Črna kronika

Avtomobil drsel po strehi in trčil v 61-letno voznico mopeda

Rogaška Slatina, 30. 06. 2013 06.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V Rogaški Slatini je 30-letni voznik avtomobila, ki je vozil pod vplivom alkohola, z desnimi kolesi zapeljal na robnik in trčil v betonsko stopnico. Avtomobil se je prevrnil na streho in med drsenjem po strehi trčil v 61-letno voznico mopeda. Ta je na kraju nesreče umrla.

Po sobotni prometni nesreči v Rogaški Slatini se je izkazalo, da je nesreči botrovala neprilagojena hitrost. Kot pravijo na policiji, se je nesreča zgodila, ko je 30-letni voznik avtomobila med vožnjo z neprilagojeno hitrostjo z desnimi kolesi zapeljal na desni robnik. Po nekaj metrih vožnje je trčil v betonske stopnice pri stanovanjski hiši.

Ob trčenju je vozilo odbilo in obrnilo na streho. Med drsenjem po cesti je vozilo z zadnjim delom trčilo v 61-letno voznico mopeda, ki je v tistem času pravilno pripeljala nasproti.

Ob trčenju je voznico kolesa z motorjem, ki je imela čelado, odbilo preko hodnika za pešce, kjer je z glavo trčila v zid stanovanjske hiše. Pri tem je utrpela tako hude poškodbe, da je kljub pomoči reševalcev umrla na kraju prometne nesreče. Voznik osebnega avtomobila je utrpel lažje poškodbe.

V letošnjem letu je na območju PU Celje umrlo 12, v enakem obdobju lani pa 9 udeležencev cestnega prometa.

Alkotest je pri vozniku pokazal koncentracijo 1,04 mg alkohola na liter izdihanega zraka. Dežurni preiskovalni sodnik, ki je bil prisoten na kraju prometne nesreče, je odredil strokovni pregled z odvzemom krvi in urina za alkoholimetrično analizo. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so policisti voznika pridržali in mu zasegli vozniško dovoljenje. Zoper voznika bodo podali kazensko ovadbo na pristojno okrožno državno tožilstvo.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3