudi sama ker je že 8 let stara . A je potem tudi mamica kriva če je otroka poslala po sadje ker mogoče sama ne more ker je bolna in ima vročino? To so primeri iz vsakdanjega življenja. Na vse te stvari mora pomisliti lastnik psov drugače je bolje da ga nima. Sicer pa se vidi da imate raje kužke kot pa svoje otroke.
zvezdicazas
01. 09. 2010 01.06
-1
Živjo, Osram, malce si falil, žal ti še precej manjka do tega, da bi iz napisanega lahko vedel neka dejstva (sklepal že, vedel ne). Ja, res sem ženska, to je edino, kar si zadel, če meniš, da sem pa to zaradi svojega nerazumevanja (prisoten šovinizem?!) pa tudi prav. Drugače sem pa stara 23 let, poročena, z enim otrokom, absolventka tik pred diplomo...Ne živim v Mariboru, niti bližnji okolici...Toliko o tem:) Lp
Komunikator Borut
31. 08. 2010 22.44
Ne bi bil jaz kvalitetna nemška sijalka proizvedena pod okriljem komunizma.... @Zvezdica Glede na uro komentiranja ter presledki vmes vas bi uvrstil; - srednja-višje šolska izobrazba (tudi leta pripomorejo) - glede na nerazumevanje ter dobrosrčnost- ženska - stanujoča v Mariboru ali bližnji okolici - starost 35 in naprej Navedek "4. Misliš, da rabim vodjo? Kaj, če sem pa raje vodena?" Saj o tem govorim! Še enkrat, lep in miren večer
Komunikator Borut
31. 08. 2010 22.30
zvezdicazas31.08.2010, 20:35 0 Dragi OSRAm, napreduješ! Resno mislim! Končno si namreč izstopil iz svojega primitivnega besednega polja in stopil na višjo raven inteligence, celo tako, da si prešel na termine! Pohvale vredno! No, in kljub temu, da zate nisem kompetentna sogovornica, kateri bi podal svoje laično/strokovno menenje, kot praviš, (jao jao!!!!), bi te prosila, da mi vsaj pojasiš svoje sklepe: Aja, še opozorilo: Verjento še nisi slišal, da sklepat ni enako VEDETI. Zato te prosim, razloži: 1. Zakaj naj bi bila labilna? 2. Zakaj sem nesamozavestna? Kje se to kaže, primer prosim! 3. Plagiatorska? 4. Misliš, da rabim vodjo? Kaj, če sem pa raje vodena? 5. No, še to se manjka, da mi poveš iz napisanega mojo starost, spol (kako veš, kaj sem, se morda spol prepozna iz mojega pisanja?) No daj, pokaži svoje "strokovno znanje", g. strokovnjak! __________ No super, samo, da se razumeva. Torej zapisali ste, citiram "da sklepat ni enako VEDETI", se prepoznate? Samo ob to sem se dregni, seveda, če zanemarimo dejstvo, da uporabljate termine, fraze, besedne zveze, ki jih KINOLOGIJA ne pozna temveč politika. Zato vas naprošam, da v bodoče ne zamenjujete dotična področja, kajti kinologije se ukvarja z "dresuro" psov, politika pa z ovčerejo. Lep in predvsem miren večer vam želim
Romina Smrdelj
31. 08. 2010 21.02
+0
Za tragedijo deklice so krivi STARŠI DEKLICE in TUDI LASTNIKI, ker so imeli psa SPUŠČENEGA. Namesto na povodcu ali daljsi verigi. Pa ceprav je bil vajen PESJAKA. Torej OBOJNE bi morali kazensko ovaditi ! Travma se pozabi, a kako bo deklica brez ustnic kdaj dobila fanta, pa delo za salterjem recimo? Ali gre sploh ustnice rekonstruirati? Morda v tujini, ampak pri nas? Boste branitelji psov , "h katerim nimas kaj hoditi", morda darovali lastno ustnico, da ji jo prisijejo nazaj ? Pes je samo zival brez pameti. Kaj ce bi vi bili na mestu te 8 letne iznakazene deklice ! Hm, povej mi neki, a imaš ti psa v stanovanju ali pa v hiši na povodcu? Ima nagobčnik gor??? PES JE BIL V ZAGRAJENEM OBMOČJU PRED HIŠO...kaj od tega vam ni jasno??? Ne rečem, da bi se pes prosto sprehajal po urbanem naselju...ne moreš pa od lastnika zahtevat da ga ima pred lastno ZAGRAJENO hišo še privezanga...jao, se vid da se niste nikol velik s psi ukvarjali!!! Hmm nevem zakaj bi morali "ljubitelji" psov darovati karkoli, mama naj raje svoji hčerki daruje lastno ustnico, glede na to da ji ni znala prepovedatu hoditi k takemu psu!!! Sem že bila na mestu te 8 letne deklice, pred točno 13-imi leti...pes me je ugriznil v zadnji del glave... Pa sem prav tako dobila fanta in delo na recepciji...če je pa zaradi videza nebi sprejeli naprimer v službo, je pa to problem tistih, ki ne sprejemajo drugačnosti... Najboljše da začnete še ljubitelje psov obtoževati da smo krivi, čeprav nas tudi bliz ni blo! In ne, pes ni žival brez pameti...pes je tak kot ga lastnik nauči in tko kot mu je v naravi!!! Belgijski ovčarji so pa sami po sebi znani po tem, da branijo vse s čimer so povezani, v tem primeru svoje območje! Ravno tako mi grejo na živce tisti, ki pravijo- "Bognedaj da bi bil to PITTBULL, kaj bi šele potem bilo"... kje je zapisano da so pitbulli nevarna pasma????? So manj nevarni od recimo zlatih prinašalcev ali kokeršpanjelov...imajo manj ugrizov,ki pa so žal večinoma usodni, ali pa povzročijo hude telesne poškodbe...kokeršpanjel bo pa ugriznu večkrat kot si lahko predstavljate, ampak verjetno jo bote odnesli z veliko lažjimi poškodbami... Ni pittbull sam kriv če je bolj "močne" narave... Zato vsi tisti ki pametujete o tem koga bi morali tu kazensko ovaditi,si 1. mal zakone preberte, 2. pa mal svojo pamet uporabite!!!
državna lastnina-nikol
20. 02. 2012 12.32
+4
kva zdej boš mogu še na svoji parceli ugodit turistom hahhahahahahahahah bodite v upanju
Veronika Einspieler
31. 08. 2010 20.51
tinca35: Z današnjim napredkom medicine sploh ni noben problem rekonstruirat ustnico.
zvezdicazas
31. 08. 2010 20.35
Dragi OSRAm, napreduješ! Resno mislim! Končno si namreč izstopil iz svojega primitivnega besednega polja in stopil na višjo raven inteligence, celo tako, da si prešel na termine! Pohvale vredno! No, in kljub temu, da zate nisem kompetentna sogovornica, kateri bi podal svoje laično/strokovno menenje, kot praviš, (jao jao!!!!), bi te prosila, da mi vsaj pojasiš svoje sklepe: Aja, še opozorilo: Verjento še nisi slišal, da sklepat ni enako VEDETI. Zato te prosim, razloži: 1. Zakaj naj bi bila labilna? 2. Zakaj sem nesamozavestna? Kje se to kaže, primer prosim! 3. Plagiatorska? 4. Misliš, da rabim vodjo? Kaj, če sem pa raje vodena? 5. No, še to se manjka, da mi poveš iz napisanega mojo starost, spol (kako veš, kaj sem, se morda spol prepozna iz mojega pisanja?) No daj, pokaži svoje "strokovno znanje", g. strokovnjak!
tinca35
31. 08. 2010 20.28
-1
Za tragedijo deklice so krivi STARŠI DEKLICE in TUDI LASTNIKI, ker so imeli psa SPUŠČENEGA. Namesto na povodcu ali daljsi verigi. Pa ceprav je bil vajen PESJAKA. Torej OBOJNE bi morali kazensko ovaditi ! Travma se pozabi, a kako bo deklica brez ustnic kdaj dobila fanta, pa delo za salterjem recimo? Ali gre sploh ustnice rekonstruirati? Morda v tujini, ampak pri nas? Boste branitelji psov , "h katerim nimas kaj hoditi", morda darovali lastno ustnico, da ji jo prisijejo nazaj ? Pes je samo zival brez pameti. Kaj ce bi vi bili na mestu te 8 letne iznakazene deklice !
Romina Smrdelj
31. 08. 2010 18.55
+1
Scipio,če bi bil materi otrok več vreden kot vse ostalo,potem deklici ne bi dovolila, da steče k njemu pa se vsa vesela obesi nanj!!! Se pravi, po tvojih besedah, mami ni mar za otrokaNobena žival ne napade dokler se le-ta ne počuti ogrožene... In deklica je prišla na njegovo območje,naredila je gib, ki ga marsikatera žival razume kot grožnjo in sicer, z glavo naprej je šla k njemu in ga objela... Tisti, ki se razume vsaj malo v kinologijo, ve da nimamo z GLAVO pri PSU kaj iskati!!!! Tudi meni nebi pasalo da se nekdo zakadi vame, me objame pa mi reče MOJA MOJA PUNCA, če to ni moj fant!!! Tako psu ni pasal objem človeka,ki ga ne pozna... Nevem zakaj se takoj zgražate in obsojate lastnike,ki tu niso prau nič krivi!!!! zakaj bi pes moral na odstrel?? Koliko ljudi dajo na odstrel ko ranijo sočloveka??????????? Nobenega, ponavadi se še zmažejo z najmanjšo možno kaznijo... tudi žival je živo bitje in prav tako kot moramo upoštevati človekove pravice, moramo tudi živalske...Ne stopaj v prostor,kjer pes varuje svoje območje,če s psom nisi prijatelj!!!!
Romina Smrdelj
31. 08. 2010 18.47
gr3 da ti povem kako me je napadel ko sem hodila v šolo sem hodila mimo kmetij in povsod so imeli privezane pse pred hišo in to večinoma velike pse.Ne govori ker ne veš nič mu nisem naredila ker sem se ga strašno bala in se jih še sedaj bojim samo mimo hiše sem šla v šolo nekje 2 ali 3 razred .Podrl me je in me ogrizel da sem pristala v bolnici Pes je bil namreč to jutro odvezan lastnika pa nikjer.Nihče se ni prišel niti opravičit niti ni stopil do mojih staršev skratka nič. JA KRIVI SO LASTNIKI ODGOVORNIH LASTNIKOV V SLOVENIJI JE MOGOČE 5 PROCENTOV, ali vidite kdaj koga ki bi pobral iztrebek jaz ga ne.To je odsev slovenske družbe ko zagovarjate lastnike in pse kot da so glavni na svetu nikomur se pa ne smili otrok.Jaz sem bila stara 8 let nič mu nisem naredila le mimo hiše sem šla to je vse.Kaj je bil pa meglič kriv ali jim je kaj storil le mimo njih je šel.Kdo je v tej družbi več vreden očitno pes,. Nastja77 ti govoriš o psu, ki te je napadel, ni bil pa NE PRIVEZAN, NE ZAGRAJEN PRED LASTNIKOVO HIŠO... V primeru o katerem teče debata že lep čas, pa je bil pes v zagrajenem območju pred hišo in mati je s hčerko prišla v notranjost tega območja. Noben ne more zahtevati da ima človek, ki ima psa in ima le tega v zagrajenem območju pred,za ali okoli hiše, da mu postavi še pesjak, oziroma da ga ima na ketni ali bognedaj da mu v domačem okolju natakne še nagobčnik!!!! V tvojem primeru je situacija čisto drugačna... Lastniki so krivi, ker psa niso imeli zavarovanega, prosto se je sprehajal po vasi al kjerkol že...ne moreš pa trditi da je bilo v primeru te deklice isto, ker ni bilo niti malo podobno!!!! Verjemi pa, da pes prej začuti človekov strah kot pa ljubezen!!!
Nastja77
31. 08. 2010 18.38
gr3 da ti povem kako me je napadel ko sem hodila v šolo sem hodila mimo kmetij in povsod so imeli privezane pse pred hišo in to večinoma velike pse.Ne govori ker ne veš nič mu nisem naredila ker sem se ga strašno bala in se jih še sedaj bojim samo mimo hiše sem šla v šolo nekje 2 ali 3 razred .Podrl me je in me ogrizel da sem pristala v bolnici Pes je bil namreč to jutro odvezan lastnika pa nikjer.Nihče se ni prišel niti opravičit niti ni stopil do mojih staršev skratka nič. JA KRIVI SO LASTNIKI ODGOVORNIH LASTNIKOV V SLOVENIJI JE MOGOČE 5 PROCENTOV, ali vidite kdaj koga ki bi pobral iztrebek jaz ga ne.To je odsev slovenske družbe ko zagovarjate lastnike in pse kot da so glavni na svetu nikomur se pa ne smili otrok.Jaz sem bila stara 8 let nič mu nisem naredila le mimo hiše sem šla to je vse.Kaj je bil pa meglič kriv ali jim je kaj storil le mimo njih je šel.Kdo je v tej družbi več vreden očitno pes,.
scipio
31. 08. 2010 17.57
-2
daj no, f.lama! koga neki? 8 letna punčka z "moj kuža" na ustih, ki bi jih sekundo nato kmalu ne imela več, pa provokativna in nevarna? upam le, da ji bo do konca življenja ne bo ostalo preveč strahu le kako ljudje, ki imajo na dvoriščih nevarne pse, sploh sprejemajo obiske, pa poštarje in zdravnike, ki jih obiskujejo? saj zato pa je celotna SLO družba takole v ku.rcu ko pa je v toliko vaših glavah vsak pes več vreden od naših otrok
državna lastnina-nikol
20. 02. 2012 12.34
Filip Lama
31. 08. 2010 17.30
+1
kaj pa vpis med provokativne ali pa nevarne ljudi?
Romina Smrdelj
31. 08. 2010 15.50
alan17 31.08.2010, 14:49 2 doma imam sam belgiskega ovćarja star je 3 leta nikoli ni nobenega ugriznil nemoreš spustiti otroka na posest kjer piše POZOR HUD PES SREĆA DA NI BIL PIT BUL nevem kako bi se potem končalo zakaj pa lih pitbull? kaj pa če bi bla doga argentina al pa ne vem doberman?? al pa kokeršpanjel??
Komunikator Borut
31. 08. 2010 15.21
zvezdicazas31.08.2010, 12:58 3 OSRAM, veš, bolje biti član stranke SDS in uporabljati njihovo izrazje (kot ti trdiš!) kot pa se spuščati na nivo tvojega PRIMITIVNEGA izražanja! resnično se ti "zahvaljujem" za tvojo prvo poved, hvala ti, da znaš biti tako žaljiv. Žal te je res en sam primitivizem, citiraš moje besede, jih prilepiš gor, da bi pa sam napisal kaj poglobljenega, morda v sploh v zvezi s tematiko?! Žal, tu se stvar zate očitno zaključi.... ---------- Če bi te smatral za kompetentno sogovornico bi ti podal svoje strokovno/laično mnenje. No, da ne boš užaljena....vsi tvoji navedki-besede so plod prejšnje ofenzive iz političnega parketa torej iz tega sklepam, da si 1. labilna 2.nesamozavestna 3.plagiatorska 4.rabiš vodjo kateri te vodi (verjetno posesivna)
alan17
31. 08. 2010 14.49
+2
doma imam sam belgiskega ovćarja star je 3 leta nikoli ni nobenega ugriznil nemoreš spustiti otroka na posest kjer piše POZOR HUD PES SREĆA DA NI BIL PIT BUL nevem kako bi se potem končalo
1XXX1
31. 08. 2010 14.27
Če ti na tabli piše pozor hud pes, pa greš vseno do psa na tuje posestvo in ga začneš po glavi božat, si sam kriv če te ugrizne oz. je kriva mama od otroka. Kaj bi pa človek naredil, če na njegovo dvorišče pride tuja oseba, pa te začne gnjavit?
Suckhead
31. 08. 2010 13.52
Vso krivdo nosi mama od punčke. Ne glede na to kaj si mislite. Saj je deklica še premlada da bi kazensko ali kakorkoli odgovarjala. Lastnik je pa z opozorilnimi tablami čisto dovolj poskrbel za opozorilo ostalim ki pridejo k hiši.
spelca.rozica
31. 08. 2010 13.18
stvar je v tem. nihče ne ve, kako je deklica pristopila.po izkušnjah vem,da otrok do psa,mačka,zajčka bilo katero žival vidi priteče.otroška navihanost in nevednost. vsi smo bili otroci.ampak kaj za vraga je imela v mislih mamica,da je to dovolila.vem ne moreš predvideti kateri pes te bo ogrizel in kateri ne.iz lastne izkušnje vem,da so lahko manjši psi(kodri,špicli...)veliko bolj nevarni, ker imajo kompleks majhnosti.tudi to je res da se psu nikoli ne približaš z obrazom,ampak mu mirno ponudiš roko.mala je verjetno pritekla zraven,pes se je je prestrašil in njegova reakcija je napad.logično.tudi človek,če ga prestrašiš odreagira ali se samo prestraši in se prime za prsni koš ali pa te nagonsko udari,ker se brani.doma imamo dva psa.nemško ovčarko in mešanca med ameriškim buldogom in bernskim planšarjem.oba velika,močna psa in oba sta naučena da ubogata lastnika.ko rečeš prostor je prostor,ampak nikoli ne moreš vedeti,kaj se psu mota po glavi.lahko te 1x ne bo ubogal in bo kdo nastradal.ampak tu je še ena stvar.nihče,ki ni povabljen(sosed,kupec,tujec)na tvoji posesti in na posesti psa nima kaj početi.je pa res da mora za varnost poskrbeti tudi lastnik sam.pa ne mislim z nagobčniki in verigami,ker to je ravno tko kot bi človeka privezal.pes mora v lastnikovi odsotnosti biti v pesjaku. na internetu piše tudi mere velikosti pesjaka glede na velikost psa.če pa imaš parcelo v celoti ograjeno in spuščenega psa pa pes normalno sklepa da je to njegov teritorij in če nepovabljen gost vdre v njegovo zasebnost itak da ga bo napadel. nekdo je dobro napisal. V ŽIVALSKEM VRTU TUDI NE LEZEŠ V KLETKO Z LEVI. in čisto res je tako.lastnici psa pa dam čisto prav da ga bo obdržala.navsezadnje je njen pes. pa še to.tisti ki se odloči za psa mora najprej sam sebe izobraziti in se podučiti o vzgoji psa. pa menim da bi morali dati ljudi v pasjo šolo,da bi se naučili z njimi ravnati ne pa pse
zvezdicazas
31. 08. 2010 12.58
OSRAM, veš, bolje biti član stranke SDS in uporabljati njihovo izrazje (kot ti trdiš!) kot pa se spuščati na nivo tvojega PRIMITIVNEGA izražanja! resnično se ti "zahvaljujem" za tvojo prvo poved, hvala ti, da znaš biti tako žaljiv. Žal te je res en sam primitivizem, citiraš moje besede, jih prilepiš gor, da bi pa sam napisal kaj poglobljenega, morda v sploh v zvezi s tematiko?! Žal, tu se stvar zate očitno zaključi....